Разноразно питање

1. Да почнемо, јединица за фреквенцију је Херц - Hz = 1/s, што би даље значило да фреквенција од 10Хз означава десет неких понављања у секунди.

Даље, амплитуда је највећа удаљеност од равнотежног положаја, код осцилација-
    Е сада, ево ти слика таласа.
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/sr/b/b7/Talas_t.jpg

Ако имаш периодично променљиву величину (на пример, наизменичну струју или напон), амплитуда је највећа вредност коју та величина достиже. Дакле, аналогно је претходном примеру:
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4a/Sine_wave_2.svg/520px-Sine_wave_2.svg.png

Фреквенција ти је у пракси брзина проласка таласа.

2. f=1/T
    f je frekfencija
    T je perioda
    obrnuto su proporcionalne

3. Imas ono y=2cosα pa ti onda frekvencija zavisi od ovoga 2, ako je 2 onda je cesca, a ako je 1/2 onda je redja. Ocu reci da se period odredjuje tako sto se 2pi podeli sa tim brojem, a samim tim i frekvencija.

4. Да поновим, слободно спљошти криву са бокова и променићеш период, дакле и фреквенцију, али амплитуда ће ти остати иста.
    Као што видиш, промена фреквенције не утиче на амплитуду.

5. Imas ono y=2cosα pa ti onda frekvencija zavisi od ovoga 2, ako je 2 onda je cesca, a ako je 1/2 onda je redja. Ocu reci da se period odredjuje tako sto se 2pi podeli sa tim brojem, a samim tim i frekvencija.

Овим ништа ниси рекао. :) Разјасни шта ти је шта у једначини и онда ће можда имати смисла. :Д Али, све ово није битно за схватање појма амплитуде и фреквенције.

6. Imas ono y=2cosα pa ti onda frekvencija zavisi od ovoga 2, ako je 2 onda je cesca, a ako je 1/2 onda je redja. Ocu reci da se period odredjuje tako sto se 2pi podeli sa tim brojem, a samim tim i frekvencija.

лоло, шта рече да си добио из мате? :Д

7. лоло, шта рече да си добио из мате? :Д

4 lolo, ali na raspustu sam sad hahah.

Sto je kraci period veca je frekvencija. Cini mi se. Vise nisam siguran ni u sta sto govorim.

8. Ovo je matematika vise koliko ja znam, trigonometrijske funkcije i tako to. Ali koristi se i u fizici.

Фреквенција нема никакве везе са матом. Фреквенција има везе са физиком.

9. Sto je kraci period veca je frekvencija. Cini mi se. Vise nisam siguran ni u sta sto govorim.

f = 1/T што значи да ако се повећава период, фреквенција се смањује, и обрнуто. f је фреквенција, Т је период.

10. Matematika je jezik fizike lololo.

11. f = 1/T што значи да ако се повећава период, фреквенција се смањује, и обрнуто. f је фреквенција, Т је период.

To. Deki je l' si ovo trazio lolo?

12. Управо, што значи да ако физику не можеш да радиш без математике, али математику можеш без физике. А таласи ти спадају у физику.

13. To. Deki je l' si ovo trazio lolo?

Није, тражио је да му објаснимо појам фреквенције и појам амплитуде, све је то објашњено на претходној страни. :)

14. A funkcije kojima su ti talasi predstavljeni u matematiku. Nzm serem pomalo, u redu je sve, cini mi se da smo objasnili coveku.

15. Није, тражио је да му објаснимо појам фреквенције и појам амплитуде, све је то објашњено на претходној страни. :)

Lolo, cini mi se da mu nije bilo jasno.

16. A funkcije kojima su ti talasi predstavljeni u matematiku. Nzm serem pomalo, u redu je sve, cini mi se da smo objasnili coveku.

То јесте, али сам појам таласа нема везе са математиком. Човек није тражио формуле, него да разуме шта је то. А да би могао да прочита нешто са графика, не мора да зна је л' то синусоида или нешто слично. Прилично је једноставно. :)
    Цццц, само бисте да учите формуле напамет, шта је са разумевањем градива, никад добрих инжењера и математичара од вас. :)

17. Ja reko da mu objasnim onako, možda mu neku varnicu iz gimnazije izazovem lolo.

18. 'Oli mene neko da prosvetli u vezi seksološkog pitanja? Nešto mi se ne gugla noćas.

19. Bezze je što ste banovali Branislava. Nije pitanje raznorazno, ali da sad ne kotrljam po forumu gdje mogu prokomentarisati taj postupak.
    Razlozi njegovih banovanja su uglavnom glupi, čovjek samo razmišlja drugačije, a to se ne smije na ovom sajtu jer smo mi svi uan big hepi femili. Divno. Krasno.

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.