Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Како се зове онај интернет претраживач што је наводно најсигурнији?
tor
https://www.youtube.com/watch?v=Pe8d2W2Ma98
Ееее, тај, хвала!
Koja je Nataša (Nata) ostavila Rasnog i sad je ispemovao forum s' "puši kurac Nato"?
Бундеварааааа
Pantela10 je dao jedan minus, mogu li da znam koji je to sadržaj ocenio sa negativnom ocenom?
Je l' iko ikad od vas pravio skin za AIMP?
Ja sam pravio za Winamp.
U kojem programu/editoru Čule?
U paintu, ne znam sad tačno šta trebaš da uradiš da bi dobio te bmp da bi ih mogao menjati, al' tako sam pravio, pa ih onpet nekako spojim u skin i radilo je odlično. Problem je što sam to radio na pemtium trojci pre jedno 15 godina. Verovatno sad postoji lakši način.
због чега важи правило да ако је нижа незапосленост већа је инфлација и тај трејд оф инфлације и запослености за који мора економска политика да се определи? википедијаши и саћу да изгуглам пар појмова и дам своје мишљење стоп! економисти и провирони добродошли
Guglaj Filipsova kriva.
Šomi, to je zato što veća zaposlenost povećava broj živih, a to je realno najveći trošak za državu (osiguranja, bolovanja, invaliditeti, pokrivanje troškova propalih firmi, hranjenje državnog aparata itd.), jer nijedna država ne voli da daje pare ako joj se te pare ne vraćaju, i to bar tri puta više u odnosu na uloženo.
Људи, јутјуб нешто једе говна. Прво ме је излоговао сам од себе, онда сам се поново улоговао и кад сам ушао у историју да нешто потражим, каже он ''Watch History isn't viewable when signed out.''
ЕДИТ: успео сам, искликтао сам ''reload'' док се није дозвао памети
ovo sto dio kaze
имам испред себе филипсову криву међутим ништа се не каже због чега, само да је тако.
ај не сери целтик, важи што ће у норвешкој стопа незапослености ако оде са лупам 10% на 7% утицати да људи дуже живе. у ствари било где а да није трећи свет не могу да видим то, мора баш велика разлика да настане да би људи тек тако кренули да умиру и да настаје толико већи морталитет.
кад ми буде требао програм вежби након лома ноге онда се јави
Pa treći svijet je većina svijeta, nisam ni mislio na normalne, razvijene države, pogotovo ne na Norvešku.
Da bi se u Srbiji povećala zaposlenost, država treba ili da ne dira nadnicu (prepusti je "nevidljivoj ruci") , ili da snizii minimalnu cenu rada. Tako bi se smanjila nezaposlenost poslodavci zaposlili više ljudi. To je tako u teoriji. Manja cena rada (pošto je Srbija nije kapitalno obilna, već radno) znači manju nezaposlenost ali i tanju potrošačku korpu.
cek sad da probam nekako da objasnim al jebiga u sustini tako je
ovako taj filips burazer cija je kriva je u stvari stavio u odnos nadnice i nezaposlenost, valjda na osnovu podataka iz tog vremena ili statijaznam i zakljucio da se krecu u suprotnom smeru
odatle su preuzeli kejnzijanci i gledali sta se desava kada bi se povecala traznja za radom, doslo bi naravno do povecanja nadnica, a povecanje nadnica dovelo po filipsu gore do smanjenja nezaposlenosti sto dalje povecava dohodak i kasnije su to opet neki burazeri preneli samo u drugaciji odnos, tj. inflacija i nezaposlenost
https://oeconomia.revues.org/docannexe/image/138/img-2.png
to isti k verovatno sto imas ispred sebe tu filipsovu
e sad kasnije se pokazalo da je taj odnos inf-nezaposlesnosti moguc samo u kratkom roku, jer je u dugom roku doslo do stagflacije tj. raste i inf i nezaposlenost i filipsova kriva ima vertikalan nagib