Podijeli sa Vukajlijašima

1. hahahahah još najnormalniji uljudni odgovori na to, a sad koja god tema se otvori prvo kreće napušavanje pa sve ostalo. mada realno vule je tad imao možda 14 godina, ne treba mu zamerati

2. hahahahah još najnormalniji uljudni odgovori na to, a sad koja god tema se otvori prvo kreće napušavanje pa sve ostalo. mada realno vule je tad imao možda 14 godina, ne treba mu zamerati

3. Sve je lako kad si mlad
    Tana nana nana na
    O da od oda o da

4. hahahahah još najnormalniji uljudni odgovori na to, a sad koja god tema se otvori prvo kreće napušavanje pa sve ostalo. mada realno vule je tad imao možda 14 godina, ne treba mu zamerati

5. hahahahah još najnormalniji uljudni odgovori na to, a sad koja god tema se otvori prvo kreće napušavanje pa sve ostalo. mada realno vule je tad imao možda 14 godina, ne treba mu zamerati

6. hahahahah još najnormalniji uljudni odgovori na to, a sad koja god tema se otvori prvo kreće napušavanje pa sve ostalo. mada realno vule je tad imao možda 14 godina, ne treba mu zamerati

7. Utisci nakon tri dana Vilniusa:

Depresivna zemlja u pizdu materinu. Inflacija galopira, ceste goli kurac, ljudi alkoholičari, nacionalna kuhinja nejestiva. Sve sivo i tera na suicid.

Dobre strane: kava odlična, cene piva i hrane u pabovima prilično OK, postoje specijalizovani restorani za meso i samo meso, migrantski restorani kao i obično vrhunski, jednom mesečno ulaz u muzeje džabe.

Drago mi je što sam bio, neću se uskoro vratiti.

8. i to se razlikuje od estonije kako?

9. Estonija šarenija, ceste malo bolje, zgrade mnogo bolje. Standard viši pa su ljudi i vedriji odmah. Nije toliko suicidalno. Javni prevoz mnooooogo bolji.

Hrana u Estoniji mnogo gora, uključujući i migrantske restorane. Nemoš mesa normalnog naći.

Nacionalna kuhinja nejestiva.

10. Bezveze. Ali visoke.

11. Kakve su picke?

Nejestive.

12. Ako ću negde drugde da idem da živim, idem tamo gde je toplije, prijatnije, gde su ljudi veseliji i gde postoji neko more ili okean. I gde ima što manje ljudi sa mog govornog područja. Dakle Portugal, Španija, Italija...Ili u drugom slučaju Nemačka ili Austrija, radi standarda, klima je u redu a sa našima ne moram da imam posla koliko ne moram. U trećem slučaju, ako imam love - nekakav Zanzibar ili možda Azori, Brazil, štatijaznam. Ali da idem u neku kurčevu Estoniju ili Finsku ne pada mi na pamet, ni turistički, a kamoli da tamo zasnivam nekakav život itd. Šta god da nude. Hladno, mračno, vlažno, podložno imperijalizmu. Eventualno nekakav rat ili kataklizma ako me proteraju sa trenutne adrese pa moram da se sklonim negde na par meseci dok ne odem negde drugde, toliko bih preživeo.

13. Sve te baltičke zemlje mogu da izguglam, vidim kako izgleda to što vredi obići, zažmurim, zamislim da sam tamo i to mi je sasvim dovoljno. Kako izgleda jezero kad po njemu pada kiša ili kakav je ukus nekakvog kuvanog kupusa sa nekakvom ovčetinom nečim, mogu takodje da zamislim, a i ne moram. I kako pada kiša po jezeru mogu da nadjem na jućubu takodje, ili ako mi se baš i jebe nekakva estonska tindara mogu da izguglam sliku neke dopadljive djevojane, nadjem domaću, pustim estonski radio ili podkast koji vodi neka žena dok jebem i zažmurim i prebacim se u taj poluvirtuelni trenutak. Dovoljno čoveku da vidi zastava kako izgleda pa da nikad ne poželi da se zaputi u taj mordorluk.

14. hahaha može

What is the difference between an Estonian introvert and an Estonian extrovert? When an introvert speaks he looks down at his shoes. When the extrovert speaks he looks down at your shoes.

15. Pretjeruje melk malo ali stvarno pitam se sta te natjera da odes u estoniju kameni?

Jel te posao odveo ili si se sam otisnuo gore

16. Posao plus šansa da živim u normalnijoj državi

Da se ne lažemo mogao sam u DE ili Irsku gde svi idu, ali hteo sam da vidim kako je ovde

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.