Разноразно питање

1. Кад уводите есеје? Паде ми на памет нешто да напишем, а није за дефиницију.

2. Зна ли неко постоји ли бољи термин (на српском) за појам "вигилантизам" (кад народ узме закон у своје руке)?

3. И да ли се "магнум 357" пише са тачком испред "357" :)

4. Da...originalno je 0.357, mada se ne koristi često.

5. MERAK ME DA BUDEM PRVI KOGA ĆE KOSTIĆ DA BANUJE! JE LI TO IKAKO MOGUĆE?

6. Piše se .357, jer je u inčima, odnosno 0.357in.

7. И да ли се "магнум 357" пише са тачком испред "357" :)

Oba je pravilno :) ali mislim da je: magnum .357 pravilnije :)
    Kao i usp.45

8. A za ovaj vigilantizam, ima u pravu "samopomoć".

9. Da ponovim pitanje.

Zasto je cokolada sa keksom skoro uvek jeVtinija od obicne mlecne cokolade?
    Zar uz ovu ne dobijes i keks?

10. Зато што је кекс јефтинији од чоколаде. :)

11. vigilantizam - закон куке и мотике

12. Ali opet marijana :) Ti dobijas i cokoladu i keks u njoj :)

13. Pravnička izreka: "Vigilantibus leges sunt scriptae" - 'zakoni su pisani za oprezne' tačnije 'zakone treba poznavati da se ne bi o njih griješilo', latinski vigilans - stražar, čuvar, vigilantan - oprezan, budan, pažljiv, vigilancija (l. vigilantia) budnost, pažljivost.

O drugom ne znam :D

Elem, kad smo već kod prava i latinskog, jeste li čuli da je preminuo prof. dr Obrad Stanojević, profesor na rimskom pravu? Ja sam čuo prije par dana, totalno sam zatečen.
    Jedan od najvećih stručnjaka rimskog prava i istorije prava na kontinentu i jedan od maestralnijih retoričara na ovim prostorima (izdao je i 'Retoriku', predavao je i govorništvo, žao mi je samo što nisam uspio pohađati njegovu retoriku na nekim od ljetnjih škola prava...

14. Али колико чоколаде? А колико кекса?

Немаш у 100 грама чоколаде са кексом сто грама чоколаде и 50 грама кекса гратис... него лапо-лапо...

100 грама чоколаде=100 динара

50 грама чоколаде =50 динара
    50 грама кекса=25 динара
    100 грама чоколаде са кексом=75 динара

Који трансфер блама од саме себе имам док ово куцам... :)))

15. Ако су обје чоколаде по тристо грама, у овој што нема кекса је без примјеса сама чоколада, односно у овој гдје се налази кекс има 250 грама чоколаде и 50 грама кекса. Ту изгуби на цијени :).

16. Keksa mozda 10, 20 grama, ako i toliko.
    A cokolade ostalo do 100g..
    Jbg..

Odo ja da spijem ustajem u 4 za praksu :) caos...

17. Не знам за тог типа ал је умро и велики Анте Марковић. Зна ли неко нешто о оном типу бошњаку што је дао изјаву поводом смрти? Чиме се он бави?

18. Али колико чоколаде? А колико кекса?

Немаш у 100 грама чоколаде са кексом сто грама чоколаде и 50 грама кекса гратис... него лапо-лапо...

100 грама чоколаде=100 динара

50 грама чоколаде =50 динара
    50 грама кекса=25 динара
    100 грама чоколаде са кексом=75 динара

Који трансфер блама од саме себе имам док ово куцам... :)))

Aaaaaa....
    Do jaja. Hvala.

Izvini zbog transfera :P

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.