Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Puni 22.
Meni se mnogo svidela knjiga Rekvijem za jedan san, samo ne znam da li je lako naći jer sam je i u biblioteci jedva našla...Inače dobra je i Tarantula Tjeri Žonkea po kojoj je snimljen ovaj film http://www.imdb.com/title/tt1189073/
Ako voli opširnije knjige, dobri su stari klasici(Jane Eyre mi prvo pada na pamet :D)
Aj recimo
Katedrala na moru - Ildefonso Falkones
Despot i žrtva - Dobrilo Nenadić
Druid iz Sindiduna - Vladislav Bajac
Је л' неко од вас некад био у несвести и какав је осећај? Сањаш ли нешто или изгледа као да се десило у секунди? То мене занима јутрос.
Nema osjećaja. Jedino što odlebdiš do Boga, on kaže nije tvoje vrijeme za umiranje i probudiš se. Bude ti krivo.
ja nikada, samo mi se par puta zamantalo na vrućini
Ništa, potpuni mrak, ne znaš šta te snašlo, ne sećaš se momenta kad se to desilo, a kad dođeš sebi, muka ti bude.
Natnat, lizardbrain, hvala vam. :)
Meni nije bilo tako
Ja kad sam se onesvijestio, samo sam spustio glavu i odjednom sanjao kako pocinjem da letim kad ono me digli da se povratim. Inače ok mi bilo.
Колико траје тај мрак?
pa ne znam tačno, možda pola minuta najviše..
Траје секунду буквално. Свестан си да си се пробудио, али ниси свестан колико дуго си био онесвешћен, нит се сећаш ако си шта и сањао док си био у несвести.
Нисам додуше био у коми па не знам како је то, ал код обичне анестезије и код обичног онесвешћивања од пада и ударца главом о бетон немаш осећај да је уопште прошло време.
A kad imaš potres mozga a ne padneš u nesvijest onda u jednom momentu shvatiš da se jebeno ničega ne sjećaš u zadnjih pola sata.
Ti mora da imaš potres mozga bar jednom mesečno :)
Skočko, a kad imaš prelom nosa, xexe
Samo da se upisem.
Onda 10-ak sekundi ne vidiš ništa, ako ti slome ko meni onda ti se skuplja krv koja piči ka grlu, onda se nagneš naprijed i jako duneš kroz nos, da pokreneš ka naprijed :D
Ako ti slome onako onda samo ne vidiš ništa 10-ak sekundi i krvariš ko pička pa kod doktora.
A kada ti iskoči rame onda rame visi negje u visini bradavice. Tad ti neko digne ruku iznad glave, centrira zglob i onda naglo trgne ka dole kod istovremeno gura zglob unutra i čuje se KLOK.
A kad puknu ligamenti ili mišić čuje se kao kada cijepaš neku tkaninu i onda to počinje da natiče i sve je veće i veće, odmah led na rupturu i kod doktora.
SVLACIONICA
-Kad sam, ja, kad sam ja, a, a?
-Vec si bio...
-Kako bre vec sam bio?
-Pre sat i po.
-I sta sam uradio?
-Pa, nije bas bilo dobro...
Obožavam se tući. Pored jebačine najbolji antistres.
Hoću da kupim drugarici knjigu za rođendan a ne znam koju pošto sam duduk za književnost. Ima neko neku preporuku?
Ako ima Fejsbuk uđi joj na profil i viđi ima li da je lajkovala koju knjigu ili da je napisala da je pročitala koju, ako bude imalo eto da znaš šta čita. Samo nemo dezodorans, pomisliće da misliš da smrdi.