U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Ako ima odgovarajući kabal koji bi mogao da se poveže sa kompjuterom, možda bi i moglo da funkcioniše kao veb kamera. :)
Енеми, данас се камере праве од композитних материјала, тако да су отпорне на контакт с течностима гушћим од воде.
Ako ima USB priključak mora da može.
Eto, kaže čovek da može.
EDIT: Na Provija mislim.
Inače, ne preostaje ništa drugo nego da nakačiš na USB, pokreneš program koji ti "komunicira" s kamerom i ako registruje, radiće. Stariji digitalci su to svi od reda mogli. Ne znam za ovaj uređaj.
Планирам да узмем неки старији дигиталац, димам, па би ту моју одлуку погурала опција да га користим и као веб камеру. Контам да свака камера има неки усб ал то што Аги каже, може ли да комуницира у реалном времену са компом... То ме занимало јер нисам имао никаквих искустава са том врстом камера.
Većina njih može da komunicira u ril tajmu.
Ali....
I dalje mislim da nije vrijedno mučenja.
Nekada neke neće uopšte da rade kao veb kamera osim ako nisu priključene na adapter da se napajaju strujom.
Moraš da se mučiš sa apdejtovanjem softvera, moraš da podešavaš kameru, moraš da kupuješ drugi mikrofon (jer definitivno neće da hvataju zvuk samostalno, bar ne ove tri što ja imam).... Sve to pod uslovom da već ima web-cam software.
Mislim da je neka genius webcam od 5-10€ mnogo bezbolnije rješenje.
Добро питање, колега. Зашто?
LiveJasmin.com
Morel mi neko dati link pesme Zoke Bosanca - Vrati se vrati Kristina?
vrati se vrati kristina tako ti naseg malog sina.................................
pa samo ukucaš na jutubetu, u čemu je problem?
CapooN,
kucaj prvo na Googlu (jer kontam da ne znaš naziv) ovo što si ovde iskucao i naći češ i ime pesme...
Ma znam ime pesme nego mi treba link. Nema na jutubetu.... :(((
https://www.google.com/search?q=zoka+bosanac+kristina+download&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=hr&client=safari
Ovako: treba mi najjednostavniji program ili još bolje, savet kako da zamuljam (blur ilištaveć) neku sliku, onako da bude kao magla efekat, ali ne na celoj slici već di ja oću.
Umočiš prst u margarin i onda razmeljaš to po monitoru.
pa neje ti to tako jednostavno. Mislim, jeste ako oces da se iz aviona vidi da je laznjak.
http://tiltshiftmaker.com/ ti je neka losa online verzija
Imas u PhotoShop-u CS6 Blur galeriju u efektima, pa mozes da eksperimentises sa Iris Blur, Field Blur i TiltShift
Imas i AlienSkin Bokeh plugin za PhotoShop, koji je specijalizovan za te zajebancije i ima solidnu biblioteku objektiva ciji bokeh (zamuljani deo) moze da simulira.
Naravno, najbolja opcija je da to odradis fotoaparatom, ali za to planinarenje treba para.
Ako ti nista od ovoga nije po volji, gugluj "fake tiltshift tutorial" ili "fake bokeh tutorial"
Ima ovaj on-line editor, može da završi posao: http://www131.lunapic.com/editor/
Browse, upload, onda uzmeš levo onaj selective tool, označiš, pa efekti, blur dela koji treba, pa save to your computer.
Fala vam društvo, mnogo!! :*
Imam neku PS portabl verziju, ali su skoro sve opcije koje mi trebaju blokirane, mamu mu.
Skočko, dušo, margarin ne koristim nikako- pa čak ni da ga razmazujem na lancu za bicikl.
jedina praktična primena za margarin je viđena u poslednjem tangu u Parizu...