Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
ja nisam kacio prema tim pravilima pa su mi brisali
Kači skraćeni link Šerloče, nije to tolko teško majku mu, ili ne moraš ga skraćivat, samo napiši slovima šta slušaš, naprimer
. Mene koči kad otvaram temu sa više od jednog klipa po postu, a kamoli ta tema.
Jel radio neko sa .cbr fajlovima? Jel znate kako da promenim raspored slika u njima, pošto sam skinuo neki mnogo ujeban.
Jel zna neko neki sajt ili forum gde ima slika od estradnih umetnica, al da ima baš gomila slika? Osim Bureka?
Treba mlađem bratu da nađem da drka na nešto...
www.facebook.com
Milioni stranica sa milionima slika..
El zna neko kako moze se koriguje dioptrija?
Bez operacije.
Bez operacije.
Naočare. :P
Ili uzmi one rupičaste, znaš već, kao ti skinu dioptriju. lololo
Tvrdom stolicom lolo
Jedi šargarepe, manje buljenja u monitor, stavi zelenu pozadinu na Vukajliju, gledaj u Sunce...
Bez operacije.
Ima par vežbi koje mogu da ti pomognu ako dioptrija nije velika.
Ide ovako nekako:
1. Prva vežba valja za sve koji mnogo umaraju oči, osobito za one koji mnogo gledaju u bela slova na tamnozelenoj podlozi (mogu da budu i žuta slova ali se smatra neukusnim ako preteraš s tim).
Elem, protrljaš energično dlanove jedan o drugi tako da se zagreju pa ih prisloniš na oči, znači kad podigneš ruke tako da ti donji deo dlana lepo nalegne na očnu duplju i lagano pritisne jabučicu. I tako držiš par minuta, ovo je više tehnika za opuštanje očiju kad ih umoriš čitanjem ili gledanjem TV-a.
2. Sledeće dve su za mišiće očiju, danas ljudi mnogo vremena provode gledajući u nepomične predmete koji se duže vreme nalaze na istoj udaljenosti tako da se mišići oka ulenje.
Pre obe vežbe dobro je čvrsto zatvoriti oči na desetak sekundi pa ih onda razrogačiti do kraja, ponoviti nekoliko puta.
Vežba ide ovako, držiš predmet na oko 20cm ispred sebe, najbolje prst ili olovku i odabereš objekt u daljini koji se kad se fokusiraš na njega nalazi između slika olovki. Onda oko naizmenično fokusiraš na jedan pa na drugi predmet u trajanju od par sekundi. Ovo je jako zgodno da se radi u prevozu, odabereš fleku na prozoru i nešto na drugoj strani ulice.
3. Ova vežba je zgodna da se radi pred spavanje, nakon što si se prpremio kao u tački 2, čvrsto zatvoriš oči i onda zamisliš pred sobom brojčanik sata i pratiš očima jednu po jednu cifru pomerajući jabučice pri tom što više na stranu. Ponoviti prolazak nekoliko puta pa onda još jednom ali unakrst. Ovo je dobro da se radi i naspram nekog svetla, samo čvrsto zatvoriš oči i gledaš u slabiju sijalicu za početak a posle u sunce na zalasku ili izlasku ako je moguće, ne preko dana.
Ovo provereno pomaže na kraće vreme, šteta što nikad nisam bio dovoljno uporan da radim svakodnevno a i dioptrija mi je prevelika. Navodno ima ljudi kojima je pomoglo.
Naočari s rupicama su isto dobra ideja, teraju oči da rade više nego normalne.
Meni je - 0,75 znaci da mogu nekako da ispravim :)
Hvala grujane za ovo pokusacu :) ziv bio!
EDIT: Citam po nekim sad forumima i kazu da one 'Pinhole' naocare daju efekat.
Ne znam da li je trajni, ali trenutni daju.
Амин. Ја морам да их узмем. Диоптрију добијаш тако што ти попусти очни мишић мало, те се и вид мути и тако то. А кад користиш наочаре са рупицом, мишић се стеже и исправља диоптрију. Говорим о минусу за + диоптрију не знам.
Који је поступак потребан да се добије дозвола за гију?
PranGIJU?
да
Bolje kupi na crno, usereš se dok dobiješ papire lolo
Pa odeš do prve policijske stanice i pitaš tamo, to je najsigurnije pošto dolaze u komšiluk da se raspituju o tebi.
Zašto Đimi decxko kljucas jednu od najboljih tema u zadnje vrijeme koja se pojavila?
хаха а јес дркање баш, ал реко да се не цимам до онде, овде неко зна
zadnje vrijeme koja se pojavila?
Zato što je tema govno i od 10 strana koliko ima jedno 3 posta su kreativna.
Ima li koja ženska da razmjenjujemo tečnosti?