Podijeli sa Vukajlijašima

1. Отшо сам му на профил и видео да подржава Харп заверу. Сад ме ништа не чуди.

2. Ček, majka? Zar mu nije majka ova žena?

Promijenila ime na FB od sramote

3. Иначе, када се већ и даље прича о овоме, зашто људе шокира то што је убио петнаестогодишњу девојчицу, са нагласком на годинама? Шта би било другачије у профилу убице да је убио двадесетогодишњу девојку, или седамдесетогодишњу бабу, тридесетогодишњу жену?
    Што се убице тиче, иста је ствар. Што се практичне разлике тиче, баба је свој живот углавном испунила до тог тренутка, док ове три нису.

Некако чини ми се да му се много више суди што је убио ПЕТНАЕСТОГОДИШЊАКИЊУ, него што је убио људско биће.
    То је ретардирано. Поента је да је једнако бруталан злочин и подједнако за осуду колико год да је она имала. А вероватно је сређена деловала и доста старије од тих 15 година. Јебем ли га. Много ружна прича и много ружна смрт у сваком случају.

4. Браво, има ово смисла. Колико пута видиш вест на ТВ-у - Божа из Пржогрњаца (65) затук'о жену (62) будаком КЛИК хиљаду мртве палестинске деце КЛИК Милош Биковић бард српског глумишта опааа

5. naravno da ima razlike dal je ubijeno nevino dete koje nije ni pocelo da zivi i neka babetina od 70 i kusur godina.

i jedno i drugo je zlocin za najstrozu kaznu, al je ovaj prvi mnogo gnuisniji

6. Некако чини ми се да му се много више суди што је убио ПЕТНАЕСТОГОДИШЊАКИЊУ, него што је убио људско биће.

Hajde ovako kroz plastično pitanje da vidimo da li je licemerno ovo što si rekao, ili je licemerna selekcija koja se bazira na tome koliko je nešto gnusno.
    Ovako:

Da li bi ti teže bilo da ti umre deda ili brat?

7. Не није гнуснији. Исти профил човека убија и бабу и дете.
    Наравно да ти је мање криво да неко убије неку бабу него неко дете. Али причам о томе да је убица исти кога год убио. Практична вредност дела можда није иста. Али починилац је подједнако болестан кога год убио. И истакао сам то што си рекао и ти. Али исто тако се прави разлика и између девојке од 15 и девојке од 20 година. А ту нема разлике. И једна и друга тек почињу живот. Надам се да сам разјаснио. А убицу боли курац за године. Ни за једну не зна колико има година, а вероватно не може ни да претпостави када убија.

Поента је, казна треба да буде иста кога год убио. Не треба жртву карактерисати као девојчицу или девојку, и у једном и у другом случају је у питању млада особа и злочин је за најстрожу казну.

8. Jbt šta je pravnika na sajtu.
    Razumeju se ljudi, znaju šta treba sa čim.
    Kakve škole kakvi kurci.

Babetine seljačke

9. Vidi ovog podvojenog specijalca, majke ti. Idi kljucaj zob.

10. Бушидо, не причам о личним осећањима. Причам о јебеном ПРОФИЛУ убице. Осуда таквог злочина треба да буде иста. А наравно да је већа штета убити младу особу.
    Поента је да је гнусан злочин гнусан злочин, без обзира на жртву. Лик је заслужио све најгоре кога год да је убио на тај начин. Реч је о садизму, исти тај лик да није убио ову девојку, могао је сутрадан да убије рандом бабу, и не би се ни приближно велика фрка дигла око тога.

Наравно да је ово тужније, јер је баби остало пар година живота, а девојци још сигурно 5-6 деценија.

11. Поента мог поста је ово:
    Да је на исти начин убио неку бабу, да ли би му ико пожелео исто као што му сада жели? Да ли би ико желео да му гура ужарену шипку у дупе и соли му ране? Или би пожелео да га карају у затвору док не умре?

Не.

А лик би и даље био исти болесник као што јесте.

12. Korove, slažem se ja da osuda treba da bude ista. Pravna osuda. Ali ne možeš da očekuješ da svest javnosti bude na tom nivou. Jer nikada nije bila i neće biti. Da je javnost sposobna da to izjednači, do takvih ubistava ne bi ni dolazilo.
    Javnost reaguje po inerciji, vodi se emocijama. Emocijama kao u slučaju pitanja šta ti je više žao. Jer, činjenica je da ti se okrene stomak malo više kada čuješ da neko ubije klinku.
    Izjednačiće se za par meseci, kada se sve ohladi. Zato je pravo neprikosnoveno, a sve ostalo irelevantno.

