Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
Pa interesujem se Šmokljo, nije to stvar pameti. Na primer, koja je to najčitanija knjiga na svetu, zašto, šta je to u toj knjizi toliko interesantno i slična pitanja.
I ti to možeš da znaš samo nećeš.
neka fantazija valjda.
Bravo batke
Nije Hari Poter mesni, iako si sa pravom pomislio to.
mislimo na istu knjigu ejdaro, samo sa drugačijim pogledom.
„You ever notice that people who believe in creationism look really unevolved? Eyes real close together, big furry hands and feet. "I believe God created me in one day." Yeah, looks like he rushed it.“
Najcitanija knjiga na svetu...
https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aAGd5n2_460s.jpg
To je verovatno rekao ovaj komičar koji je prevoluirao.
https://i.dailymail.co.uk/1s/2020/09/24/16/33579552-0-image-a-47_1600960849384.jpg
ne
Paz sad ovo :
..."Zar ja da ne ispitujem gde je početak svega? Ko je stvorio sve stvari i oblikovao ih? Ko je izdvojio sve elemente koji su bili stopljeni zajedno kao nepokretna masa? Da ne tražim ko je stvoritelj toga sveta? Na koji način su u toj ogromnoj celini zavedeni zakon i red? Ko je sve to rastreseno pokupio, sve pomešano razdvojio, i mrtvoj i bezobličnoj materiji dao život i oblik? Odakle tako ogromna svetlost? Da li je to vatra, ili nešto još sjajnije od vatre? Zar da ne znam odakle sam došao?
Ja moram jednom da vidim da li se treba radjati više puta. Kuda ću otići odavde? Kakvo mesto očekuje dušu oslobodjenu zakona ljudskog robovanja? Zabranjuješ mi da se popnem na nebo, to jest - naredjuješ mi da živim oborene glave. Veći sam, i rodjen za nešto veće nego da budem rob svoga tela na koje ne gledam drukčije nego na negve kojima je okovana moja sloboda...Jer vasiona je sastavljena svakako od materije i od Boga. Bog vlada vasionom koja ga okružuje i pokorava mu se kao vladaru i vodji. I mesto koje zauzima Bog u vasioni, to mesto zauzima duh u čoveku...Ne plašimo se nepravdi, ni rana, ni okova, ni tamnice, ni oskudice. Šta je smrt? Ili kraj ili promena. Ne bojim se kraja, jer to je isto što i ne početi, a ne plašim se ni promene, jer nigde neću biti na tako tesnom mestu kao što sam ovde".
Seneka
Obični ljudi misle kako je religija istinita, mudri je vide kao laž, a vladari je smatraju korisnom.
Lucius Annaeus Seneca
Fascinantno. Seneka, Rimljanin, odrastao i vaspitan u mnogobožačkoj tradiciji (živeo kad i Hrist, i nije znao za njega) govori o jednom Bogu, praktično zastupa hrišćansko učenje, i teoriju da je u početku sve bilo spojeno u jedno (teorija praska, koju ćemo razmatrati tek nakon 2000 godina) i da je to neko morao razdvojiti i urediti. Inače, da sam Bog, sve bih ovo stvorio (prostor, život, materiju, silu...) tako što bih prvo niiščega napravio jedan kliker, i onda iz njega stvorio sve ovo, to bi bilo dostojno jednog božanskog bića.
"Jer mudrost ovoga svijeta ludost je pred Bogom! Jer je zapisano: “On hvata mudre u njihovom lukavstvu.” Korinćanima posl.
"Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da, Oče, tako se tebi svidjelo". Matej
Vera je jedno, religija drugo, ljudi koji se služe i raspolažu religijom treće a moć, pohlepa i gramzivost četvrto. Religiozni ne moraju biti vernici, kao što ni sudije ne moraju biti pošteni i čestiti.
Imbecilnost ateista je moguce dokazati na jednom prostom primeru - ako prvi covek kroci na pusto ostrvo i pronadje jebeni stakleni kliker ili upaljac, naravno da ce njegov zakljucak biti kako je vec neko pre njega bio tu.
Ali zato ceo svemir i sve sto u njemu postoji jeste nastalo samo od sebe. Kliker nije.
kenci
Ništa ne nastaje samo od sebe. Čak ni čovek nije u stanju da stvori, ili pak zamisli nešto novo, može jedino da kombinuje postojeće elemente u različite celine. Svaki vanzemaljac ili čudovište koje smo do sada izmaštali imali su glavu, oči, udove, pipke - delove koji već postoje u prirodi. Nismo u stanju da zamislimo neku novu i drugačiju boju itd. Da nam je Bog dao više - mogli bismo, da je dao manje, ne bismo mogli ni ovoliko. Ograničeni smo, svedeni na izvesnu meru do koje možemo a i ne moramo da dobacimo, u svakom aspektu.
Kenci kao deca smo se igrali
Bukvalno da se covek zadavi od imbecilnosti kreacionista.
Big beng
Ok, zakoni fizike kazu nista ne nastaje iz nicega. Energija samo menja oblik, kako iz nicega eksplozija
Inicijalni singularitet
Ok, to znaci da se nesto prethodno urusilo
Pu zaostali zatucani
Darvin bio religiozan btw.