Prijava

Водих се мишљу да курта и мурта имају тему, па може и Џони.

Елем, шта мислите о овом човеку, чије смо подвиге читали чак и у Читанци?

Шта знате о њему, шта сте чули? Ја сам чуо разноразне приче, попут ове две:
Имао је неки мали апарат, који је испробавао, и схватио је да може да изазове земљотрес било које јачине.
Нудио је нашој земљи некакав јонски штит, кроз који не би могли да пролећу авиони, тј. напад из ваздуха би био немогућ.

Шта је ту истина, ко ће га знати, ал ето.

mislim da ameri jos usavrsavaju neke njegove izume u tajnosti, sa kojim ce pokusati svima da se najebu mile majke u slucaju svetskog rata.

Па прича се да га је убила неки мафија, сад шта је ту таћно.... :))

Зајебавам се, наравно.

Реално, Тесла је био добрих 100 година испред свог времена, и да је имао технологију као данас, вероватно би успео и да патентира апарат за бежични пренос електричне енгергије, што би био огроман помак, вероватно значајан колико и сам проналазак струје.

Не знам пуно, знам да се ми и Хрвати кољемо око тога чији је... Што је потпуно идиотски... и непотребно знање!

Иначе знам да је као млађани дечкић радио на неким копањима неких далековода у Америкама, да би скупио кинту за своја истраживања.. Обележио је читаву једну еру својим проналасцима, истим је променио свет и учинио да изгледа овако, на томе му хвала!!!

И да, требало је да изгази оног Едисона док је још могао, сад је касно

Ja sam čuo da je mazio mačora u mraku, a onda mu se, s oproštenjem, mačor naelektris'o i počeo da varniči i pucketa, a on pit'o ćaleta:

- Tata, tata, što mi mačor varniči i pucketa?

a ćalac mu rek'o:

- Zbog elektriciteta, sine.

i onda on poče da se zanima za struju i tako...

А јесте сад Мрмуне....

Елем, чуо сам и да је спавао на сваких шест сати- пола сата.

dobro on nije nigde radio, on je učio neke škole...

Мени је фантастично што је спавао неких 2 сата дневно.

Реално, Тесла је био добрих 100 година испред свог времена

bio je i vise, mnogo vise...predvideo je da ce postojati telefoni, racunari, televizori...i jos neke stvari, koje jos nismo uspeli da prokljuvimo

strasno mi se svidja jedna njegova fix ideja, svaki mozak radi kao primopredajnik nekih talasa, i svaki ima svoju frekvenciju, (slisno kao sto imas radio primopredajnike, kad podesis na istu frekvenciju komada dva dolazi do rezonancije, i mogu da komuniciraju medjusobno)
on je verovao da neki ljudi imaju slicnu tu frekvenciju, tako je on smatrao da ima slicnu frekvenciju sa svojom majkom, genetski su slicni, bla bla, i navodno je osetio (putem tih "telepatskih" ili koji su to vec talasi koje mozak odasilja) kad mu je majka umrla

Погледајте онај руски филмаћ о њему :)
http://www.youtube.com/watch?v=ZpA-GunmlNs

он је 20 сати дневно давао на науку...

Имао је неки мали апарат, који је испробавао, и схватио је да може да изазове земљотрес било које јачине.

Ovo su i mitbastersi proveravali. Koristili su njegove spise i nacrte i napravili uređaj po njegovim (preciznim) opisima. Ispostavilo se da efekti nisu onako dramatični kako ih je Tesla opisao, ali su ipak neočekivani. Uspeli su da izazovu relativno jake vibracije metalnog mosta pomoću spravice koja je težila par kilograma.

Да,да а чуо сам и разноразне приче о оном његовом торњу, који су амеркианци срушили одмах после његове смрти. Веровао је у постојање паралелних светова, и чак тврдио да се наши светови понекад поклопе и тада се десе неке необјашњиве појаве. Наводно је преко тог торња остваривао некакву комуникацију.

Је л' беше умро на Божић?

Uspeli su da izazovu relativno jake vibracije metalnog mosta pomoću spravice koja je težila par kilograma.

Da, ja sam slušao nekog profesora o tome, mnogo jako.
Da nije bilo Džonija danas bi se u mraku kuckali ovde. lolo

Jel zna neko nešto više o kometi u Sibiru i Tesli?.....čuo sam na par mesta da ga povezuju sa time...kao sprovodio je neka istrazivanja prenosa struje kroz zemlju .....navodno je krater ka unutra a ne ka spolja kako treba da izgleda pri udaru komete....

Ovo su i mitbastersi proveravali. Koristili su njegove spise i nacrte i napravili uređaj po njegovim (preciznim) opisima. Ispostavilo se da efekti nisu onako dramatični kako ih je Tesla opisao, ali su ipak neočekivani. Uspeli su da izazovu relativno jake vibracije metalnog mosta pomoću spravice koja je težila par kilograma.

Шта курац митбастерси, ја њима ништа не верујем. И још плус ако су они направили да то ради макар мало, онда је он вероватно и постигао драматичне резултате.

cuo sam i jedan simpatican mit u vezi toga sa zemljotresom:

U gradu su bili neki sitni potresi n mostu tih dana kad je tesla pricao o tom eksperimentu. Medjutim jednom je poceo zemljotres koji nije teo da prestane, raja se okupila i krenula kod tesle u radionicu da ga lincuju isi sta vec, i kad su usli u radionicu zateknu teslu kako sekirom unistava tu svoju masineriju, nije mogao da je zaustavi.