Нешто сам се петљао са бројевима последњих дана и сетих се приче мог професора математике из средње школе који је рекао да је 1 на бесконачно једнако бесконачно.
1. Зашто је 1 на бесконачно једнако бесконачно, а не 1?
2. Колико је онда 1 на минус бесконачно?
3. И зашто се не прави изузетак дељења са нулом кад је баш нула у питању и да је 0/0 једнако 1?
Јасно ми је зашто је 1/0 једнако бесконачно јер 1/1 = 1, 1/0.5 = 2, 1/0,01 = 100 и што се више приближавамо нули вредност расте у бесконачност. Кад је нула у питању, којим год бројем да га делимо, а који тежи нули, али је већи или мањи од ње, резултат је 0, то опет разумем, али кад је се нађу две нуле зашто количник није 1?
Узмимо нпр. број 2 и поделимо га са самим собом. 2/2 = 1 и 2=2.
Увећајмо дељеник и делилалц за вредност 2: (2+2)/(2+2) = 4/4 = 1 и 4=4.
Увећајмо почетне вредности за вредност 2: (2-2)/(2-2) = 0/0. Пошто је 0 = 0, нека се уведе промељива а, тако да је а = 0.
ja cu ti to mnogo jednostavnije reci
zato sto se 1 beskonacno puta mnozi sa 1,zato je jebeno 1,isto kao kod 46 i 78 i svih brojeva ikada osim nule,pa tako i beskonacnosti
Pa čovjek je imao varijaciju na temu, šta ga napadate :D
Kako moderator može da obriše poster koji ima skor 6:0?
zato što je bijesan
http://www.udruzenje-spans.bc.rs/_storage/Nega%20i%20briga%20o%20ljubimcima/infektivne%20bolesti/packshot_nobivac_rabies.jpg
navući će crnac nekog
kad tad
Lol ko Celtinu shvata ozb.
Bruse, nemoj da se vadiš sad za ono od prošlog puta, zasrao si bio jbg
Jebiga, sad ga neko shvatio ozbiljno, a nisam ja. Ko zna koliko si ti provukao takvih samo zato što te volim pa ne kontrolišem :)
Opaaaa
Sunce ti. Nećeš jebati sigurno!
Boga mi, Bohore, gotov si, neš mu pobjeći!
Ti ga volis, a drugi ga jebe!
Ali, avaj! Emocije frcaju sa svih strana!!!!
Koji si kursadzija celtic
Barone, nemoj.
Нешто сам се петљао са бројевима последњих дана и сетих се приче мог професора математике из средње школе који је рекао да је 1 на бесконачно једнако бесконачно.
Јасно ми је зашто је 1/0 једнако бесконачно јер 1/1 = 1, 1/0.5 = 2, 1/0,01 = 100 и што се више приближавамо нули вредност расте у бесконачност. Кад је нула у питању, којим год бројем да га делимо, а који тежи нули, али је већи или мањи од ње, резултат је 0, то опет разумем, али кад је се нађу две нуле зашто количник није 1?
Узмимо нпр. број 2 и поделимо га са самим собом. 2/2 = 1 и 2=2.
Увећајмо дељеник и делилалц за вредност 2: (2+2)/(2+2) = 4/4 = 1 и 4=4.
Увећајмо почетне вредности за вредност 2: (2-2)/(2-2) = 0/0. Пошто је 0 = 0, нека се уведе промељива а, тако да је а = 0.
0/0 = а/а
а=а
а/а = 1 => 0/0 = 1
ti mora da studiraš matematiku?
ja cu ti to mnogo jednostavnije reci
zato sto se 1 beskonacno puta mnozi sa 1,zato je jebeno 1,isto kao kod 46 i 78 i svih brojeva ikada osim nule,pa tako i beskonacnosti
LOL šta je ovo?
1 на бесконачно је 1, а не бесконачно. А и 0/0 јесте један (условно речено), тј. лимес а/а је 1 кад а тежи нули.
Лол
Matematika je jasna. Crva nije ni bilo.