Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Да ли је циљ Барселоне да се добацује у недоглед и тиме смори противника или им је пак циљ да додавањима освајају део по део терена и дође до противничког гола? Ајд искрено.
Ако неко КИДИШЕ на противнички гол онда је то Барселона, забога људи јел' гледате ви утакмице или шта..
Пречка, статива, још пар шанси Фабрегаса, Бускетса, онда Пујолов ударац и све то против класичног бункера где Дрогба игра улогу "возача аутобуса"који су ови паркирали на 16 метара.
Да се разумемо, није Барселона једини тим на свету који игра лепо. Има ту још прегршт тимова из разних лига који ЖЕЛЕ да играју фудбал тј који се играју фудбала, у Шпанији рецимо имамо Билбао (који игра можда најбољи пресинг на свету, без обзира на противника), Атлетико, Реал (кад не игра против Барсе), у Енглеској М.Сити, Манчестер, АРСЕНАЛ (уметност) у Немачкој Борусију Д, чак и Борусију М (некад баш удаве ал' могу лепо да одиграју) Штутгарт, Бајерн наравно, итд итд. Барса је само то играње фудбала довела до савршенства. Што, да будем искрен, и није тешко са онаквим мајсторима.
Коме се не свиђа и не жели да гледа такве фудбалске потезе као што су нпр. Месијеви дриблинзи или оно возање Инијесте на петопарцу (чини ми се Кејхила) онда тај не воли фудбал, није га никад играо и треба га везати за столицу и терати да гледа нашу не Прву него Другу лигу док му се очи не претворе у кашу.
Наравно и Дрогба је у пар наврата показао каква је животиња и фудбалски мајстор, ту нема поговора.
Шта хоћу да кажем пре него што ме испљујете: Свака част Челзију и таквим екипама али као неко ко воли фудбал и ко је имао 2 тренинга и 3 утакмице просто не могу да навијам за такве тимове који се на свом терену бране и умртљавају ову прелепу игру и зато бих волео да гледам у финалу Барселону и Бајерн па ко год да победи - на крају побеђује фудбал.
Kad god padne kadar na navijače Barse ja pokušavam da utvrdim ko je od njih muško a ko žensko, sve u svemu hipsteraj žešći. Englezi došli kao normalni ljudi- malo popili, sa decom i crncima, domaćini.
@SiM
Da su zaista napadali sve vreme, dali bi 3 komada već u prvom poluvremenu. S druge strane, moj kum ima možda i ispravnu teoriju da oni tim "beskonačnim" dodavanjima, pokrivaju svoje nedostatke u odbrani.
Sve u svemu ne volim ih (kao tim, pojedinačno ih obožavam ;-)))) Inijestu posebno), i radovaću se njihovom ispadanju (ili porazu u finalu).
Imaju znanja da igraju mnogo lepši fudbal nego što ga demonstriraju.
Pa ljudi su pored Čelsijeve bunkerice stvorili gotovo savršenu priliku za Sančeza, koji inače zna da odlično završi, ali jebiga, desilo mu se da je puk'o prečku i to je to. A kako da im daju 3 komada kad su se pizdurine skroz povukle, a mogli su i pored toga, jer su imali bar 2 stopostotne šanse? Dobro su i te šanse stvorili. Bajdavej, JEBEM LI TI FAMILIJU MRTVU, BUSKETSU, GOMNO JEDNO GOMNJIVO! Jebena seljačina raspala simulatorska omaši s 5 metara gol! A ni Fabregas se nije proslavio, majke mu ga... Ispromašivali su se bre pošteno. Videćeš kako će biti u revanšu. Ne mogu da odigraju onakav bunker na Kamp Nou jer je skoro duplo širi. :) Dobro, nije skoro duplo, naravno, ali jeste dosta širi i ovi tupavci će valjda da realizuju bar 30% prilika.
@Blake Griffin
Ako misliš da Barsa igra lep fudbal, ja sa tim ne mogu da se složim.
A greota je što ne iskoriste to što su pravi majstori, pa da i mi gledaoci uživamo umesto što nas (ili bar mene) uspavljuju svojom igrom.
Zato svim srcem navijam protiv njih.
realno, to što oni igraju je uspavljujuće i za gledaoce i za igrače protivničkog tima... ne možeš biti koncentrisan na tu igru svih 90 minuta, ma koliko se brnio... sad ako ti oni zabiju, zabiju, a ako ne prođeš u finalie LŠ kao što će čelsi...
Pa Rezervoar dože, nemoj da gledaš samo ovu tekmu protiv Čelsija. Jesi video onaj pas za Sančeza? To je to. A gledaj kako su igrali protiv Leverkuzena, tamo kad im u suštini nije bilo toliko kritično kao sad. A Buri, nije uspavljujuće da se zabiješ 90 minuta ko pička, to nije, a? Ok, da budem iskren, nisu odigrali kao što znaju sad protiv Čelsija, ali već 10. put ponavljam, sa razlogom.
