Jel možemo više?

1. Samhaine jeste da od opozicije nema neke vajde, ali ništa ne gubimo ako probamo, ovi su ili lažovi ili nesposobni u svakom slučaju ne valjaju. Ovima bar dati šansu. A zašto grupa? pa da vide ljudi da nije samo opozicija ta koja će da sruši vlast, nego da ima nas koji nismo po strankama, ali znamo šta nam valja i da ćemo sutra kad oni pobede mi opet biti tu da protestvujemo ako ne budu valjali.
    A kako probuditi narod? Pa polako ništa preko reda, daj prvo da se skupimo nas što više... ima nas 16 u grupi! Bar da je 1600 za početak.

P.S. 16 nas je zato što kad idem na preporuči prijateljima i odaberem sve zapuca. Kad šaljem skoro pa pojedinačno ne stigne, ne znam da li je to danas samo ili treba par dana da se to dostavi?!

2. učaurenog najlakše. natnat..tako što ćemo da mu kažemo da 5 minuta ne mora ništa da radi..samo da stoji i ćuti...njemu super...:)

ja sam bio na svi protestima, od 9 marta pa nadalje...glupo je da pričam ali sam sigurno među prvih 100 koji su ušli u skupštinu..nisam ništa uzeo..:)

hoću da kažem da znam kako ide, i mi tu nemamo šansu..te velike mitinge, demonstracije ne možemo da napravimo, iz gore navedenih razloga, a ako ih napravimo ne možemo da ih iskontrolišemo...ako napravimo sranje ništa nismo uradili...

samo masovna građanska neposlušnost.....

mislim da su ovi bahati sami od sebe ali da ima i toga da oni misle da je ovaj narod stoka, i možda su u pravu...

ali šta ako nisu i ako to možemo da pokažemo?..svi mi zajedno...da probamo, ne košta ništa...

3. @kamikazo nemam pojma možda baguje i aurora se zalila na to..... DB nas već sabotira:D

4. Ma ljudi, grupe po Fejsu su sitnica, to je samo kap u moru. Ja nemam nalog i znam mnogo ljudi koji ga nemaju. Jeste li svesni samo toga koliki procenat stanovništva nikada nije video računar, a kamoli imao pristup Internetu? To što mi ne poznajemo skoro nikoga ko ga nema, nije nikakav pokazatelj.
    Izvinjavam se za malu digresiju, ali mora se naći način kako prodreti do običnog građanina!

5. živa reč natnat..radio mileva...ja kažem tebi, ti komšiji, komšija komšinici...

si čuo da će sutra da zaustave zemlju na 5 minuta?...

onda sms..pošaljemo jedan sms iste sasdržine na 50 brojeva...to je 150 dindži....svako od nas...kad se dogovorimo...prvi dan će nas možsda biti 100..al posle...

tipa

Zaustavimo krađe, korupciju, tajkune, lopove...Sutra u 11:55 masovni građanski protest. Treba samo da ćutite i ne radite ništa. 5 minuta. Pokažimo politčarima na vlasti i onima koji glume opoziciju da nismo ovce. Tvojih 5 minuta, NAŠ ceo život.

6. Natnat Ako uspemo da skupimo 5 000 ljudi i izadjemo na ulicu mirno prošetamo videće i ovi sto nemaju profile i računare.....

7. Pjer jesi li ti 88. godište ili imaš 88 godina? Onako pitam :)
    Javio, ajde, zvuči mi moguće.

8. Natnat, ja ovih 16 računam kao na 1600000, ali ključna stvar je da se skupi nas 1000 na ulici da svi vide, a ovo preko interneta je najzgodnije za skupljanje u takve srhe.

9. @ da 88 godište...što pitaš? Previše kenjam,a ? :D

10. Pjer 5 hiljade nas neće ništa uraditi ako izađe na ulicu...ali 5 hiljade ljusdi koji stoje svudsa u zemlji mogu da naprave kolaps...da zakrče puteve, da zaustave saobraćaj, da prenesu jaču poruku nego 100 hiljada na ulici...

meni je nekako petak idealan..bombardujemo ljude do petka i u petak u 5 do 12 sve stane...odnosno vidimo šta smo uradili...:)

šta mislite?

11. Ma ne, samo ti pričaj, i ne kenjaš, nego se vidi da u tebi još ima one sirove snage i nade koja nam je potrebna. Tebi će ovo verovatno biti prvi put da propušiš, ali život ide dalje!

12. Mnogo je to brzo....daj da sačekamo bar dve nedelje.......

Ili 5 000 da stane oko vlade da ovi ne mogu da odu kući isto bi bilo dobro, al' rekao sam već otom potom....aj da krenemo sa manje ekstremnim vidovima protesta........

13. @Natnat završna sam godina faksa....čim mi se ukaže prilika bežim odavde....baš iz tog razloga da ga ne popušim par puta.....i da ne provedem ceo život govoreći sebi biće bolje biće bolje...

14. kakvi bre protesti? malo nam je bilo protesta u poslednjih 20 godina i sad hoćemo još?!?!?! ovi protesti po bliskom istoku su protiv njihovog "miloševićevskog" režima, mi smo jednog skinuli, i? sad su ovi njihove skinuli, i? šta kao sad će da im bude bolje? možda za nijansu, jer eto mi sada makar imamo ulje u radnjama. evro ipo litar, a prosečna plata 300 evra. i ovaj gadafi. šta, valjao im 30 godina, sad odjednom nevalja?! ma nije nego! ameri opet zabalavili na naftu i sad kao masovni protesti... svašta...

15. ajd da sačekamo..al 5 hiljade nas ispred vlade ima da rasteraju..treba protest da se najavi, treba se dobije dozvola, treba ljudi da dođu...ovako niko nigde ne dolazi..samo stane tu gde se zateko...kako hoćete, al meni se to čini sve više kao dobra ideja, ako se sprovede kako treba...

nisu protesti, lemaja..žurka bre...:)

16. Gadafi je bog za Slobu ....nacionalni dohodak po glavi stanovnika je 11 000 dolara( a nama je trenutno oko 5 000)...imaju i zdravstvo i obrazovanje apsolutno besplatno..verovatno su im cene 20 puta niže nego nama....Naravno da Ameri stoje iza toga....

protesti bili 10 godina, šta to znači da sad treba da ih pustimo da nas jebu u dupe ?

Edit
    @JAvio
    Ja sam skroz za tvoju ideju....pričam sta bi mogli još da uradimo

17. Za tako nešto stvarno moraš da imaš lukav plan(što bi rekao Boldrik)...ako dođe i 200.000 ljudi u jednom danu i sutra nastave da žive kao i do tada, ništa nismo uradili.

18. natnat, moramo da probamo...

ja imam i plan B..tnt oko sebe, kašikara u ruci i u skupštinu..al kad su svi tamo...:))

nego ne dolaze kurve na posao...

19. Ma da, ko će decu da ti rani kad zaglaviš u Lazi?

20. nema tu Laza natnat....:)

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.