Разноразно питање

1. Desni klik na desktop i klik na "Refresh" zaista pomaže ili placebo efekat? Šta se zaista događa kad uradimo to? Daš kompjuteru piće lol.

2. Placebo efekat čist.
    To je bilo potrebno ranije u windows 98, NT i još nekima kada na primer nije hteo komp da ti prihvati folder kad ga preimenuješ, kada si hteo ikonice da poteraš u "liniju" tj refresh ih je vraćao da budu u liniji, kad se desktop zaglavi, itd, itd.
    Danas u win 7 i win 8 i dalje postoji refresh opcija na desni klik i na F5 ali je potpuno nepotrebno, ikonice se ravnaju same, komp mnogo bolje radi preimenovanje foldera i sve one operacije koje su bile smrt za ranije operativne to je sad sve popravljeno.

Ja bi rekao da je kombinacija dugmića CTRL+SHIFT+ESC nov refresh, zato što sa desni klik refresh ne možeš više iščupati komp kad se smrzne.
    Tako da kolko god ti klikćeš na refresh nema apsolutno nikakvog efekta i možeš polako da se odvikavaš od te navike. Štaviše refresh će biti izbačen u novom win8 service pack koji dolazi tako da se ne sekiraš.

3. Fala za ovu prečicu za taskbar Radijacijo, baš mi je ona potrebna s ovim mojim raspadom od kompjutera. Ujedno i da uručim protestno-kritičku notu rukovodstvu Vukajlije, jer su mi za evo 5 godina kolko sam na sajt mogli poklonit kakav kompjuter.

4. Skoro pa isto je i Ctrl+Alt+Del.

5. Leteći medvjedić
    Skoro pa isto je i Ctrl+Alt+Del.

Može i tako. al za Ctrl+shift+esc ti treba samo jedna ruka.

6. E, da, rade, aj kad skontaš ono kako sve ide za YT da mogu da primam obaveštenja kad mi neko odgovori na komentar, pošalji mi u PVT ako te ne mrzi. Hvala puno.

7. Da li se neko od vas ovde bavi kolekcionarstvom (jeste to skup hobi i sve, ali prosto zanima me), prvenstveno figura (iz video igri, filmova, serija...), te ostalih zanimljivih rekvizita vezanih opet za igre, filmove serije :)

8. Šta baštovani rade kad odu u penziju?

9. Šta baštovani rade kad odu u penziju?

Odu u grad i iz hobija se bave knjigovodstvom.

10. Da li se neko od vas ovde bavi kolekcionarstvom

Nasledila sam jednu kolekciju i ne znam kako da je unovčim...

11. Jedino sto mi pada na pamet, u ovom trenutku je da das to sto imas na aukciju preko ebaya (kada to bude u mogucnosti), jer nema kod nas 'leba sto se prodaje takvih stvari tice, recimo ja imam jednu standee reklamu igre visoku oko 2 metra, koju bih negde u Americi vrlo lako mogao da prodam nekom kolekcionaru za najmanje 50 evra (nisu neke pare, ali su pare), a ovde bi mi verovatno trazili "taj sav karton" za potpalu...

12. Teško da ovo što ja imam može preko ebay-a da se proda :)

13. Ako je nesto bas staro nosi u zalagaonicu neku :)

14. Mada i to je kod nas sranje, vise te kosta dok preneses do tamo, nego sto mozes da zaradis

15. Ako je nesto bas staro nosi u zalagaonicu neku :)

Pf, raspitala se, ovi naši to posmatraju kao gomilu starudije, a Ameri kao nacionalno blago.
    Da nemaš nekoga u Los Anđelesu?

16. Ma kakav pawn shop, trebaju mi ozbiljni kolekcionari.

17. Samo sam cekao kada ce neko Rikija da postavi hahahaha :D