Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Ne znam za cenu, ali znam za pravilo da ko je platio najveću taj ima udela u smrti :)
Mala, srednja i velika su 10, 25 i 50 KM respektivno.
Мислио сам да је скупље, што не значи да оправдавам.
Hogare, jesi ti to razvio posao, pa znaš ;-)
može li nek pravnik da mi objasni kakav pravni status ima crkva (recimo SPC)? privatno lice, tj ustanova? javna ustanova? ništa od ta dva?
ne mogu biti javna ustanova, jer im prihodi ne idu u državni budžet, a nisu ni privatna jer ne plaćaju porez. ako nisu privatna, da li imaju pravo na privatno vlasništvo, kao što imaju? i zašto imaju? da li bi u nekom pravo konzistentnom sistemu, u kom crkva nije ni jedno ni drugo, značilo da ja mogu da opljačkam hram svetog save u vrednosti od par desetina stotina hiljada evra (da se ne lažemo, lagano ima toliko) i ne odgovaram krivično, jer oni ne mogu imati pravo na svojinu?
značio bi mi odgovor na ovo pitanje, egzistencijalne je prirode
http://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_crkvama_i_verskim_zajednicama.html
Ovde imas odgovor na sva pitanja, imaju status pravnog lica (kao preduzeca), imas i oko imovine i slicno.
такви ко ти су убили патријарха
pa znam da imaju status pravnog lica, ali kakvog?
ima li poštenijeg lopovluka od pljačkanja buržujskih hramova? bolje nego banku, ne bih nikog ojadio, niko ne bi ostao bez leba, nit bi ko ostao bez ušteđevine, kredita i sl... plan je savršen, a nije čak ni etički sporan. samo ne znam kako stoji stanje sa legalnim delom
http://sr.m.wikipedia.org/wiki/Pravno_lice
Evo procitaj sta je pravno lice, bolje ces shvatiti.
Dobio sam zadatak da podelim ovu kampanju, pa ako vam nije tesko kliknite i pomozite mi da zaradim dolare da ustekam za more :) Samo klik, i sacekate da otvori stranicu, nista vise. Hvala lepo :*
http://shaper.link/n1n3X11-n7n9S
и ти се навуко
Pa jesam, al s obzirom da imam iskustva i da ovo nije sajt gde treba da klikces 3000 godina da zaradis dolar, sto da ne.
Za jedan dan sam odradio prvu kampanju i dobio 10$ za 26 klikova ukupno. Jebiga, ne kosta me nista da probam.
Ja kliknuo. Nego prebaci onaj post na temu posao od kuce, tu su sve iskusni kliktaci koji po ceo dan zaradjuju. Napravi piramidu.
do juce niko nije kliktao i nije se moglo zaraditi,a sada odjednom svi daju pare za kliktanje.ko oni sto se hvale da su zaposleni.
u kirbiju
ne mučite se po tuđim temama
dođite u bratstvo složnih klik domaćina
@Gazimudo
Kliknuto. Jel to freelancer ili sta?
Ja kliknuo. Nego prebaci onaj post na temu posao od kuce, tu su sve iskusni kliktaci koji po ceo dan zaradjuju. Napravi piramidu.
Pisao sam i tamo, al od silnog zajebavanja i kvazi trolovanja ih mrzi.
do juce niko nije kliktao i nije se moglo zaraditi,a sada odjednom svi daju pare za kliktanje.ko oni sto se hvale da su zaposleni.
u kirbiju
Znam ja sve to, al ovo mi deluje drugacije. Nisam nubara koja se zalece na price "sve sto ti treba je net i komp" i ne ocekujem kule i gradove. Ko sto rekoh, prvu kampanju sam zavrsio za par sati i zaradio 10$.
Uostalom, ko hoce nek se registruje, tamo je sve objasnjeno, pa ako se ne svidi, nalog moze da se obrise: http://shaper.link/n1n3X11-n2n6b
Nije. Ovo je neka "marketinska agencija". Ona dobija kintu od trecih strana da promovise odredjenu kampanju, prozivod, akciju itd.. I posto ga promovisu preko tebe (tvoj je zadatak da podelis to na netu) tebi daju deo kolaca. E sad, taj deo kolaca je sasvim solidan kad se uzme u obzir sta treba da uradis, pa sam se odlucio da probam.
EDIT: Da ne bih ispao sektas i reklamozder, koga interesuje nek pise u pvt, pa cu objasniti (mada i nema sta mnogo da se objasnjava)
samo mi reci kako se vrse isplate, posto sam preko telefona...