Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
Pred svaku raskrsnicu postoji horizontalna signalizacija koja pokazuje kako treba da se prestrojis i kojom trakom da ides u zavisnosti gde zelis da izadjes. Mislim da je desna traka za desno i pravo, a leva je za, jelte, skretanje levo, tj ako izlazis na 3. i 4. izlazu.
Mislim da je tako u teoriji, ali nemoj da me drzis za rec.
edit: postavi pitanje i na temi Automobilizam, dobices odgovor brze. Dobices odgovor brze, ali ne mora da znaci da ce biti i tacan. :D
Faco,
U samoj kružnoj raskrsnici važi pravilo leve strane, odnosno, svako ko ide iz unutrušnje trake ima pravo prvenstva u odnosu na vozilo u vanjskoj traci.
Takođe je apsolutno nepravilno da vozač motornog vozila ide vanjskom trakom na treći i četvrti izlaz (to je saobraćajni prekršaj).
Па то хогаре мајку му, и ја контам тако нешто. Мистерија остаје.
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:468082-Pijani-demineri-BiH-napali-lekare#.UqjQUTZcmYc.facebook
U samoj kružnoj raskrsnici važi pravilo leve strane, odnosno, svako ko ide iz unutrušnje trake ima pravo prvenstva u odnosu na vozilo u vanjskoj traci.
Takođe je apsolutno nepravilno da vozač motornog vozila ide vanjskom trakom na treći i četvrti izlaz (to je saobraćajni prekršaj).
Мислим да је то заблуда или неко старо правило. У кружном току важе сва правила као и у било којој другој раскрсници. Јесте да нема логике онда да возиш унутрашњим прстеном никако, већ само да држиш спољни, али ми се чини да се у закону кружни ток никако специјално не спомиње.
tko u bg-u nastupa na trgu za novu godinu?
:*
Мислим да нису још обелоданили. А с обзиром на то да немамо градоначелника, можда нећемо имати ни дочек :О
smor. u novom sadu riblja čorba, nabijem ih
Postoji pravilo "desne ruke", gde pri nailasku na ukrštanje puteva iste važnosti (što je ovde slučaj), prednost ima onaj koji nailazi sa desne strane, dakle u spoljnoj traci. Dok, kultura saobraćaja nalaže da se unutrašnja koristi za 3 ili 4 (polukružno, praktično) izlaz iz kružne raskrsnice, kao što je već navedeno gore.
Nadam se da sam bio od koristi.
Automobil u krunom toku ima prvenstvo prolaza na sve, znaci sledeci auto bi trebalo da udje tek kada si ti na izlazu iz kruznog toka.
Ako je u tome rec.
Видро, правићу код мене гајби ако хоћеш да дођеш, да Јебач цркне од муке.
остали вукајлијаши стоп
Од новембра живим у кући с још два цимера. Први цимер је ту од октобра, а нас двојица смо дошли месец дана касније. По газдиним условима, наша обавеза је 40 евра станарине до 10. у месецу и плаћање рачуна на време. Значи, први месец је цимер плаћао све сам, јер нас двојица још нисмо били ту. Кад смо дошли, платили смо све како је назначено, и средином месеца је дошао газда да тражи депозит, тако одједном.
Зајебали су нас страховито, нема доста намештаја, али се сналазимо, и сад су дошли да траже депозит, а притом су рекли да се првог јануара морамо иселити, јер долазе други станари!!! Е, сад, нама није проблем да дамо депозит, али смо упознати да газда има неке кредите, и од тог депозита ће да их плаћа. Сад нас занима да ли станодавац има право да користи твој депозит, и шта се дешава ако га не врати на време? Молио бих неког да ми одговори, и хвала унапред.
u NS praviomo NS zurku.jos kada nam ceca zakuka za arkanom za srpsku,bice nam banja.kada zapeva beograde,a stoka zapeva.
Jel ima iko od vas nalog na Limundu?
Koji je kvalitetan sajt za prevod? Ne interesuje me GT.
Кромпир, претпостављам да изнајмљујеш кућу без икаквог уговора, онако на ''договор''. Ако депозит није био договорен пре него што сте се уселили, кажи му да се јебе у дупе.
Пописују плаћање станарине и рачуна колико сам видео, чини ми се да има неки уговор, али нисам сигуран да је депозит регулисан њиме. Синоћ су само тако банули и тражили кинту, тачније газдарица је у питању, и тако кроз осмех нас изјебала. Вечерас ћу онда тражити да погледам све.
Pa ako ćete "letiti" 1. januara onda ti je najpametnije da ovih dana tražiš novi smještaj, da se osiguraš, ko jebe te tvoje trenutne gazde, vidiš da ih boli kurac za vas.