Разноразно питање

1. Кад уводите есеје? Паде ми на памет нешто да напишем, а није за дефиницију.

2. Зна ли неко постоји ли бољи термин (на српском) за појам "вигилантизам" (кад народ узме закон у своје руке)?

3. И да ли се "магнум 357" пише са тачком испред "357" :)

4. Da...originalno je 0.357, mada se ne koristi često.

5. MERAK ME DA BUDEM PRVI KOGA ĆE KOSTIĆ DA BANUJE! JE LI TO IKAKO MOGUĆE?

6. Piše se .357, jer je u inčima, odnosno 0.357in.

7. И да ли се "магнум 357" пише са тачком испред "357" :)

Oba je pravilno :) ali mislim da je: magnum .357 pravilnije :)
    Kao i usp.45

8. A za ovaj vigilantizam, ima u pravu "samopomoć".

9. Da ponovim pitanje.

Zasto je cokolada sa keksom skoro uvek jeVtinija od obicne mlecne cokolade?
    Zar uz ovu ne dobijes i keks?

10. Зато што је кекс јефтинији од чоколаде. :)

11. vigilantizam - закон куке и мотике

12. Ali opet marijana :) Ti dobijas i cokoladu i keks u njoj :)

13. Pravnička izreka: "Vigilantibus leges sunt scriptae" - 'zakoni su pisani za oprezne' tačnije 'zakone treba poznavati da se ne bi o njih griješilo', latinski vigilans - stražar, čuvar, vigilantan - oprezan, budan, pažljiv, vigilancija (l. vigilantia) budnost, pažljivost.

O drugom ne znam :D

Elem, kad smo već kod prava i latinskog, jeste li čuli da je preminuo prof. dr Obrad Stanojević, profesor na rimskom pravu? Ja sam čuo prije par dana, totalno sam zatečen.
    Jedan od najvećih stručnjaka rimskog prava i istorije prava na kontinentu i jedan od maestralnijih retoričara na ovim prostorima (izdao je i 'Retoriku', predavao je i govorništvo, žao mi je samo što nisam uspio pohađati njegovu retoriku na nekim od ljetnjih škola prava...

14. Али колико чоколаде? А колико кекса?

Немаш у 100 грама чоколаде са кексом сто грама чоколаде и 50 грама кекса гратис... него лапо-лапо...

100 грама чоколаде=100 динара

50 грама чоколаде =50 динара
    50 грама кекса=25 динара
    100 грама чоколаде са кексом=75 динара

Који трансфер блама од саме себе имам док ово куцам... :)))

15. Ако су обје чоколаде по тристо грама, у овој што нема кекса је без примјеса сама чоколада, односно у овој гдје се налази кекс има 250 грама чоколаде и 50 грама кекса. Ту изгуби на цијени :).

16. Keksa mozda 10, 20 grama, ako i toliko.
    A cokolade ostalo do 100g..
    Jbg..

Odo ja da spijem ustajem u 4 za praksu :) caos...

17. Не знам за тог типа ал је умро и велики Анте Марковић. Зна ли неко нешто о оном типу бошњаку што је дао изјаву поводом смрти? Чиме се он бави?

18. Али колико чоколаде? А колико кекса?

Немаш у 100 грама чоколаде са кексом сто грама чоколаде и 50 грама кекса гратис... него лапо-лапо...

100 грама чоколаде=100 динара

50 грама чоколаде =50 динара
    50 грама кекса=25 динара
    100 грама чоколаде са кексом=75 динара

Који трансфер блама од саме себе имам док ово куцам... :)))

Aaaaaa....
    Do jaja. Hvala.

Izvini zbog transfera :P

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.