Разноразно питање

1. Eo ovako nešto:
    Ako je neka rokulja inspiracija nekom umjetniku onda je ona šta? Muza
    Ako je neki lola inspiracija nekoj rokulji umjetnici onda je on šta? Muzo ili možda Mudo ili nešto treće?
    Oko ovog drugog mi treba odgovor

2. Cak i da je tacno da je zamrznut bio bi mrtav. Nemoguce je oziveti nesto sto je tolko dugo bilo u ledu. Led ima manju gustinu od vode , tj. zauzima vecu zapreminu od vode, te unistava celije polako.

A чекај, зашто се онда ти крионичари (или како се већ зову) баве замрзавањем људи ако то нема уопште смисла? Ево, сад читам да користе хемикалије да предупреде стварање леда.

Ајде, ти си биофизичар, па ми објасни ово онако као лаику за те ствари:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Cryoprotectants

3. Džimi ajd ti odgovori ovo što sam upit'o. Ti studiraš te jezike i te zajebancije.

4. Ako je neki lola inspiracija nekoj rokulji umjetnici onda je on šta? Muzo ili možda Mudo ili nešto treće?

Muška muza! RAVNOPRAVNOST POLOVA NA DELU!

5. A чекај, зашто се онда ти крионичари (или како се већ зову) баве замрзавањем људи ако то нема уопште смисла? Ево, сад читам да користе хемикалије да предупреде стварање леда.

Зато што ће да зараде дебеле паре, а људи су зарад своје гузице спремни да поверују у многе глупости. Овде код нас професори универзитета иду код врачара, а код њих се милијардери замрзавају.
    Када си пун пара и када су те свакакве баханалије свакодневица, онда се уплашиш смрти. Јако се уплашиш смрти. И радиш све да је одгодиш. Е, онда биваш преварен.
    Чак је нови тренд да прелазе у будисте, јер су чули да по Индији има "учитеља" који живе стотинама година.

6. Eo ovako nešto:
    Ako je neka rokulja inspiracija nekom umjetniku onda je ona šta? Muza
    Ako je neki lola inspiracija nekoj rokulji umjetnici onda je on šta? Muzo ili možda Mudo ili nešto treće?
    Oko ovog drugog mi treba odgovor

Мислим да би се само рекло 'инспирација'. :)

7. Зато што ће да зараде дебеле паре, а људи су зарад своје гузице спремни да поверују у многе глупости. Овде код нас професори универзитета иду код врачара, а код њих се милијардери замрзавају.
    Када си пун пара и када су те свакакве баханалије свакодневица, онда се уплашиш смрти. Јако се уплашиш смрти. И радиш све да је одгодиш. Е, онда биваш преварен.
    Чак је нови тренд да прелазе у будисте, јер су чули да по Индији има "учитеља" који живе стотинама година.

То стоји.
    Него, док читам о томе, налетех на ово:

http://en.wikipedia.org/wiki/Mind_uploading

Мислите да ће икад бити могуће? Типа да направе копију твог ума и аплоудују је на адекватан рачунар који ће да ради након што мреш? Мени то језиво, подсећа ме на Робокап 2.

8. Мислите да ће икад бити могуће? Типа да направе копију твог ума и аплоудују је на адекватан рачунар који ће да ради након што мреш? Мени то језиво, подсећа ме на Робокап 2.

Биће сигурно, само је питање када. Не пре педесет до сто година. Свест и сећања су у мозгу, а кад се стекне прилика да се приступи мозгу и боље схвати механизам по коме функционише размишљање, биће тога. Али контам да ће прве "серије" пренетих имати тешке багове. Оно, Скајнет форе.

9. Не верујем да ће икада успети, али чак и да успеју, да ли ће то бити свест, или само гомила података о животу једног човека? Може ли се говорити о свести која постоји на нечему неживом? Мени то интересантна тема, не знам колико вама.

10. Биће сигурно, само је питање када. Не пре педесет до сто година.

Не верујем. Чак и да пронађу за тако кратко време начин да сниме фрагменте мисли, нема шансе да тако брзо направе тако моћну машину која ће моћи да ради као мозак. Мада, јебемлига. :) Лаик сам за то.

