Разноразно питање

1. zna li neko za koliko para moze da se nadje stene sibirskog haskija po srbiji, sa papirima?

2. 100 evra, al da nije od sampionskog legla.

3. Nemaju takav zvuk Verokio, meni oni zvuče ka rok bendovi, ne metal, nego ih nazivaju začetnicima tog pravca, a mene zanima zašto.
    remac, oni to i jesu, sačekaj da nađem neki link.

Ако гледаш историјски, Дип Парпл и Цепелини су настали 1968. а Сабат 1969. и први су бендови са тежим, јачим звуком. Који је био увод или зачетак хард рока, а даље и хеви метала јер је метал само следећи степеник на тој лествици рокенрола. Мада имају по пар песама које се могу сврстати у хеви метал.

А и да цитирамо Википедију, сад изгуглах нешто.

Bilo kako bilo, istoimeni album grupe Led cepelin, objavljen 1969. godine, najavio je rađanje novog žanra. Zanimljivo je da današnji "metalci" sve prve metalne grupe - Led cepelin, Dip perpl, Juraja Hip, Ju-ef-ou i Blek sabat - nazivaju hard rok umesto hevi metal grupama, pogotovu one grupe koje su po zvuku bile bliže tradicionalnom roku. U suštini, ova dva termina se najčešće naizmenično koriste, posebno kada je reč o sedamdesetim godinama prošlog veka. Istinu govoreći, ni mnogi navedeni bendovi nisu sami sebe smatrali "hevi metal bendovima", već samo da se neke njihove pesme i albumu mogu vezati za žanr "hevi metala".

Дакле у времену у ком су настале те групе, биле су нешто најжешће што се слушало у то време, па су их стога окарактерисали као хард рок или хеви метал. А друга ствар је што је јако танка црта између та два жанра, па се неретко дешава да извођачи од песме до песме иду кроз жанрове.

Елем, закључак, метал и хеви метал су доста еволуирали тако да у поређењу са данашњим бендовима ови јесу хард рок, али су у поређењу са тадашњим били исто толико жустрији од осталих колико су ови од њих. Тако да саму класификацију могу да назовем прилично живом категоријом. Е сад, друго је питање, да ли онда треба фиксирати значење појма и поредити садашње бендове са зачетницима или нови бендови постављају стандарде. Елем, мислим да ни Цепелини ни Дип Парпл нису за себе говорили да свирају хеви метал, то је само мишљење ондашње јавности.

4. Hevi metal današnjice je za mene jednako stran kao i oni što gaze bube - tumc, tumc, tumc...

5. Bruce, mladalački zanos ti je to :)

6. Ko mi je kriv što sam rođen i odrastao u prošlom veku...

7. Дакле у времену у ком су настале те групе, биле су нешто најжешће што се слушало у то време, па су их стога окарактерисали као хард рок или хеви метал. А друга ствар је што је јако танка црта између та два жанра, па се неретко дешава да извођачи од песме до песме иду кроз жанрове.

Елем, закључак, метал и хеви метал су доста еволуирали тако да у поређењу са данашњим бендовима ови јесу хард рок, али су у поређењу са тадашњим били исто толико жустрији од осталих колико су ови од њих.

ne prepisuj decxko!

8. Zašto se super lijepak nikad ne zalijepi za unutrašnju stranu tube?

9. zato što mu treba vazduh da bi odreagovao. zaboravi da vratiš poklopac pa ćeš vidjeti. ajde, Meśa, mož ti i bolje pitanje od ovoga :)

10. da vide moju familiju koliko volimo lubenice ne bi se pitali. jedne godine mi je brat zakupio dva rala u grbavce da sadi lubenice i nije moga ništa prodat sve smo mu mi pojeli :)

11. zašto vi koji ste ti meni koji sam vi kažete ti kada ja koji sam vi vama koji ste ti kažem vi?

12. Од 19. маја ми нико није одговорио па јебига, морам опет да питам.
    Дакле:

Који је трип са оном америчком певачицом Ланом Дел Реј?
    Видех је у некој дефци, па да су на теми "Смешне слике" ставили на њено тело Чедину главу
    http://vukajlija.com/forum/teme/20859-smijesne-slike?strana=216#post_1943880
    а појма немам зашто.

Хоће ли неко бити љубазан да ми појасни?

13. pa popularna je mess, neka nova Vajnahus šatro.

14. leepa je .
    dovoljno.

15. Један мој професор који обожава Мадону, каже да је она нова Мадона. Не знам где је сад била, на некој насловници, а каже да Мадони то није пошло за руком. Тај човек се у неке ствари разуме (ово је једна од тих) и треба му веровати.

16. Ušla mi je voda u uvo, čujem samo neko brboćanje (zajebavam se, nije, nego me samo malo boli uvo kad zijevam), kako da je se otarasim?

I ako zna ko kako se zove ona tečnost na bazi vode što služi za čišćenje rana, staviš je na ranu (ili bilo đe po tijelu, čisti prljavštinu i dezinfikuje), stvara mehuriće, prija nekako. Mislim da se zove H2O2, pa ako neko zna tačno kako se zove bio bih mu zahvalan.

I još, posle kolko dana moraš da vratiš knjigu kad je uzmeš iz javne biblioteke, kako se to računa, po tome kolko knjiga ima stranica ili po štivnoj kompleksnosti? Ma, samo ću reć da sam disleksičar.

17. ae na prvo dodgovorim - proćiće te već sutra,modža pre.znam taj trip, neprijatan neki osećaj.
    drugo - ne mogu da se setim.
    treće - ne sećam se kad sam zadnji put uzeo knjigu iz bliblioteke.

18. Stani na tu nogu na cijoj strani je to zacepljeno uvo. Nagni glavu horizontalno i skaci na toj nozi. Pomaze provereno.
    Za ostala pitanja nemam odgovore.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.