Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
Ah, ne znaš za profesora Obrada?
Onda nisi studirao pravo.
Skoro svi studenti na ovim prostorima radili su po njegovoj knjizi rimskog prava i istorije prava, čak je i moj stari učio iz te knjige, prije 30 godina xD.
A ko je dao izjavu za Markovića? Nisam upratio, samo sam na dnevniku čuo da je Antiša riknuo, jaaaadan, ako nas je iko mogao izvaditi iz govana to je bio stari, dobri Ante. Sad smo definitivno u kurcu.
Је л' зна можда неко колико планета и планетарних система познајемо ми, Земљани? Одувек ме нешто то занимало. И зашто људско биће може максимало 120 година да битише?
Za bitisanje - zato što oksidišemo od kiseonika ko vlažne cvikcangle na ledini. Jednostavno - ne može se obnavljati, DNK propada, nema više informacija (valjda sam u pravu, donekle :D)
Comatose, пре 6-7 хиљада година људско биће је битисало једва двајес година... што не значи да ће људи једног дана живети вечно...
Чини ми се да сам негде чуо (ако сам чуо то је онда био неко образован) или прочитао да су људски потенцијали и до 150-200 година...
Нисам ја ово измислио.
Zašto se moralne vrijednosti ne razvijaju uporedo sa tehničkim napretkom? Zašto razvoj morala danas stagnira?
Ima li neko neki odgovor koji se ne poziva na ljudsku pohlepu i nezasitost?
Анабел брате, ко ти дрма кавез, дај нешто лакше. :)
Па то је веома комплексно питање и нема одговор који се може метнути у један пост. :)
Апсолутно иде у развоју са техником, по мом мишљењу. Наука се развија и прави нови телефон од 200 еура (или колко већ), а тебе би требало да испуни срећом то што ћеш га купити. Иде упоредо са техником.
Zašto se moralne vrijednosti ne razvijaju uporedo sa tehničkim napretkom? Zašto razvoj morala danas stagnira?
Ima li neko neki odgovor koji se ne poziva na ljudsku pohlepu i nezasitost?
Зато што покушаваш да своју декатенцију угураш у морал који је динамичка творевина болесника који покушавају да контролишу идиоте кроз најобичнији страх од необјашњивог.
Преведи на српски
Преведи на српски
Ако бих то урадио онда би ти био у праву у цитираном посту. Неће моћи тако.
Ne znam šta bih ti rek'o. Sama si sebi odgovorila. Po nekom difoltu, čovek što više ima, gori je. Odnosno da malo preciziram: što više ima, sve više gubi osećaj za neku ravnotežu odnosno neko normalno trošenje a samim tim sve shvata olako. Da ne pričam koliko su takvi ljudi pohlepni i nezasiti... :) Trebalo bi da lepo svi živimo u nekoj džungli pa bismo se naučili pameti.
Čuo sam, još veća legenda Žika nam je pričao. Tuga, stvarno tuga. Nije baš da sam bio nešto naročito zabrinut, ali opet, kad nam je rekao kakva je legenda bio, bilo mi je žao... Ali Žika mi je neponovljiv! :) Danas nam donosio neki šlem i mač koje je dobio na poklon od studenata na ekskurziji. 'Naš koi haos brate! :D
Добро каже ендотер. Савремено доба нас претвара у нашу исконску форму - животиње. Животиње које геџетима иду на интернет, фотографишу, комуницирају и брију муда. Ко има муда. Ко нема, боже мој, нек брија пазух.
Ја имам муда, али немам пазух :( Тј. длаке испод истог. Длакав сам једино по глави, мудима и ококурца, ово остало иде од "жалосно мало" до "бебина гуза". Требало је да напишем ово у "Јадању" или "Да ли сте знали да...", али боже мој.
Ja sam dlakav po celom telu, ali boze moj, i to je za čovjeka.
Једино је жал кад се нема длака на грудима па не можеш људски кошуљу навући и раздрљити :'(
Ал ту савремена медицина помаже, па можеш комотно да препакујеш косу с главе на груди, само не знам пошто је та акција. Ваљда није много скупо.
100 евра за тебе.
Kavez mi je stabilan, postavih pitanje koje je postavio profesor sociologije, a koji je ostao ravnodušan na objašnjenje da su ljudi stoka. Pa kontam možda se ko više razumije pa zna to bolje da objasni.
U svakom slučaju hvala što ste se potrudili. :)
Често користим изразе са богом, а нисам нешто убеђен у постојање било какве више силе, али боже мој.
Једино је жал кад се нема длака на грудима па не можеш људски кошуљу навући и раздрљити :'(
Баш тако. Често слушам следеће стихове...
i do grla kosulju kopcati
jer baraba ne sakriva grudi
to je nesto za cim cura ludi
...и горко јецам.
Probaj sa opcijom da je moral dostigao svoj vrhunac razvoja, tehnologija još nije.