Indigo deca

1. Mirjana The Great
    Slažem se da vanzemaljci postoje, ali u nekom primitivnijem obliku, kao životinje i to negde daleko u svemiru... A ovi se u'vatili baš za Mars, mamu im. I još su imali bazu na Jupiteru, nije nego.

Smatras da su Zemljani najinteligentnji oblik zivota u svemiru? I ako da, zasto?

Mirjana The Great
    Pa zaista ne znam mnogo o Lemuriji, ali smatram da je to još jedna sekta :)
    Ozbiljno, ljudi koji su osmislili tu priču su bili na nekim teškim drogama. Lemurijani su kao neki majmunoliki hermafroditi sa tri oka koji su nastanjivali Atlantidu, ne?

Ne, evo tekst o tome. Lemurija i Atlantida su bile dve drzave koje su u jednom trenutku zaratile. http://forum.krstarica.com/archive/index.php/t-198706.html
    Prosudi sama. :)

2. неки су стварно надарени.. али ако неко има неки дар он мора да има и неку фалинку, није рецимо сасвим свој... ја сам гледао документарац о неком клинцу који има урођен неки ментални поремећај али кад прође поред зграде која има милион ситних детаља, након 5 сати може да је нацрта до јебеног детаља једнаке само по сећању... колико је он оставио велик утисак на мене то је страшно..

3. jocko
    Ja gledao davno na TV-u o nekom klincu koji se vozio sa roditeljima na selo, i kao prošli pored nekog zamka, i kaže on roditeljima kako je tu živeo u prošlom životu... Pitam se da li su ta deca usamljena, povučena, pa izmišljaju te priče ili su načitana, pa maštaju, šta znam... Ne može se osporiti da su neka stvarno nadarena.

Kao dete i sama sam izmisljala svakave gluposti, nisam bila nacitana, samo usamljena.. :D

4. Kao dete i sama sam izmisljala svakave gluposti

Sumnjam da si pričala roditeljima priče o Marsu, Lemuriji i malim sivim... :)
    Mada deca danas uz kompjutere i televiziju mogu svašta da umisle i izmisle... Za ovog klinca ne znam, deluje mi sasvim normalno, ne bih rekao da mu išta fali... Mada psiha je čudo.

5. Smatram da su Zemljani najinteligentniji u 'okolini', šta znam kakva bića žive na drugom kraju svemira. U svakom slučaju, prilično sam uverena da vanzemaljci postoje, ali u obliku mikroorganizama ili prostih životinja pre nego u nekom superinteligentnom obliku.

6. Sumnjam da si pričala roditeljima priče o Marsu, Lemuriji i malim sivim... :)

Zaboga, naravno da nisam! :D Samo sam imala neobicne snove kojih se i danas secam. Kad sam ja bila dete kompjuteri nisu bili toliko pristupacni i zastupljeni. :)

7. Ne vjerujem ovom klincu nimalo, kao prvo čim je progovorio tražio je ekser , zatim 2009 je prošla a nismo se sjebali i koliko se zna o Jupiteru planeta je nenormalno nepristupačna tako da i ove teorije o nekim bazama padaju u vodu.
    Klinac je vjerovatno mnogo inteligentan i ima bujnu maštu ali zajebi da je on ludovao na Marsu u nekom prošlom životu.

8. iz linkovanog teksta: 'Lemurija se uzdigla visoko iznad trodimenzionalnih problema preživljavanja i borbe za opstanak u društvu. Do kraja svesna, Lemurija predstavlja neprevaziđeni vrhunac životne organizacije na površini naše planete.'

Mene ovo i previše podseća na Utopiju Tomasa Mora.
    Čoveče, SVE te izgubljene civilizacije su bile superinteligentne, živele su u harmoniji i miru, al ih nešto ujebalo. SVE!

Mislim, daj.

9. Mirjana The Great
    Smatram da su Zemljani najinteligentniji u 'okolini', šta znam kakva bića žive na drugom kraju svemira. U svakom slučaju, prilično sam uverena da vanzemaljci postoje, ali u obliku mikroorganizama ili prostih životinja pre nego u nekom superinteligentnom obliku

Pitam te zasto to mislis? Ako se na palneti Zemlji koja je mladja od nekih planeta razvio inteligantan oblik zivota zasto ne bi i negde drugo. Druga stvar, to sto mislis je bzv ali to je tvoje misljenje. Trece, mozda nekim drugim bicima ne bi odgovarali uslovi zivota na Zemlji, ako razumes na sta mislim?

