Podijeli sa Vukajlijašima

  1. Dionizio, lepo je to sve, al možeš lako oko da iskopaš :/

  2. nedo bog da izbije kafanska tuča s ovim inventarom, preživeo bi samo onaj što ga priteralo u wc.

  3. Gde možeš oko d' iskopaš?! Doduše bile su neke stolice u salonu kod mene, što sam izbacio, jer sam noge izlomio...al oči ne možeš da iskopaš... :)
    Truleks, pa nije to za kafanu, ovo je za pristojne ljude...a i nije baš lako podići npr sto sa prve slike...

  4. mmmm, kovano gvožđe, dopadam.
    Stvarno rađeno umetnički, nema šta...

  5. To je posle sira od magarca, nešto najskuplje :)

  6. tiiii znas...
    Aj ne lupaj

  7. Đe si Bridžis, šo ima?

  8. Billy Sharp
    http://vukajlija.com/recnik/autori/278427
    Tekst ispod avatara.

    Al mu treba, maaaaalo više pismenosti :)

  9. штатекст исподавата ра

  10. najskuplje

    Nije najskuplje, ali nije ni jeftino...

  11. штатекст исподавата ра

    Izvadi spejs i očisti ga, vidiš da ti botuje.

  12. мане боту јеми спејнаме рно сам

  13. Moram ovo da podelim s vama, jer neam pojma šta da radim:
    Imam neku bioenergiju (ili kako god da to nazovemo). Znam da to ima svako živo biće, al je to kod mene malo jače. Kad npr. masiram nekog, kažu mi da imaju osećaj ko da im je neko stavio peglu na leđa (ali je toplota izdržljiva); kad stavim ruke iznad glave onog ko sedi, taj oseća jaku toplotu (sad ću da citiram"Kao da sam na suncu", "Kao da imam vunenu kapu").
    Pritom su meni ruke normalne temperature, možda za nijansu toplije nego inače.
    Kad se usredsredim, pod rukom osetim hladno mesto na nečijem telu i onda znam da tu treba da se doda energije. Kad osetim hladno na nadlanici, onda se ta osoba "zatvorila" i ne da mi da je "tretiram" (smešno zvuči) :)
    Uglavnom sam to radila prijateljima i članovima porodice, nikad nekome drugom ili da sam radila "tretmane", uopšte. Jednostavno su jednog dana počeli da me peckaju dlanovi i morala sam da to uradim-da položim ruke na leđa drugarice (ona mi bila blizu) :)
    Sad:nekad mi nije ništa, nekad i ja malo gubim od svoje energije, tako osećam.
    Pitanje je :da li neko od vas ima slično iskustvo, da li ima neku literaturu (ako imate, šaljite mi link na pvt), šta da radim sa tim i kako da naučim da to kanališem i kontrolišem.

    Čitam knjigu En Brenan "Ruke koje leče", ali je to silna kvantna fizika, totalno sam se zbunila. Nemo me zezate, nije mi svejedno, stvarno me nekad to dovodi u silan rebus.
    Aj upomoć.

  14. Bioenergija nije kvantna fizika. Bioenergija je pojam pseudonauke nema veze ni sa jednom opisanom energijom u fizici, nemerljiva je, nikad nije dokazana, i slično. Više je figurativni opis kao kad kažeš da neko širi pozitivnu energiju.

  15. Oke, sve ja to shvatam-i sumnju i rezervisanost prema toj temi, dešavanju, bioenergiji kao fenomenu, etc, ali je drugačije pojmiš kad sam/a osećaš to.
    Treba mi neko štivo, kad guglam, nađem samo linkove do diskusija na forumima raznoraznim i neke bioenergetičarske ordinacije.
    Meni treba pomoć u vidu literature, a ne da ubeđujem ljude preko neta da li je to istina. Mislim, potpuno razumem ljudsku skeptičnost vezanu za tu tematiku, ali mene ovo "žulja" i volela bih da se malo više informišem.

  16. Potraži onda nešto od Džune Davitašvili, ona je to najbolje popularisala od svih.
    EDIT: Inače, kad već spomenu ovu oblast, interesantan je slučaj kad je devetogodišnja devojčica (Emili Rosa možeš i to da izguglaš) upala na simpozijum bioenergetičara i jednostavnim eksperimentom napravila budale od njih, naravno pali su svi jer bioenergija ne postoji (sem u figurativnom značenju).

  17. Da, ali se Džuna (koliko sam do sad uspela da shvatim) razbolela baš zbog toga što nije uspela da "dozira" taj svoj dar, pa je cedila i sebe, davala svoju energiju umesto da je samo kanališe. Zaebano.
    Ipak, hvala ti što si se potrudio da pomogneš :)

    EDIT: Rekoh već da se ne "reklamiram", nemam ni zašto, ni krošto, niti to želim. Samo me interesuje šta da radim s tim, jer je to osećaj koji ne može baš da se ignoriše. A o pravljenju budalom..pa, svako može da veruje u šta želi. ;)

  18. Samo me interesuje šta da radim s tim

    Možeš da mlatiš pare, mnogi ljudi veruju da bioenergetičari blagotvorno deluju na njihovo zdravlje i ''auru''. Pogotovo u Srbiji. Da li imaš bioenergiju, pa verovatno ne, možda neku prolaznu temperaturu ko zna, a da li možeš da ubediš nekog da je imaš, to da.

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.