Blejk Barselona guši sa silnim pasovima. Koliko se ja sećam fudbal je igra sa jednostavnim ciljem, a to je postići gol. Naravno, ne kažem da je to lako, ali ovi ga brate toliko komplikuju sa dodaj vamo dodaj tamo pa mi brzo dosadi kada ih gledam. Meni je mnogo bolja, efektnija, atraktivnija kako god hoćeš bila Barselona iz 2006. sa Ronaldinjom, Dekom, Žilijem i da ne nabrajam dalje. Bio je i Mesi tu naravno.
Ма целе ове сезоне превише дркају на средини терена. Додуше, приморани су на то због неколико ствари. Прво је, као што сам рек'о, што им фали један центарфор к'о Виља (или Ето што је био) и са 4-3-3 би много лепше играли, а и теже би их заустављали. Меси много боље игра кад га поставиш на крилног нападача. Алвеш кад се убаци, њихова десна страна је убитачна. Ту су у везном реду довољни Ћави и Инијеста и иза њих неки Бускетс (или Машерано). Још један играч истог типа к'о ова двојица (Фабрегас на пример) је непотребан, с њим само успоравају игру. А друго је то, што су неки провалили како треба играти против Барсе. Поставити бункер далеко од свог шеснаестерца и чекати неку шансу за контру. Тако их је Реал добио прошле године у купу, а и Челси је нешто слично покуш'о јуче.
Nemoj taj da se ubacuje, 'leba ti. 'Nači taj čovek je ofanzivno ubedljivo najprecenjeniji igrač ikada, ali bukvalno ikada! 'Ajde, solidan je defanzivno, kažem solidan zato što zna nekoliko puta da pošteno kiksne i da napravi neki indijanski faul, u skladu s njegovim karakterom. Ali ofanzivno, lik nije ni za kurac. U pravu si ovo za Vilju i to isto mnogi zaboravljaju. Jebiga, nemaju ljudi pravog centarfora već dosta dugo. Slažem se da je Barsa igrala lepši fudbal sa Ronaldinjom, Dekom, Etoom i tom ekipicom, ali ne zaboravi da se takvi majstori retko nalaze. Iako svi govore da Barsa i sad ima dosta majstora, što naravno ne može da se ospori, ipak to nije to. Ono što je radio Ronaldinjo retko ko bi mogao da ponovi. Mesi je fantastičan, ali nije to taj igrač bez Ćavija i Inijeste (Fabregasa). On mora da dobije fantastičnu loptu da bi to bio onaj pravi Mesi jer mnogi vide da ne igra toliko dobro u reprezentaciji, a i kako bi igrao kad su mu tu na sredini glavni dodavači Kambijaso i fazon Maskerano. :) Ja dan-danas ne mogu da prežalim što su idioti dali Etoa. Auuuu, jebote, znači ponekad zaista poverujem da jebene veverice, 'nači bukvalno veverice, rade Barsine transfere. Jebote, ljudi dadoše Etoa i 40 milki za Ibru, koji je skroz drugačiji tip napadača od Etoa. Eto je bio zverina, naravno i Ibra je zverina, ali dooobro bih se zapitao da li bih dao i Etoa za Ibru bez ikakve kinte. Ja lično ne bih, jer mnogo gotivim tog čoveka, ali dodati još tolike pare za gotovo bilo kog igrača je prosto suludo. Kad god je trebalo, Eto je rešavao i to vrhunski. Raspisah se jebote...
Неке људе заиста не разумем. Ево у праву си, још само да кажем да је Челзи играо отворено и лепршаво, желео је да се надиграва али није имао расположеног противника. Барса није имала ни једну прилику, само муте и мрсе по средини терена , само и искључиво само због тога јер не желе да дају гол а имају отворен пут ка голу и само чекају да им судија досуди пеналм прљави миџети једни! А и онај Валдез је ружан као пас.
Цркли дабогда прљави сепаратисти.
Шта причаш, Меси, Педро, Санчез и остали су све типични центарфори-разбијачи, прави представници енглеске школе фудбала.
А то су нам играчи Челзија синоћ и показали, да се ови прљави сепаратисти нису бранили ко мишеви на семафору би писало 7:0, или евентуално 7:1 ако им судија досуди пенал онако као по обичају.
Ajde da uzmemo neke činjenice..
Svaki tim protiv Barselone ima maksimum 40% poseda lopte a najčešće oko 30 Jel tako tako je.
Ukoliko Barsa ima 65 % posed lopte logično je će više napadati, jel tako tako je .
Dakle protivnik ima 35% vremena da napadne i da gol, iako su tokom meča zaboravili kako izgleda odigrati pas ili primiti loptu jer se midžeti dobacuju u prvih 20 minuta dok se protivnik ne navikne na to da je u podredjenom položaju ...
Svaki vid presinga je osujećen jer se lopta vraća do golmana a nijedan tim ne može sebi dozvoliti da protiv Barse izvrši presing na golmana, koji usput i zna dosta sa loptom i nije paničar i plus mu se otvori 5 igrača čim neko tako nešto i pokuša..
