Разноразно питање

1. Kobajagi krupna riba Punjaču.
    Edit: M'rš Kostiću.

2. 'Oće li ko da mi odgovori?

3. Са сајтова за пираЦко скидање разних садржаја.

4. Зашто поштар увек звони двапут?

5. Meni jednom dugo, ujutru samo tako budi. Loša tvrdnja :)

6. Али зашто се онда тако каже?

7. Nemam ideje pravo da ti kažem, nisam ja baš pametna. :) Pitaću intelektualce sa četa, oni možda znaju.

8. Sta raditi kad zena, cura neda p*e, nebitno iz kog razloga(oni dani ili nesto drugo-trece) !?

9. LOL ovako rekao:

поштар звони двапут јер су домаћини имали обичај да се јебу па им он зазвони једанпут да дођу а кад види да то не шљака он зазвони и други пут

Ja se slažem s tvrdnjom, odgovara sasvim.

10. Sta raditi kad zena, cura neda p*e, nebitno iz kog razloga(oni dani ili nesto drugo-trece) !?

Naci drugu curu koja ce dati. lololo

11. Od trenutka kada uključiš ringlu na minimum pa do trenutka kada se ona zagreje da bi voda proključala, koliko struje potroši? Da li istu količinu el. energije potroši ringla uključena na najjače a kojoj treba kraće vreme da zagreje vodu do ključanja?

12. мораћеш да сачекаш неку жену да изађе из кухиње па да ти одговори, што може да потраје...

13. Ko čeka taj dočeka. :P :))

14. Od trenutka kada uključiš ringlu na minimum pa do trenutka kada se ona zagreje da bi voda proključala, koliko struje potroši? Da li istu količinu el. energije potroši ringla uključena na najjače a kojoj treba kraće vreme da zagreje vodu do ključanja?

Kad bi sistem bio izolovan i u svakom pogledu savršen potrošila bi potpuno istu količinu energije u oba slučaja. Pošto to nije slučaj situacija se komplikuje...

Ako pretpostavimo da nije u pitanju ringla već kuvalo za kafu koje ima grejač u vodi onda je jasno da je bolje da greješ na najjačem jer tako skraćuješ vreme tokom kojeg gubiš toplotu iz lončeta u okolinu.

Ako imaš ringlu onda je malo nezgodno jer je na najjačem zagrevaš na višu temperaturu koja ti i nije potrebna da bi voda prokuvala i to je aj da kažemo ona energija koju posle izgubiš kad skineš lonče dok se ringla hladi. Za razliku od kuvala gde je lonče na temperaturi vode ovde su ringla i lonče na višoj temperaturi zbog gubitaka u prenosu što znači i da brže gube toplotu u okolinu i poništavaju prednost bržeg kuvanja.

Ima još faktora al recimo da je isti stojko, nećeš mnogo da uštediš ni ovako ni onako.

15. Hvala Grujo. :)
    Au, znači ne isplati se nikako.

16. Au, znači ne isplati se nikako.

Tako je, kloni se kuhinje.

17. Tako je, kloni se kuhinje.

Izgleda da mi nema izbora, moraću da upregnem svekrvu. :)

18. Izgleda da mi nema izbora, moraću da upregnem svekrvu. :)

Apsolutno, dobra taktika je da stalno nosiš neke flastere po rukama, onda nije zgodno ni da kuvaš ni da pereš sudove. Pazi samo da se vlasi ne dosete.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.