U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Po mom nekom mišljenju nacionalisti su oni koji veličaju svoju zemlju i ne poštuju druge nacije i narode, dok patriote samo vole svoju zemlju bez neke rasne, verske i nacionalne netrpeljivosti prema drugima..
Patriotizam je kad kupuješ začin C jer ga voliš, a nacionalizam je kad ga kupuješ jer mrziš hrvatsku Vegetu...
Patriota voli svoje, ali mu tuđe ne smeta, nacionalista mrzi i svoje i tuđe, ali svoje veliča jer ga manje mrzi.
prave patrijote vole mladića!
Ne to su gejevi.. :D
Nato, listen to your brat!
Koliko sam ja upucen, patriotizam i nacionalizam mu dodju isto, volis svoje, a postujes tudje. Ovo sto si ti naveo kao nacionalizam je zapravo sovinizam. Bar po mojim izvorima.
Problem je sto je vise ljudi definisalo iste pojmove drugacije, i dolazi do glupih preklapanja i suprotnih znacenja.
Seselj je sovinista, onaj zadrigli mrsavi pacov koji vodi obraz je sovinista, a npr. nasumicna osoba koja navija za svoju reprezentaciju je patriota tj. nacionalista.
Stereotype, razlika je u tome što JA pojmove nacionalizam i šovinizam smatram sinonimima. Inače, generalno se slažemo po stavovima.
Па ја исто капирам као ти Брусе и ти Саншајне, а мој друг капира као Стереотип. Ко ће га знати.
Месјо, лисн ту ху?
Samo sekund Nato da pročitam njihove postove jer sam ja rekao što sam imao i to je to, tuđi komentari su invalidni. :) A ti si mislila na ono "brat". :)
Ovo što Sanšajn i Brus rekoše, to ti je zvanična i činjenična istina.
Pa na kraju se svede na sopstveni izbor i na to kom autoru cete da poverujete, a meni se Vujaklijina definicija cini najlogicnija.
A što veli Vujaklijina definicija?
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC
kako ribe spavaju u vodi? :/
jedna izbaci ikru, a druga tu ikru poprska mlečom...
Brus, nije mislila na to spavanje. :)
Који српски уметник је примљен у Француску академију наука и уметности?
Хвала вам, драги људи. Ната није луда, афтер ол.
Hahaha, Brus bre, ne mislim na to spavanje, lepo ti kaze Mesa :)
Vidis, mene su ucili drugacije, ali svejedno, definicije takvih pojmova su konfuzne.
Brus, imas i one zivorotke, kao sto je Gupi, zenka nosi u sebi oplodjenu ikru, kad dodje vreme izbacuje bas, ali bas sitne mladunce dole.