Разноразно питање

1. Zna neko neke sajtove za skidanje ili onlajn čitanje stripova? Dilan Dog-a, pre svih...

2. sto odjenom platio jbt?

Nadao sam se da će keva i ćale da mi plate račun pa bi njima bilo lakše na rate. Oni me lagano odjebali, a meni lakše da dam sve odjednom.

3. E brate znam ja jedan, Brus danas prosledio. Ček sekund

4. Pogledaj prvo sam o čemu se radi, raskloni decu jbg, bezobrazno je malo :)

5. Što u tenisu idu poeni: 15, 30, 40, gem? Kontam da bi bilo glupo, 1,2,3, pa ajmo opet, 1,2,3, ko kolo da igraju, ali što 15, 30, 40? Ako ima nekog zaludnog da iskopa, ili još luđeg da zna... :)

6. Да би се избегао евентуални нерешен резултат, у случају да су парни бројеви.

7. Тхе Проф

Zna neko neke sajtove za skidanje ili onlajn čitanje stripova? Dilan Dog-a, pre svih...

Posalji mi mail u PVT, imam ja neki par stripova u pdfu
    Jedan je nas domaci.. kapetan nitrat, ostalo mislim da je na engleskom
    http://sr.wikipedia.org/sr/Kapetan_Nitrat

8. Знате ли неког ко хоће да купи половне стрипове Загора и Дилана Дога?

9. Što u tenisu idu poeni: 15, 30, 40, gem? Kontam da bi bilo glupo, 1,2,3, pa ajmo opet, 1,2,3, ko kolo da igraju, ali što 15, 30, 40? Ako ima nekog zaludnog da iskopa, ili još luđeg da zna... :)

Wikipedia nudi dva moguća objašnjenja:

1. Originalni rezultat je praćen putem kazaljke na satu, svaki poen se pomerala kazaljka za po jednu četvrt kruga. Da bi se izbegla mogućnost da se gem osvoji sa samo jednim poenom prednosti, uvedena je opcija da poslednja dva poena vrede samo po deset minuta jer se na taj način moglo zadržati trajanje gema od punog kruga sata.

2. Originalna preteča tenisa se igrala rukom umesto reketa. Teren je bio dužine 90 stopa, od čega svakom igraču ostaje 45. kad god osvoji poen igrač bi se pomerao 15 stopa napred ka mreži, osim u pretposlednjem poenu kad je smeo da se pomeri samo deset stopa da ne bi dodirnuo mrežu.

Eto, ima neko zaludan da iskopa.

10. Eto, ima neko zaludan da iskopa.

:)

Fala Brus, i fala Tilmo, očekivao sam neko kul objašnjenje. Razrešio si mi "misteriju"...imam još dve, ako te interesuje, al te su... :)

11. Raspali, pa kako se snađem.

12. Захвали се само Брусу, ја се зезао оно. Ал сад кад прочитам делује дубокоумно лоло

13. Ma te su o "svetu i veku"... pisao sam već sigurno negde:
    1) Kako je svemir beskonačan (da budemo precizniji, kako se beskonačno širi, prim. aut), a ako nije beskonačan, kako živimo u konačnosti, kako nema ništa izvan...

2) Šta kad mremo, ne mislim na to, jel nas čeka Sveti Petar ili Haron (ali ću za svaki sl. tražiti da mi ubace 2 zlatnika u džep :) ), već da li će biti gejm over, i ako jeste, kako nema peč neki nastavak, a ako ima, kojom magijom ima... :)

Ni za jedno se ne udubljujem više, ranije jesam, naročito za prvo, ali od svega se samo unervozim, a ništa ne mogu konkretno da saznam, ni ja ni ti niko... Kad se setim prof. srpskog, ja negde u sastavu napisao da sam "ranije razmišljao o životu posle smrti", ona me praktično ismejala. Debiluša jedna, da joj muž nije bio baja u Srbijašumama i železnicama ne bi mogla da jede govna...

14. 1. Ne umem da objasnim, ali sam duboko uveren da svi ionako samo proizvoljno daju tumačenja jer niko nema zadovoljavajuće informacije na osnovu kojih bi doneo tačan ili makar približan zaključak. Moj stav je da me libo tuki za svemir, meni je i Australija beskonačno daleka.

2. Individualno verovanje. Smatram da elektromagnetna energija koja sačinjava našu svest napušta materijalno telo i odlazi u Van Alenov pojas gde iz zajebancije pravi žurke sa ostalim energijama, a mi vidimo Auroru borealis kao posledicu. Oni koji su zli idu u EPS da pale sijalice u praznim prostorijama i troše struju.

15. Bruce, zaboravio si da, pored Aurore, vidimo i njenog čovjeka.

16. Nemoj da mi staješ na muku.

17. 1. Većina daje proizvoljna tumačenja, slažem se, isto i za evoluciju, on na Galapagosu utvrdi celu istoriju čovečanstva - kur moj. A teorija praska daje moguće rešenje, moguće je da se iz "singulariteta" stvori to "nešto", ali to povlači još mnogo drugih pitanja, i otkud ni iz čega da se stvori taj singularitet, kad pobija i definiciju energije, a kamoli sve drugo...tako bismo terali do ujutru, i ne bismo zaključili ništa. A i smorili bismo pola sajta.

2. U tome je caka, u tom "duhovnom". Odseku čoveku ruku, ništa živi dalje, a sad oko Aurore je poenta, ali isto kao i u prvom, da se manemo toga.

Mada iz ova dva dolazimo do trećeg "smisla života" (svoj neću ni da spominjem), i još goreg ubijanja u pojam.

Inače, za onu bedu, profesorku srpskog, ona ume da kasni 15 minuta na čas kuca 10 minuta poruke, 10 minuta priča šta treba da radimo, i posle toga "mora hitan razgovor da obavi", je kreten koji je nas jebavao da analiziramo mi romane, uz opasku "vi ste prirodni smer, vi morate ovo da znate". Samo zato što se "dobro udala", i boli je patka i da izgubi posao, a neće - opet zbog muža.

Hvala Brus u svakom slučaju što si "bio zaludan"... :)

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.