I još jedna stvar, ne možeš čak ni potpuno izjednačiti te dve stvari jer kad ubiješ klinku uništiš još nekoliko života oko nje. I to ih osakatiš prilično.

13. toliko o empatiji... i većina vas isto kao oni bolidi koji hoće smrtnu kaznu i kao oni bolidi iz medija stavljate akcenat na ubicu i samo o njemu pričate i potpuno zanemarujete posmatranje ovoga sa stanovišta ljudske patnje, dobro je cara rekao, kao babe lešinarke

14. Наравно Бушидо.
    Ја не коментаришем лични осећај. Само констатујем да убиством бабе смртну казну нико не би ни споменуо или нешто слично. Чак ни да је убио девојку од 20 година. Јер би у том случају у насловима новина била једна кључна разлика "убио девојку", а не "убио девојчицу". А сложићеш се да је пет година разлике јако мало, и готово занемарујуће.

На то је усмерен мој коментар. И наравно да правна осуда треба да буде иста. Јер се суди њему, а не жртвама. Свест јавности ни не очекујем да буде иста. Овај баја треба да добије доживотну (тачније 40 година, јер је то максимална казна). Али то ће добити вероватно захваљујући притиску јавности. Рецимо, ону манекенку што је убио онај Мусић или тако нешто, притисак јавности је довео до тога да он добије 40 година затвора. Сложићеш се да је у много других случајева, готово идентичних, где се није толико покренула јавност, казна била много мања. Типа 15-20 година. О томе се ради. Ни о чему другом. Управо и констатујем да правна осуда која треба да буде иста, не би била иста.

Исто тако, онај који је убио наркомана код себе на гајби малтене је орден добио. Гомила људи у сличној ситуацији вероватно труне по затворима.
    Скренуо сам пажњу на утицај очајних медија на цео случај.

И да се разумемо, против сам рецимо, смртне казне, јер за овакве главе, то је много лакши пут. Искрено, не предвиђам му дуг живот, или ће га неко рокнути, или ће се он сам рокнути након неког времена у затвору. Генерално, нисам пратио цео случај, нисам био у Србији, па не знам како је све текло.

Али је језива смрт ужасно. Просто ми је језиво када видим да јебени новинари сваки дан интервјуишу њеног ћалета, и породицу, другове, сестру. Јеботе, пустите људе да тугују, не правите риалити шоу од тога. То ми смета, искрено.

15. toliko o empatiji... i većina vas isto kao oni bolidi koji hoće smrtnu kaznu i kao oni bolidi iz medija stavljate akcenat na ubicu i samo o njemu pričate i potpuno zanemarujete posmatranje ovoga sa stanovišta ljudske patnje, dobro je cara rekao, kao babe lešinarke

Причање о њој никако не помаже породици. Као што ни причање о убици не помаже породици. Породици највише помаже мало мира и тишине. О убици има много тога да се исприча. О жртви је све речено и треба је оставити на миру, макар у мом свету.

16. A da prestanemo da seremo, postoji zakon, sudiće mu se, dobiće kaznu. To je to. Ove što pričaju kako to da se šeta maloletna posle ponoći i kako je izgledala i šta je nosila neću ni da komentarišem. Stoka obična. Čuj šta je nosila... znači ako se obukla provokativno, treba da je siluješ? Jer si životinja neka ili šta? Onda rasprave o psihologiji i odrastanju ubice... koga boli kurac, možemo samo da nagađamo, sigurno nije 100% čist u glavu i to je to.

17. Ove što pričaju kako to da se šeta maloletna posle ponoći i kako je izgledala i šta je nosila neću ni da komentarišem

Има риба које су препичке и покривене до грла, морам приметити.

Елем, ово знам одавно али рекох да подијелим како сам назив теме каже, хе хе.
    http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=08&dd=07&nav_category=12&nav_id=885863

18. Za Srbe u Hrvatskoj i Albaniji je najbolja nada Evropa. Nema zajebancije sa Evropskim sudom za ljudska prava i ostalim institucijama i organizacijama u EU. To je jedna od retkih dobrih stvari koje je EU uradila ili će da uradi (osim onoga da su naterali sve proizvođače mobilnih da uvedu iste punjače - ove za Android).

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.