Po mom nekom mišljenju nacionalisti su oni koji veličaju svoju zemlju i ne poštuju druge nacije i narode, dok patriote samo vole svoju zemlju bez neke rasne, verske i nacionalne netrpeljivosti prema drugima..
Koliko sam ja upucen, patriotizam i nacionalizam mu dodju isto, volis svoje, a postujes tudje. Ovo sto si ti naveo kao nacionalizam je zapravo sovinizam. Bar po mojim izvorima.
Problem je sto je vise ljudi definisalo iste pojmove drugacije, i dolazi do glupih preklapanja i suprotnih znacenja.
Seselj je sovinista, onaj zadrigli mrsavi pacov koji vodi obraz je sovinista, a npr. nasumicna osoba koja navija za svoju reprezentaciju je patriota tj. nacionalista.
Samo sekund Nato da pročitam njihove postove jer sam ja rekao što sam imao i to je to, tuđi komentari su invalidni. :) A ti si mislila na ono "brat". :)
Vidis, mene su ucili drugacije, ali svejedno, definicije takvih pojmova su konfuzne.
Brus, imas i one zivorotke, kao sto je Gupi, zenka nosi u sebi oplodjenu ikru, kad dodje vreme izbacuje bas, ali bas sitne mladunce dole.
Po mom nekom mišljenju nacionalisti su oni koji veličaju svoju zemlju i ne poštuju druge nacije i narode, dok patriote samo vole svoju zemlju bez neke rasne, verske i nacionalne netrpeljivosti prema drugima..
Patriotizam je kad kupuješ začin C jer ga voliš, a nacionalizam je kad ga kupuješ jer mrziš hrvatsku Vegetu...
Patriota voli svoje, ali mu tuđe ne smeta, nacionalista mrzi i svoje i tuđe, ali svoje veliča jer ga manje mrzi.
prave patrijote vole mladića!
Ne to su gejevi.. :D
Nato, listen to your brat!
Koliko sam ja upucen, patriotizam i nacionalizam mu dodju isto, volis svoje, a postujes tudje. Ovo sto si ti naveo kao nacionalizam je zapravo sovinizam. Bar po mojim izvorima.
Problem je sto je vise ljudi definisalo iste pojmove drugacije, i dolazi do glupih preklapanja i suprotnih znacenja.
Seselj je sovinista, onaj zadrigli mrsavi pacov koji vodi obraz je sovinista, a npr. nasumicna osoba koja navija za svoju reprezentaciju je patriota tj. nacionalista.
Stereotype, razlika je u tome što JA pojmove nacionalizam i šovinizam smatram sinonimima. Inače, generalno se slažemo po stavovima.
Па ја исто капирам као ти Брусе и ти Саншајне, а мој друг капира као Стереотип. Ко ће га знати.
Месјо, лисн ту ху?
Samo sekund Nato da pročitam njihove postove jer sam ja rekao što sam imao i to je to, tuđi komentari su invalidni. :) A ti si mislila na ono "brat". :)
Ovo što Sanšajn i Brus rekoše, to ti je zvanična i činjenična istina.
Pa na kraju se svede na sopstveni izbor i na to kom autoru cete da poverujete, a meni se Vujaklijina definicija cini najlogicnija.
A što veli Vujaklijina definicija?
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC
kako ribe spavaju u vodi? :/
jedna izbaci ikru, a druga tu ikru poprska mlečom...
Brus, nije mislila na to spavanje. :)
Који српски уметник је примљен у Француску академију наука и уметности?
Хвала вам, драги људи. Ната није луда, афтер ол.
Hahaha, Brus bre, ne mislim na to spavanje, lepo ti kaze Mesa :)
Vidis, mene su ucili drugacije, ali svejedno, definicije takvih pojmova su konfuzne.
Brus, imas i one zivorotke, kao sto je Gupi, zenka nosi u sebi oplodjenu ikru, kad dodje vreme izbacuje bas, ali bas sitne mladunce dole.