10. КBO!
    Ne vjerujem ovom klincu nimalo, kao prvo čim je progovorio tražio je ekser , zatim 2009 je prošla a nismo se sjebali i koliko se zna o Jupiteru planeta je nenormalno nepristupačna tako da i ove teorije o nekim bazama padaju u vodu.
    Klinac je vjerovatno mnogo inteligentan i ima bujnu maštu ali zajebi da je on ludovao na Marsu u nekom prošlom životu.

od 2009 je skoro cela juzna hemisfera bila poplavljena, slazem se da je dete dosta toga izmislio, samo mi nije jasno kako je moga sa 7 godina da se seti takvih stvari, verujem da je genije ali isto tako i da je polupan.

11. Polupan kao blizanci ako mene pitaš. Neka savremena verzija Isusa vjerovatno.

12. Ma daj, jedini smo u galaksiji. Da nismo, verovatno bi se već otkrilo postojanje drugih, ili bi oni otkrili nas, kad su već inteligentni. Zato sam i napisala pod navodnicima 'u okolini'.

Drugo, čovečija svest se sasvim slučajno razvila, pa i pored toga što je Zemlja relativno mlada planeta, ne znači onda da je nužno na nekoj drugoj, starijoj planeti nastanjen inteligentan život, inteligentniji od našeg jer je kamenčuga na kojoj žive starija od naše.

Nisam ja isključila postojanje inteligencije negde u svemiru, verujem da postoji, ali verovatno veoma daleko... Ali kažem da je ipak veća verovatnoća da su vanzemaljci primitivni.

Treće, slažem se da vanzemaljcima ne odgovaraju uslovi na Zemlji, zato su mi i smešne priče o civilizacijama na Marsu ili pak vanzemaljcima koji su izgradili piramide i tako to.

13. Ljudi se prvo uplaše, pa onda krenu da razmišljaju, a to razmišljanje ne može biti drugačije nego sve samo poricanje utemeljeno na onome što je jasno, opipljivo, i čega se ne plaše. Ne tvrdim da je taj strah neopravdan, jer nikom nije do toga da izgubi zdrav razum, što opet nije ništa drugo do ustaljenog razmišljanja većine. Naravoučenije: nešto se mora žrtvovati, a ulog je preveliki kada je čovek opterećen egzistencijalnim pitanjima iliti golim preživljavanjem.

14. Mirjana, sve je relativno, ne mozemo nista sa sigurnoscu da tvrdimo.

15. Događale su se i ranije katastrofe i to uglavnom zahvaljujući čoveku. Ide mi na živce to povezivanje sa smakom sveta. Svaka nova nedaća ga nagoveštava i svakih 10 godina ga pomeraju.

EDIT: Slažem se, Vejv.

16. Ali kažem da je ipak veća verovatnoća da su vanzemaljci primitivni.

Како то можеш да кажеш? Просто је све отворено, никад нигд није било неког знака да они уопште постоје а ви већ причате о интелигенцији.. много је тешко наћи место где је живот у свемиру могућ сем Земље... Таква планета мора да испуњава неке услове, да буде слична Земљи. И вероватно би могли да живе несметано овде као и ми на њиховој планети. Не мора то да значи да су и они нешто слично нама, тј човеколики или бар сличне грађе, ал ко зна... можда има на милионе оваквих планета са оваквим бићима који су еволуирали на потпуно исти начин као ми.. чудно је то.. има масу прича и причица

17. Mirjana The Great
    Događale su se i ranije katastrofe i to uglavnom zahvaljujući čoveku. Ide mi na živce to povezivanje sa smakom sveta. Svaka nova nedaća ga nagoveštava i svakih 10 godina ga pomeraju.

Slazem se! :D Ali je cinjenica da se menja klima na planeti, to ne treba niko da ti kaze sama vidis, sto ne mora nuzno da znaci da se biti smak sveta to govore "naucnici".

18. Ne mora uopšte da bude slična Zemlji. Zašto? Pa i na samoj Zemlji postoje raznovrsni organizmi koji ne funkcionišu na isti način. Najgluplje poređenje koje mi je palo na pamet jesu aerobni i anaerobni organizmi.

Na drugoj planeti, pod drugim uslovima, mogu da nastanu druga bića koja će pod tim uslovima i živeti.

19. Таква планета мора да испуњава неке услове, да буде слична Земљи.

Slobo, bas sam Mirjani rekla, ne mora da znaci da su ovakvi uslovi potrebni da bi nastao zivot, bar ne kao nas.

Mirjana, upravo to!

20. Pa znaš kako, može taj 'smak sveta' da bude usled prevelikog zagađenja (promene klime što ti kažeš) ili nuklearnog rata, ali mi je žešće retardirano određivati tačnu godinu za to.

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.