I šta ti ostaje ? Da se braniš i čekaš kontru.
Читам и не верујем, па како неко може рећи да је распали Челзи одиграо добро и "прочитао" игру Барселоне?! ИМАЛИ СУ 28% ПОСЕДА ЛОПТЕ И ЈЕДАН ШУТ У ОКВИР ГОЛА!
Реално је Барса могла и требала комотно да постигне 3 гола и сви би сад причали о рутинској победи.
Izvini ako će te ovo uvrediti, ali izrekao si neverovatnu glupost. Znači ja jebeno šizim svaki put kad taj ćelavac primi loptu baš zbog činjenice da je ultra retardiran i da se sjebe kako stigne. Sva sreća pa u poslednje vreme to i nije toliko slučaj. Evo ti najtipičniji slučaj njegovog idiotluka. Hm, ne mogu da nađem klip, ali Valdez pokušava da predribla Vilju, ovaj mu oduzima loptu i šmekerski ga lobuje. Mrzi me sad da tražim. Našao sam ovo. Još jedan u nizu njegovih idiotluka. Jeb'o mater svoju ćelavu.
http://www.youtube.com/watch?v=LjBjAqck1pk
Nisam to napisao bez razloga. Pričao je Gvardijola o tome i čitao sam negde da je od Valdeza napravio fudbalera (ne golmana) i da mu veoma bitno da on bude smiren i da zna nešto sa njom. Da mu je to bitno koliko i kakav je uopšte golman..
Eto pogledaj nekad Barselonin meč i videćeš da nikad, ama baš nikad ne degažira loptu nego mu uvek dolazi 4,5 igrača pa bira najbolju opciju
I ti stavio klip iz jebene 2005'te
Barsa igra najdosadniji fudbal.
Sigurno da ekipa treba biti veoma dobra da se igra sa velikim brojem kratkih pasova, naravno koji su onako precizni.
Ali to ubija igru, pa samo uporedite utakmicu RM- Bajern sa onom sinoć, nebo i zemlja.
Ona utakmica je bila sve osim dosadna, tempo je bio jebitačan dok je ovo sinoć bilo da zaspiš.
Једном приликом сам онако инспирисан чак направио и дефиницију о њему. Човек је дудук на квадрат, свака лопта враћена њему је руски рулет. Бајковић је за њега Зидан.
Па јел' скоро на дербију погрешио у ПРВОМ минуту кад је чини ми се Бензема дао гол, после је било 2:1 за Барсу. Човек је хендикеп, будалетина тотална.
Па после против Валенсије, центаршут и онакво излетање у стилу Ивице Краља. На крају је наравно опет било 2:1, Меси дао други гол из слободњака. Дај немојте људи..
Ukoliko Barsa ima 65 % posed lopte logično je će više napadati, jel tako tako je .
Извини а ко брани противнику да исто толико држи лопту код себе? Јел' тако тако је. Ал цврц Милојко, хтели би они, али Барса одигра пресинг и брзо је врати у свој посед.
Е сад, ко брани том истом противнику да одигра пресинг и узме им лопту опет назад? Јел' тако тако је. Цврц Милојко, потежа је работа одиграти пресинг када ти је тактика шупачка и кукавичка.
Зашто се Билбао није бранио против непорециво бољих екипа као што је Манчестер Ј, Шалке итд? Јер имају ону ствар, јер играју фудбал, зато вечерас навијам за њих и зато им желим да освоје ЛЕ. Ако не они, онда бар Атлетико.
Пошто ово за голмана једноставно је пије воду остаје ти да заједно са нама попијеш пиво и навијаш за Барсу :)
Je l' ovo golman?
http://www.youtube.com/watch?v=Qfw6J-tGd74
E ako jeste, ja sam sebi popušim.
U tome i jeste problem, što mnogo puta izabere najgore rešenje! Čovek je ona klasična rupčaga, a ti očigledno nisi gledao dosta Barsinih mečeva ili nisi primetio kolika je to rupa. Ok, u poslednje vreme i ne pravi baš takve kikseve i to je ok, ali brate rođeni, čovek je rupa i kraj.
http://www.youtube.com/watch?v=Wp-37hmWqHU
Da, da, to su ta fantastična rešenja...
Ево о том клипу сам говорио, то Блејче рођени, теби првом дојава иде! Ако је буде.
Pa jebemu miša ne može svaki tim na svetu imati šupačku taktiku jer su svi imali manjak poseda lopte i nabiti presing na Barsu se graniči sa idiotlukom.. Sećam da ih je Arsenal, kad ih je pobedio napadao štopere.. Kliši je izletao na Alveša i to je do sada jedini slučaj da sam video uspešan presing.
Navijaću za Barsu, kad budemo čekali fudbalere ispred skupštine :)
Ne govorim ja Grifine o tome kako on brani i u pravu si da je rupa od golmana, ali govorim ti o tim situacijama kad neko pokuša presing, jednostavno je nemoguće..
EDIT: Jedino da se uzdaju u Valdeza vezaru i neku njegovu eventualnu grešku :)