Разноразно питање

1. pa oni su ga napravili ocigledno. i meni nekako zvuci cak i logicno. zamisljam ga na principu vetrenjace ili vodenice samo sto kao pokretacku energiju koristi bateriju.

pa me u stvari brine zasto to meni izgleda logicno :) mozda zato sto gledam previse crtanih...

2. Da, ali ako proizvede X struje, ne može da potroši X+n, a da se još i vrati malo da napuni nazad baterije.

EDIT: Ja nisam fizičar, ni električar, nek dođe neko stručan da objasni, ali koliko znam o ovome, deluje nerealno.

3. Није могуће због сила трења и сличних отпора. Енергија иначе не може да се потроши само да пређе из једног облика у други. Ту се јавља идеја о перпетум мобилеуу, међутим не можеш да ефикасно у потпуности избациш силе отпора. И у фазону, ту престаје сва прича. Не мора да има везе са струјом директно.

Ветрењача и воденица имају снагу ветра и воде, која је непресушна (док једно од то двоје не престане да тече).

4. ja sam električar, dipl. ing. šta je trebalo?

5. E da, i ovo što kaže Enemi, uvek imaš gubitke, otpor, trenje itd. Nikad ne može da se iskoristi 100%, a ne kao ovde još 100+%.

6. Znači sportisti ipak mogu da daju 120% svojih mogućnosti?

7. Baš mi je žao što nisam prisustvovao prezentaciji. Popišao bih patent ili sve svoje znanje, prilično dugo akumulirano!

8. ja sam električar, dipl. ing. šta je trebalo?

procitas clanak i objasnis nama smrtnicima nemacima pojma po kom principu se od baterije od 12 v pravi 220v

nadam se da ne trazim previse :D

9. sam ja lepo pročitao ovaj članak il se tripujem da piše da od 12v stvori 220v?

10. patent kurac moj. gde je broj, gde su ga poslali? ko je dozvolio da postane patent.

napravili stepap konvertor koji od DC napona sa akumulatora (12V) pravi AC 220V i napaja uredjaje dok ne potrosi akumulator.
    ima verovatno da se kupi kineski, koji je efikasniji od njihovog.

sarlatani u picku materinu...

11. Zapravo, sudeći po članku, stvara 230v ili sam se ja samo zajebao u čitanju.

12. nijesmo o tome učili. nije problem od 12V jednosmjerno napraviti 220V naizmjenično ali je problem snaga. gledao sam neke sisteme koji su radimi sa permanentnim magnetima i naizgled su iz ničega stvarali energiju ali je tim sistemima izvor energije bio u početnom impulsu a trenje i gubici veoma mali i tako su naizgled mogli dugo da rade. ovo što su ovi ljusi pokazali u Tivtu prosto nije dovoljno dokumentovano da bi se dao bilo kakav zaključak.

već je postavljano ovo pitanje, negdje na forumu, ne sjećam se tačno đe, i tamo sam probao malo da trolujem "i Vestinghausu su se svojevremeno smijali" ali se niko nije primio. poster je odabran (po meni za ban a ne za nasovnu). poenta je u tome da se ne može zaključivati bez dovoljno činjenica, to je osobina svakog dobrog inžinjera.

13. ONAJ VAŠ NOVAK ĐOKOVIĆ JE ŠARLATAN! E VIVA VERO MONTENEGRO

14. Ima li još ko bag da su mu ocenjene prve dve strane najnovijih defki, iako nije čitao i ocenjivao?

15. znam to s magnetom http://www.youtube.com/watch?v=xR6Qait2JGY

al ovo mi jos nije jasno.

16. nije ni meni. ali sigurno da neću pljuvati po nečemu što ne razumijem.

17. ima akumulator dovoljno energije da napaja nekoliko sijalica i busilicu ceo dan...
    mali je napon, ali moze da da veliku struju. a pretvaranje jednog napona u drugi (manji ili veci), kao i menjanje naizmenicno-jednosmerno nije problem.

ovo sto su oni napravili je najslicnije konvertoru koji pretvara napon sa solarnih panela (DC) u 220V AC koji moze da se prikljuci na mrezu. samo mnogo, mnooooooooogo gluplje...

(btw, gde ste videli naucnike u koznim jaknama ili svadbarskim odelima sa telecim izrazima na licu)?
    http://www.radiotivat.me/images/stories/Pantovic_prezentacija.jpg

18. 12v -> 230v pa onda minus 220v = 10v koji vraća u bateriju.

Kude se dede ona dva? Pa upravo tu negdje na prenosu, trenju, toploti i slično.

JA ELEKTRIŠEM!

iako veze nemam o čemu pričam...

19. http://en.wikipedia.org/wiki/Thermodynamic_free_energy
    Koliko otprilike prodje vremena dok se magnet ne demagnetizuje? I da li je to uslovljeno nečim?

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.