Разноразно питање

1. Milos-88
    Da imas dva brata blizanca tek onda bi bio bogat.

2. ulaze dva dobra druga autobusa u prodavnicu...

3. Jel srpski mercedes što je Vučić sklopio u Ikarbusu il je onaj zglobni Solaris osamnaeska?

4. Treba mi da ostvarim kontakt sa debelim gmazom Rizlijem aka Leprikon aka debeli gmaz gastos. Pls help!

5. Mogu da ti pokažem gde mu je kuća u Štitarima

6. ...Iz stitarah juce dovedena
    i kaza mi eno idu turci
    u harace i na raju stravu udaraju...

7. Hoce neko da se uortacimo i da osnujemo YT kanal?

8. gledam malopre neki video o svemiru i na njemu je prikazana skoro pa mapa svemira, znaju ljudi sta ima izvan nase galaksije cak, koliko zvezda ima otprilike itd.uglavnom znaju nasu galaksiju kao svoj dzep a i druge su im poznate.da li je moguce da to znaju?kakvi su to teleskopi koji mogu da vide bilion km u dalj.pretpostavljam onda da bi sa takvim teleskopima mogli da zumiraju zvaki kamicak na marsu.da li su to samo teorije koje plasiraju kao fakat da bi ljudi imali neku predstavu o tome i da se pokaze kako mi sve znamo.to ne bi bilo prvi put da ljudi kenjaju o necemu o cemu nemaju blage veze.

9. Ameri nisu bili na Mesecu.

10. @labokv,razlika izmedju kamicka na marsu i galaksije je taj sto kamicak ne prizvodi svetlost...samo da znas ;)

11. POSEBAN ZA OLANIKA POZDRAV

12. OGROMAN ZA BOHA POZDRAV

13. gledam malopre neki video o svemiru i na njemu je prikazana skoro pa mapa svemira, znaju ljudi sta ima izvan nase galaksije cak, koliko zvezda ima otprilike itd.uglavnom znaju nasu galaksiju kao svoj dzep a i druge su im poznate.da li je moguce da to znaju?kakvi su to teleskopi koji mogu da vide bilion km u dalj.pretpostavljam onda da bi sa takvim teleskopima mogli da zumiraju zvaki kamicak na marsu.da li su to samo teorije koje plasiraju kao fakat da bi ljudi imali neku predstavu o tome i da se pokaze kako mi sve znamo.to ne bi bilo prvi put da ljudi kenjaju o necemu o cemu nemaju blage veze.

Evo ovako: ti snimci udaljenih galaksija prave se pomoću deep space teleskopa koji uglavnom borave u svemiru (da bi se izbegle smetnje koje stvara atmosfera) i jako dugom ekspozicijom snimaju jedan izuzetno maleni sektor neba i upijaju i najmanje trunčice svetlosti koje iz tog sektora dolaze, a zatim se takve slike obrađuju, filtriraju i eventualno sklapaju u širu kolažnu fotografiju.
    Kako ti je ollanik lepo rekao, to ne funkcioniše sa kamičkom na marsu jer on ne zrači sopstvenu svetlost, a ono što reflektuje je previše sjajno za takav princip fotografisanja.
    Inače, ne postoji zemaljski teleskop koji je dovoljno veliki da može da snimi sitne detalje na površini drugih nebeskih tela, pa čak ne postoji dovoljno snažan teleskop kojim bi se videli ostaci dosadašnjih misija na Mesecu iako nam je Mesec jako blizak.

14. Gledam sad neku emisiju o nautici i prikazuju neke jahte u CG.
    Jahta ima dnevni boravak, kuhinju, jednu veliku spavaću sobu, 2 dvokrevetne sobe, 2 wca (ne znam koji ce im kurac 2) palubu od 50 kvadrata, čamac sa strane, sranja za ronjenje......
    I odakle ikome pare da to kupi u CG ako je iz CG. Mislim ono je prava plutajuća kuća.

15. Aj nek neko objasni ono da hotelom i onim dolarom sto se gubi ono 29 i 30 jer me jebe to sada opasno

16. Три пријатеља су ушла у мотел. Рецепционар им је рекао да соба кошта 30 долара. Сваки од њих дао је по 10 долара и сместили су се у своје собе. Након неког времена рецепционар је схватио да је погрешио и да рачун за три собе износи 25 долара.Послао је свог помоћника да врати тројици пријатеља 5 долара.

Помоћник није знао како да расподели 5 долара на њих 3, па је себи узео 2, а њима дао сваком по један. То би значило да је сваки до пријатеља платио собу по 9 долара, што је укупно 27 долара. Помоћник је узео 2, што је сада укупно 29 долара. Где је још један долар?

oni su dali 3x10 dolara to je 30
    trebali su 25 sto znaci da im 5 treba vratiti
    25 ostaje kod recepcionara a 5 ovaj mejmun treba da vrati
    posto on nema dovoljno skole da podeli 5 na troje ljudi on uzme 2 i podeli im po jedan
    znaci imamo 25 dolara kod recepcionara 2 kod mejmuna i 1x3 kod prijatelja

EDIT kada racunas 9x3 dobijes 27 i onda ona 2 sto su kod mejmuna ne treba da dodas vec ODUZMES i onda dobijes 25 dolara kolko kosta soba i kolko su trebali da plate
    EDIT 2: ili ako oces ovako 30 su platili
    2 dolara kod mejmuna
    3 im je vratio
    25 je placeno za sobu

17. Upravo to, treba da se oduzme od 27 ona 2, a ne da se dodaje. Iako zbunjuje drugi deo zadatka sa tim 9x3 + 2.

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.