Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
Ne čuje se ništa, zidovi jesu vreli, a iskre su prestale kad sam ugasio vatru, pre 2 ipo sata.
Ili bih pustio da izgori ako nije baš toliko jako pa će se i očistiti. Nisam pametan.
Ako je isfugovan odžak lepo, nema zime. I ako nemaš sena na tavanu.
Budi ti u stanju pripravnosti za svaki slučaj, jednom prijatelju tako zbog dimnjaka izgorelo pola kuće.
Pa to i ja kontam, al uvek ono "šta ako". Jebatiga, odo discimam vatrogasce da pitam za savet.
Kalaš, moguće da ti je začepljen dimnjak negde. Tako je meni bilo u zgradi, neko je bacao smeće i zapušio se dimnjak dole gde ispada pepeo i to smeće dole se zapalilo, nije se moglo prići dimnjaku koliko se usijao. Nazvali vatrogasce oni izvadili to zapaljeno smeće, zadimili zgradu i otišli.
a da ti otvoriš prozor i vidiš jel duva možda malo jači vetar?
Pazi, ako nemaš pukotine na dimnjaku i ako je on čestiti urađen onda nemaš briga, samo pustiš da čađe izgore i to je to. E sad, šta ako....
Jesi u kući ili stanu? Mislim jel ima nekoga još da koristi taj dimnjak sem tebe?
U kući sam. Problem je što neam pojma kolko kvalitetno je urađen odžak. Dole u prizemlju je zid ladan, al gore na spratu je vruć, dok je na tavanu mlak. Stoga gori tu negde u sredini izgleda. Ostaću da kontrolišem dal se zidovi još više greju i to je to. Zvao sam vatrogasce, kaže to što i vi kažete, gori smola jer nije čišćeno od pre marije buđave. Da kad se olade zovem odžačara i to je kao to.
Realno, koliko te sad' vuče nagon da prospeš kofu ladne vode u dimnjak? :D
Ne vuče me uopšte, jer sam čuo da to dovodi do eksplozije :)
Haha, još bolje lololo
Оће Казан да поправља претрагу?
Jok.
Како то да католички Ускрс пада сад а наш тек за месец дана? Према чему они гледају кад им пада?
Па исто као и цркве које поштују јулијански. Само је референтни датум који гледају различит, па у зависности од месечевих мена, може да буде ова или она разлика.
Prema Suncu i Mjesecu.
nekada se desi da bude na isti dan.jebi ga,to valjda kako se dogovore.
-os sledece nedelje?
-ne mogu,imam neki dbalfu u prvoj vojvodjanskoj.
-kakva si zdapi,jesmo se dogovorili prosle godine da ce biti ove godine isti dan.
-tebra,znam,al sta da ti kazem,znas kako je tesko dobiti termin.os ti za 2 nedelje?
-e,sada...ne mogu.sogor zeni sina,pa je red da odem.
-jebati ga onda,ja cu u martu brate.da ja to spickam,pa da sam miran.
-ja kapiram,tako je praksa pokazala,najbolje je tu oko prvog maja,pa da sklopimo slobodne dane.
-iskusno batice.
Prvi koncil u Nikeji odredio je da Uskrs pada na prvu nedelju posle pashalnog punog meseca koji sledi posle prolećne ravnodnevice (ovo pashalni mesec ne treba uzimati bukvalno, s obzirom da je to u stvari 14. dan u jevrejskom kalendaru za taj mesec, ne znam sad baš kako se zove, a taj kalendar je inače lunarni, ne solarni, i ne poklapa se baš sa našim solarnim, pa otud šetanje datuma Uskrsa). Kod katolika i protestanata to uvek mora da bude između 22. marta i 25. aprila. Kod pravoslavaca, zbog razlike u kalendaru, mora da bude negde između 4. aprila i 8. maja.