Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Sad sam uplatila ktitora da vidim koji nesretnici me prate i pitam se samo-zasxto detzo?
Ne mogu da verujem šta papir trpi i kakve sve posledice ovakav tekst može da proizvede.
Grozno.
Што? Шта су слагали?
Taj klinja(navodna žrtva) je mali bezobraznik,problem škole.Roditelji ga izgleda,naučili da je jedino rešavanje problema -batinama.I mog sina je maltretirao-šibao mu šamare,šutirao posle operacije..mali kavgadžija i nevaspitano dete.Kakav primeran učenik!Malo sutra.
Maltretirao svu decu u razredu i okolo.Učiteljica je divna žena,milion puta stajala u njegovu odbranu,smirivala besne roditelje koji su se od prvog razreda bunili jer im maltretira decu.
Sad ona ispade neki konspirator,neki "loš momak",a dobra je -na 'leb da je mažeš.
Roditelji su ga premestili u drugu školu , jer niko sa njim nije na kraj mogao da izađe,pa ni oni. Ovde se u malom gradu zna ko je ko,a oni su samo željni publike i pokušavaju da unovče to što se desilo.
Romi,a? U BC živi preko 20 nacionalnosti i svi smo oduvek naučili da živimo jedni sa drugima-normalno.Niko ne gleda da li je neko Nemac,Čeh,Srbin,Rom ili Rumun..nema toga ni malo.Jedino se gleda ko je kakav čovek. A oni nisu dobri ljudi,ni roditelji.
Mogu da zamislim samo kako je jurišao kroz hodnik ,ko bez glave-kad je ženu koja je ceo vek provela u školi i nije nikad imala nikakav incident te vrste-doveo do pucanja živaca.A svakakvi prođu kroz školu tokom tih decenija.
Nepravda,nepravda.
Grozim se takvih roditelja koji nisu sposobni da vaspitaju svoju decu(imaju još),a koji koriste svaku priliku da zarade na njima.
Gogo, ti sa ostalim roditeljima iz škole da pošaljete jedno ozbiljno pismo "Blicu", a učiteljica i spremačica da ih tuže uza klevetu!!!!
Ma,džabe je to,Nato.On (hvala Bogu) nije više učenik te škole,a ako je potrebno neko svedočenje o ponašanju,procena ili peticija-tu smo!
Samarcine dok mu ne oteknu obrazi! Neces nista resiti, ali ces se makar osecati bolje. :)
Ништа чудно кад су новине у питању. Нарочито Блитз.
Имао сам сличан случај у основној кад су неки клинци, четвртаци, угазили неког магарца, шестака у то време (који је био све само не мирно дете), кад је покушао да глуми булија. Кад оно сутрадан по новинама наслови типа "Скандалозно: хулигани се иживљавали над примерним учеником".
Uxxo breee, nasiljem se ne rešava nasilje!
Najviše me nanervirali komentari u "Blicu"-tipa:Romi ovo,ono,siroti,prokazani..kakve veze ima da li je Rom ili Marsovac?Bezobrazno je bezobrazno!
Ljudi, jednostavno danas je jako moderno biti ugnjeteno Ciganče...a jebane novine su pune nacionalnih predznaka u naslovima da bi digle čitanost i izmuzle pare od naroda koji nema ni za 'leba, a ne za novine:
"Tortura nad Srbinom u UAE!", "Malog Roma šamarali!", itd, itd...
Kad imaš sranje od zemlje, imaš i sranje novine i sranje od novinara...ukratko.
Pa i rekao sam da nece nista resiti, ali meni bi bilo lakse da ga udarim, pa makar jednu cvrgicu. :)
Kurde-sve si kazao.Dalje nema svrhe komentarisati :)
U centar. :)
Svima po metak u koljeno, pa da viš' što znaju da budu fini.
Takvi ljudi i izazivaju najgore porive u normalnoj osobi svojim bezdušnim ponašanjem.Prosto neverovatno.
Tog "Srbina u UAE" se vrlo dobro sećam, po službenoj liniji, a za to Ciganče mogu da pretpostavim... Jel' se sećate onog Ciganina sa YT, onog što su lemali panduri, pa ga Dačić tešio, pa ga posle toga triputa hvatali u krađama i to sve za 15 dana...
A nisu ga hvatali panduri, pa da kažeš da je namešteno, nego prodavci, čak i jedan ukrajinski putnik, itd...
Ama proseravanje po novinama i to ti je...
Kurde,to Ciganče je "mulat"-da se tako izrazim,mama mu nije Romkinja.Znači,ne žive u mahali,nego u zgradi.Taj klinja je imao kompjuter pre mog sina,obučen je ko sa piste..
Mislim,nije socijalno ugrožen,nije gladan.
Ali,kad zatreba,poteže se termin "Romski dečak"...
Da ne smaram više,već sam utripovala da sam nenormalna jer ovako reagujem.
Ama nisi nenormalna ti, nego je zemlja nenormalna, veruj mi...
Jadni smo 100 na sat...
Srozani k'o gaće do ispod kolena,nikako drugačije.
Idem sad sa sinom da radim lektiru,jedino moje dete može da mi vrati lepo raspoloženje :)
:-) To jeste i poenta igrice "Život". :-)
možda nije kao njan mačka, al može da hipnotiše :)
http://www.bestiario.org/research/eyecandy/