Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Da, al' na nekoj drugoj temi ;)
Најдепресивнији град у региону -.-
http://sites.etleboro.com/files/photo/4703_Subotica,%20Srbija.jpg
Ал' сва срећа па у комшилуку има доста брђана, те преовладава тај менталитет. :D
Ajde srećo objasni ljudima zašto slaviš brđansku slavu :))
A kada doživiš dan da te brđani poslužuju javi mi pa da na sopstvenim leđima donesem neku Bosansku planinu u Vojvodinu.
PS: Brdo jebe!!!!
brdo ne jebe, jer je srednji rod, tako da tišina ;)
Како се рачуна Фрушка Гора?
Ne dele se slave na ravničarske i brđanske :)
Bogami, reduše neke iz okoline Banja Luke zaviše 150 sarmi, napraviše kolače, salate, pite one brdske, torte slatke i slane, svaka im čast. Došle u ravnicu da se udaju, šta će jadnice tamo u brdu, ni kučeta ni mačeta, go kamen.
Mama, ja i omica smo samo štrudle umesile i rezance sa makom, to brđanke ne umeju :)
Pa dok se večeras budemo veselili uz tamburaše, one će gostima točiti vino i smeškati se, puštajući da ih vojvođanski derani štipnu za obraz :))
U pravu si skroz!
Ali bitno je da možemo jebati ravnicu , jer ako se ne varam to je ženski rod a vrlo dobro znamo šta se radi sa žemskima.
http://www.galaksija.com/planeta/piramida/Bosanskapiramidasunca-brdoVisocica.jpg
Računa se kao prva pomoć protiv depresije i tračak nade da će Vojvodina jednoga dana postati brđanska zemlja kao i svako normalno mjesto u regionu.
Razmisli malo zašto je drug Tito naselio vojvodinu Bosancima...
Mama, ja i omica smo samo štrudle umesile i rezance sa makom, to brđanke ne umeju :)
Pa dok se večeras budemo veselili uz tamburaše, one će gostima točiti vino i smeškati se, puštajući da ih vojvođanski derani štipnu za obraz :))
Naravno katija naravno pa neće valjda ravničarke motati sarmu , mislim ipak tu treba imati malo mozga a bojim se da se taj organ suši u ravnici zbog ustajalog vazduha.
:šalje 3 kese planinskog vazduha: (eto da bar slavu proslaviš kao svaki normalni brđanin a ne uz neke usporene tamburaše )
brate ja kad sam bio za kraljevo juče prespavao sam put da ne gledam brda, povraćao bih da jesam, a vazduh sa brda nije planinski :P
Cak u Banat morala da bega da se odade:)
Ravnicari rulz. Srem, Banat i Backa tri srca jebacka.:)))
Мени је битно да поред тога што је женског рода да је и људског рода. Стварно не могу да замислим како се то уопште ради са равницом или планином. Чуо сам за зоофилију, и дендрофију (кад се неко ложи на дрво), али за планинофилију и равницофилију још нисам.
ma ovaj kbo se loži na ravnice ali neće da prizna :D
Kad su došli brđani u našu ravnu Bačku, polupali pločice u kupatilu u napuštenim meštanskim kućama i vezali unutra koze, koje su poveli za sobom :)
Kad je moja omica iznela pomorandže, oni se zgledali pola sata, njima je jedino šljiva bila poznata :) Nisu znali da to treba da se oguli, nego onako, sve sa korom grizli.
Godinama smo ih kultivisali i pokušavali da im objasnimo da ne teraju krave kroz naše cvetnjake i da kravlju balegu moraju da očiste, a ne da gacaju po njoj :)
Kad moj dida prođe autom kroz selo, brdski dečaci su trčali za njim, oduševljeno, kao oni klinci što viču "ponovo radi bioskop".
Onda im on kupi sladoled, a oni taj doživljaj prepričavaju danima i pamte ga kao najlepši trenutak detinjstva :)
Ми деремо шљиву и набијамо равничарске цаве. Истовремено.
Ako je tako kul u ravnici odkud onda napuštene kuće ???
Godinama smo ih kultivisali i pokušavali da im objasnimo da ne teraju krave kroz naše cvetnjake i da kravlju balegu moraju da očiste, a ne da gacaju po njoj :)
Ovo prepričavaš iskustva kada ste doselili tamo ili...?
Griješiš opasno , najljepši trenutak svakog brđanina je kada mu ravničarsko djete dođe u goste i pogubljeno ga upita a šta je ono tamo pokazujući na BRDO.
Stare meštanske kuće, koje su domaćini napustili jer su sagradili veće i lepše, a te istrošene dali brđanima, koji su trbuhom za kruhom došli u našu ravnicu :)
jaooo pa ti živiš staroj trošnoj kući :(((
bolje da si ostala na brdu :P
Jebo te hamburger, jebla te pica.
Dođi na planinu, jebla te ravnica. :)
Ja se ne bih prepucavao, samo ću ponekad izbaciti neku sliku...
Evo malo zime...Ah da, sankanje u ravnici? Ne ide...
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v939/93/13/1601869257/n1601869257_1989738_1444.jpg