Разноразно питање

1. A je li bila procedura za normalnu instalaciju? Ovako ćeš ga ukloniti i osloboditi prostor, ali će ostati čepari po registryju, pa onda šortkatovi i čuda. Nije strašno, ali jes malo neuredno.

- Pokreni ponovo instalaciju, moguće da installer nudi i uninstall opciju
    - Probaj nešto ovako: http://support.microsoft.com/Mats/Program_Install_and_Uninstall/
    Ima i drugih, čini mi se da TuneUp Utilities ima ovaj alat, ali se baš ne isplati instalirati ga samo za to

2. Ne znam dje i koga bih ovo mogao da pitam pa cu probat odje. Poceo sam da se interesujem za filozofiju, posebno za Nicea a njegova djela su vrlo komplikovana pa me interesuje da li je bolje da prvo procitam Hajdegerovog ,,Nicea'' kako bih se bolje upoznao sa njegovim djelom, ili prvo to, pa posle Hajdegera?

3. moj savet: ne čitaj hajdegera, njega nećeš nikad razumeti i bićeš svestan da ga ne razumeš, ničea isto tako nećeš razumeti, ali ćeš bar imati osećaj kao da kapiraš nešto, a zapravo ćeš razumeti još manje.

ako te baš zanima, onda kreni od heraklita, pa malo sokrat pa platon pa aristotel pa tako sve redom do ničea, onda možda i budeš razumeo pomalo.

ako te to sve mrzi, a verujem da da, onda uzmi mihaila đurića 'niče i filozofija' ili 'putevi ka ničeu', on lepo piše o njemu, tu možeš malo nešto razumeti, mada je to samo njegova interpretacija... srećno

4. ničea isto tako nećeš razumeti, ali ćeš bar imati osećaj kao da kapiraš nešto, a zapravo ćeš razumeti još manje.

управо због овога ти ни ја не препоручијем да читаш ничеова дела. уместо тога могу да ти препоручим одличну фејсбук страницу са цитатима и мудрим мислима ничеа, хегела, ђанија ћурчића, аристотела. мислим да ће ти то бити довољно, ја сам имао јаку четворку из филозофије тако. поздрав.

5. da li je bolje da prvo procitam Hajdegerovog ,,Nicea'' kako bih se bolje upoznao sa njegovim djelom, ili prvo to, pa posle Hajdegera?

Ahahhahhahahaha, care!

6. istripovao sam se na filozofiju nesto pa reko da pitam odje jer sam slabo upoznat, ko bi rekao da je to tako komplikovano. Hvala na odgovorima

7. Ih, što su mi se bile dopale one mini-istorije folozofije od izvesnog De Krešenca. Pitko pisano, uz savremene primere. Lijepo baš.

8. najzad zakljucavam temu posto je glupa, i ljudi je ne postuju. ukoliko vas neko stvarno mnogo bas negde vredja, posaljite pvt moderatoru (posaljite meni).

Tako je govorio Zaratustra...

9. rešeno, hvala za prijavu...

10. Što mislite, u skladu sa najnovijim svjetskim trendovima, da se i na Vukajliji uvede mogućnost promjene pola? Ne bih ja dodavao još jedno crveno dugme (pored "izmena profila" i "izmena slike") ali da se u okviru promjene profila doda ta mogućnost.

11. ne nego čuh da ti mijenjaš a znam da te sramota da pitaš. nemoj da se zezaš sa jednim ovako ozbiljnim pitanjem.

12. kazu da je najbitnije sa sobom rascistiti,a posle sve dodje na svoje.

13. I da se uvede dugme: neću da se izjasnim.

14. zato sto nemanje te opcija vredja osecanja ljudi.

15. ma kako se zvaše onaj autor čuveni, sklon banovanju, sa slikom Save iz Kikinde... ?
    ne mogu da se setim, nikako :)

16. ček vlatko misliš na caru?

17. caraaaaa...jeste bre...fala...kolko sam pozaboravio stare momente na sajtu...tražim jednu njegovu definiciju i ne mogu da se setim.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.