11. Не верујем да ће икада успети, али чак и да успеју, да ли ће то бити свест, или само гомила података о животу једног човека? Може ли се говорити о свести која постоји на нечему неживом?

То је интересантно питање. Ја мислим да је теоретски изводљиво направити рачунар који би радио исто као мозак. Уосталом, шта су мисли, опажаји, осећања? Гомила електричних импулса.

12. Не верујем. Чак и да пронађу за тако кратко време начин да сниме фрагменте мисли, нема шансе да тако брзо направе тако моћну машину која ће моћи да ради као мозак. Мада, јебемлига. :) Лаик сам за то.

Фора је што је свако лаик за то. Научници нису још ни близу потпуног схватања функционисања мозга и свих процеса, а камоли репродуцирања истог. Али сматрам да ће се то десити, некад. Али је главни проблем, као што рече Алекса, питање да ли је то уопште човек? Или Т-1000 у најави?

13. Не знам, верујем и у дух. Да не идемо даље у метафизику или религију, али мислим да човек има и нешто што није способан да пренесе на нешто неживо или опонаша на било који начин. Можеш ти да похраниш информације у рачунар, али то ће опет бити мртво, скуп информација које се логички повезују. Неће бити људске ирационалности која може да доведе и до фантастичних ствари често.

14. Можеш ти да похраниш информације у рачунар, али то ће опет бити мртво, скуп информација које се логички повезују.

Размишљаш о рачунару у данашњем смислу истог. Не можеш да знаш какве ће бити машине за сто, двеста година. Ко зна.

15. Али је главни проблем, као што рече Алекса, питање да ли је то уопште човек? Или Т-1000 у најави?

То. Замисли људски мозак са способношћу компјутерски брзе обраде података и неограниченом меморијом. Што рече Шварци у Т2, почео би да учи и повезује ствари брзином која би експоненционално расла. Јебени Скајнет. :)

16. Размишљаш о рачунару у данашњем смислу истог. Не можеш да знаш какве ће бити машине за сто, двеста година. Ко зна.

Наравно, полазим од тога да ће основа и за будуће рачунаре да буде иста као и данас.
    Али, видиш шта је интересантно: причају о напретку рачунара, а у исто време чипују људе, и причају о киборзима, који ће да користе машине или разне техничке џиџабиџе да би "побољшали" своју људскост. Да ли то значи да су схватили да не могу да опонашају човека?

17. E a zna li iko, ima li ovde električara ili sličnih zanimanja da mi objasni zašto teroristi u filmovima uvek vuku 3, 4 bunta žice različitih boja umesto jedne boje, crna mu je kontam najjeftinija a ionako je odlučio dići svet ili vrtić u vazduh kakve veze ima, što moraju biti šareni?

18. E a zna li iko, ima li ovde električara ili sličnih zanimanja da mi objasni zašto teroristi u filmovima uvek vuku 3, 4 bunta žice različitih boja umesto jedne boje, crna mu je kontam najjeftinija a ionako je odlučio dići svet ili vrtić u vazduh kakve veze ima, što moraju biti šareni?

Вероватно зато што се и иначе у малтене све електронске уређаје уграђују жице различите боје како би се олакшало састављање, а и поправка.

19. Али, видиш шта је интересантно: причају о напретку рачунара, а у исто време чипују људе, и причају о киборзима, који ће да користе машине или разне техничке џиџабиџе да би "побољшали" своју људскост. Да ли то значи да су схватили да не могу да опонашају човека'?

Пази, то је директан продукт филмске индустрије која користи урођену аверзију према телесним модификацијама и промени човека, да би постигла ефекат код гледаоца.

20. Не бре, стварно то раде, за сада још на појединачном нивоу, мрзи ме сада да тражим и линкујем, али стварно то раде. Сећам се једног професора информатике који је у себе свашта уградио, носио куфер од 5 кила са компјутером који му све то контролише, то је један од првих тих ликова које сам гледао. А имаш и оне експерименте, не знам докле су догурали, о убацивању импланта у тело који би ти регулисали свакакве телесне функције.
    А знаш сигурно и за оно чиповање људи, макар из Дигиталног Анђела ако не из других извора, а кажу да ће будуће верзије тих неких чипова да омногуће људима да ладно живе по 120 година.

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.