Provale i biseri (Vas i Vaših ortaka)

1. Moj sin (12): zašto se kaže CRNCI a ne SMEĐCI?

Kako miriše svježina?

Zašto moram nositi potkošulje kad nemam niti jednu košulju?

2. još bisera mog sina:

- zašto se za mačke isto koristi riječ PASMINA??

- zašto se kaže TRIBINA, a ima ih 4: istok, zapad, sjever i jug???

3. ja stalno neke bisere mog sina sipam...al ne mogu si pomoći kad je biserko:

- ako se za ljude kaže da su od "krvi i mesa", kako onda netko može biti "kost i koža"??

4. Da ima 5 godina, pa 'ajde...ali ovo...

5. ima 12....nepunih :D

6. Aj Eddie cicijo!

7. Ne znam u šta ovo da svrstam...
    Moj drug je čekajući noćni bus kod "Beograđanke" sipao u usta 5-6 tik tak bomboica, i pošto je naprasno ožedneo, presamitio se na fontanu da popije malo vode, svi tik-takovi su mu skliznuli na gore, u sinuse, naišao je bus i morao je da utrči.
    Narednih pola sata su mu se te bombone topile u sinusima, nije mogao ni da ih izduva, ni da ih pljune, ni da ih proguta...samo je kijao, kašljao, na sve strane su mu curile bale i sline, a mogao je samo da čeka i trpi...

8. AHAHAHAHAHA
    Koji debil.

9. Jedan moj frend je u Google ukucavao: "na na naaaa na naaa naa" šatro u ritmu pjesme koju traži a nije znao kako se zove!!!!
    koja debilana! :))

10. Dva ortaka se dogovaraju oko nekog basketa i sad jedan što je skoro lomio ruku kaže da ne zna dal će da ga pusti doktorka, a treći lik genijalno :'' Gurneš joj 20 evra u džep pa da vidiš kako će da te pusti!''

11. Bobo, Čanj: Najbolji način da priđeš devojci je da kupiš kesicu bombona i pitaš je: Oš bombon, oš celu kes'cu?
    - Ne znam odakle je ta fora al' zvuči mi poznato.

12. kontam da ce svi da kazu kako je to ona stara fora, ali ovo se stvarno desilo i lik nije znao sta prica niti je znao za foru. ne bi me zacudilo da je odatle i krenulo.
    dakle, na casu Srpskog u 3. ili 4. SREDNJE bio jedan lik koji bukvalno nije znao da cita i profesorica ga pitala padeze i uzo lik da nabraja i naravno nije znao, ali ovi sto su sjedili oko njega su mu pomagali, saputali i tako to.... krene lik da nabraja i radi Nominativ, Genitiv, Dativ, Prezervativ, Instrumental... kad profesorica onako sokirana "sta sta??" on mrtav ladan opet Prezervativ... jbg sta ces, mi umirali od smijeha tih 20 minuta do kraja casa i na kraju se ispostavilo da mu niko nije rekao da kaze bas to, nego precuo lik....

13. a jedan kratki od prije neki dan:
    pita me koleginica na faksu:
    M- Oces zvaku?
    ja- Necu, dala mi Adisa.
    M- Nikola, oces ti zvaku?
    N-Necu i ja imam, i meni je dala Adisa.
    kad se javlja Adisa mrtva ladna: Eto, ja dajem svima, uvjek, ko god me pita, uvjek dam....

14. Moja provala,na času ruskog jezika. Postoje promjene imenica po padežima za bića i za stvari i te promjene su različite.
    I ja sam odjednom rekla:E ovo je za neživa bića.

15. Pita mene drugarica: Da uzmeš meni jedan trougao? A možeš sa sirom...
    Ja izvalim: Jok, bermudski....

Onda šala na drugov račun: Ti kad budeš sjeban idi na brankov most i skoči, a prethodno zaustavi saobraćaj na tri sata, čisto da sjebeš i nama dan...

16. mozak mi radi sekundu na sat.

17. @komad: klinac postavlja sasvim logična pitanja. razmišlja čovek svojom glavom i pronalazi očigledne nelogičnosti u opšteprihvaćenim pojmovima. takva deca su mi najgotivnija!

18. Ali brate...malo ga pretera.

19. nije bre. ljubopitljivo dete...

20. razmišlja čovek svojom glavom i pronalazi očigledne nelogičnosti u opšteprihvaćenim pojmovima.

Takva deca koja se zanimaju za reči, vrste reči, (arhaične ili ne) izraze, mogu biti uspešna u pisanju definicija u budućnosti. Pogotovo ako ih zanima igra reči.

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.