Podijeli sa Vukajlijašima

1. Sve je podložno sprdnji. Još ako je kvalitet, do jaja.

+

2. па није кад је за масовно емитовање, где треба неког нешто и да научиш и да створиш свест о нечему, шта је вредно поштовања, шта није, ипак је лик превише квлт да бисмо га блатили и ниподаштавали и директно је одговоран за постојање србије, тј. места где живиш данас, какво год да је.

3. Ako neka polovna skeč emisija može da nam promijeni svijest o takvome nečemu, onda zaslužujemo da nas filuju kurcem. Ako nismo sposobni da se jebemo na svoj račun, nemamo pravo ni da se smijemo na jebačinu na tuđi račun.

4. дај не зајебавај, ако на националној фреквенцији пљујеш по нечему, створићеш климу и слику да те боле курац за то, па ће и они мање образовани и свесни тако почети да се односе према стварима. ипак мислим да је превише, кад би то било с укусом нешто типа причају у сленгу, попију по пиво, одиграју сони, опсују нешто, да се представе као ок типови, али ово је мени неприхватљиво ипак. да га представиш као блудника оргијаша.

5. Sad se svađamo o tome da li je Nele predstavio Lazara kao pedera ili nije, da li bi trebalo, smelo, da li bi deca tako naučila da ne poštuju naciju i religiju, a pričamo o nečemu što još nismo videli. E, jebi ga.

6. кажем ти курир јес сумњив, хипотетички говоримо.

7. јер је познато да лазар у своје време изричито забрањивао геј параде.

Da, izričito je branio da se šetaju izdepilirani mladići u fensi garderobi po Kosovu polju. Postoje podaci da je krenulo već od Maričke bitke da se diskriminišu seksualne manjine u Srba. Vrlo jasno su se sasecale i red je da običaj do današnjih dana ne zamre.
    Ja nekako verujem Neletu, ako je on i autor i scenarista.

8. Уживо концерт Мајки. Баре се опет развалио од допа, прави пиздарије.
    Радио пренос.
    http://www.hrt.hr/streamf/PROGRAM2

9. Давиде, једног вица:

Шта ради Циганин са мајком у ормару?
    Смрди, јебе мајку

Смешно

Posle kosovske večere, kad su svi završili sa jelom i pićem, krene da kruži džoint, uze knez Lazar džoint, povuče, da ga dalje i reče:
    Ma sutra ima bre da pobijemo sve Turke, zato svi treba da se lavovski borimo, i ti Miloše, i vi devet Jugovića, i ti Vukašine, i vi nindža kornjače...

Смешно

Вероватно Циганима овај први виц није смешан, а теби овај други. Хумор по својој природи спушта узвишено и тако служи као олакшање људима притиснутим крутошћу и озбиљношћу и митовима и свим оним што хоће да их сатера у калуп. Погледај народне песме и приче о поповима и снашама, гледај вицеве... Свет без ругања светињама је стерилан. У средњем веку су правили карневале где су извргавали руглу сваки аспект духовности и хијерархије и препуштали се свакојаком блуду, у одређено и допуштено време... Хоћеш да кажеш да је човек у 21. веку већ верник од човека у 10. веку? Вентил... Уби нас озбиљност. Хоћу да се смејем озбиљним стварима, сморише ме вицеви о Циганима и наркоманима.

ЕДИТ: Што се тиче Лазара, није ми само јасно како човек може живети истовремено са две приче у глави: знати да се оно што је у суштини мита који чини, ајд да кажем, језгро националне свести, или тако нешто, није догодило онако како је записано у романтизираним народним песмама и романтичарској поезији 19. века, а истовремено величати тај мит. Можда као поучну причу? По тој логици могу замислити сајбергусларске песме из далеке будућности, нпр. 29. века, у којима Американци дођоше одозго и нападоше Косово ватреним машинама, ми се сакуписмо јунаци, поведе нас Свети Слоба, бој траја 79 дана, изгубисмо зарад небеског царства и негде тамо средином 22. века покуписмо се и отидосмо у Трећу велику сеобу Србаља на Алфа Кентаури. Тако ће то вероватно изгледати кроз хиљаду година, а из ове тачке ништа није тако романтично - административни прелази, Тачић и Дачи, Кетрин Ештон, Европска унија, Јариње, Брњак, Митровица, Инсајдер... Тако и нама Немањићи сад изгледају као свеци (што и јесу, канонизовани), а колико су своје браће међусобно ослепили, и колико пута страну променили и један на другог ударали, а себра угњетавали, охоли и сујетни били, рушили градове, палили јеретике... Ајд, нећу више.

10. Jedna mi je stvar neverovatna koju sam primetio iz privatnog života, a ni Vukajlija nije izuzetak... hipsteri su postali toliko nenormalni da su počeli da hejtuju one koji hejtuju religiju, dakle, hipsteri postaju veliki vernici i branioci srBstva. Eto, i to doživesmo. Kapiram da će uskoro hipsteri početi da pale ambasade i slušaju ruski alternativni rok.

11. Kapiram da će uskoro hipsteri početi da pale ambasade i slušaju ruski alternativni rok.

Verovao ti meni ili ne, znam lika koji je učestvovao u paljenju američke ambasade i koji sluša alternativni ruski nacionalsocijalistički blek metal. To je tako kuuuuuul!

12. Ok, ruski metal ću i preživeti, ali ću se bojati ako npr. počnu slušati neke ruske "Smitse" ili slično. Vidim sad da imaju "češki Bitlsi" i uplašio bih se da to slušaju. Iako većinom katolici, ipak su Česi slovenska braća.

13. ruski alternativni rok

Da nisi mislio na nešto ovako?
    http://www.youtube.com/watch?v=fnOBTzdNyQM

14. Baš to, Valdemare! Kapiram ako ovo neki hipsterski latentni nacionalista počne slušati, američkoj ambasadi se loše piše. Još oni jadni zidaju novu ambasadu na Dedinju, gre'ota!

15. Ahaha, planuće, planuće...

16. To bi već bilo zajebano.
    Hipsteri obično nemaju neke stege na sebi poput ostalih ljudi.
    Cilj opravdava sredstvo kod njih.

17. Hipster nacionalista slavi Litije, jer je Nikola too mainstream!

18. Da, izričito je branio da se šetaju izdepilirani mladići u fensi garderobi po Kosovu polju. Postoje podaci da je krenulo već od Maričke bitke da se diskriminišu seksualne manjine u Srba. Vrlo jasno su se sasecale i red je da običaj do današnjih dana ne zamre.

Јесте како није, посебан едикт је издат и печатиран у згради општине палилула, службеница станојка рокић, шалтер број 5. можда ти то не знаш али ево.

19. валдемаре матори нисам ја неки екстремни индијанац спрдам се и ја са свим па и са лазаром је океј спрдати се. и ону спрдњу са исусом у саут парку подржавам кад типа злом кардиналу одсече главу шурикеном, али је то све са укусом, и исус на крају не буде облаћен већ океј тип, оно, нормалан момак. али ове прозивке неумерене и непромишљене које увреде особу или идеју или нешто треће о коме се говори, осећам се ко да вређам себе или бар као да испадам ја деген што вређам лика или тај већ субјекат који је ипак на лично мене имао утицаја.

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.