Pink Floyd

1. Па бураз, Флојди се не слушају ко остале групе и остали извођачи, ко не умије да их слуша и поред стрпљења му недостаје појам о музици може само да пребаци на гранд.

Al se čoek prokenja, neveruem.... :D

2. Da umiješ da slušaš Pink Flojd ne bi ti trebale droze, bliv mi.

Где сам ја у овде рек'о да би ми требале дрозе да слушам свој можда и омиљени бенд?

Слушам сад овај A Saucerful Of Secrets, јеботе овај Сид је био чиста психоделија, ја ово никад не бих смео да слушам кад користим др0зе

Хтео сам да кажем да се не бих усудио да слушам Сидова дела под утицајем неких халуциногена, ал' јеби га ти не можеш да прочиташ оно што очигледно пише него си видео да се спомиње дрога и Флојд и ударио класичан јутуб коментар да ти не треба дрога да слушаш флојде. Наравно да ти не треба, мада је психоделија томе намењена, али обожавам да их слушам без ичега, кући, опуштено.
    И да, не можеш да УМЕШ да слушаш Флојде, то је само твоја утеха да умеш да радиш нешто узвишено што не уме нико ко је бољи од тебе у нечему другом. Мало сам се посрао, ал' коментар кида ОПААА

3. Al se čoek prokenja, neveruem.... :D

Само квалитетно, скочко,квалитетно и тврдо.

4. Carefull with that comment, Judžin!

5. Zasto svi pokusavaju da shvate pesme od bendova. Pa oni su non stop pjani i drogirani i takvi pisu pesme pa zato i nemaju nikakvog smisla

6. :) Lepo je videti da se ljudi ne prepiru samo oko nacionalnih, navijackih, politickih i ostalih podela vec i oko stvari koje zajedno vole i u kojima manje - vise podjednako uzivaju. Srbine, ni ovaj put me nisi razocarao!

Nego - ne mozes da umes da slusas da razumes Floyd iz prostog razloga sto je grupa u svom radu donela neke znacajne promene od nastanka benda pa do danas. Velik broj lojudi ne uziva u Barretovom vidjenju muzike i idejama, dok su im kasniji albumi od zivotnog znacaja. Dakle, postoje dve struje i Floyd pre i posle Barreta.

S druge strane, niti je droga presudna za dublji dozivljaj bilo cega, niti je svaka droga za svaku muziku. Ako si se docepao neke kiseline, odvrnuo Ekos na dvaestrojku i izrezbario sebi podlaktice nozem kojim su tvoji na svadbi isekli prvo parce torte, uzrok tome verovatno nije psihodelicna muzika vec psihodelicna podsvest koju si zapatio usled raznoraznih uzroka i dozivljaja u svojih dvaes i kusur godina.

7. Carefull with that comment, Judžin!

Kakav carski post

8. Dakle, postoje dve struje i Floyd pre i posle Barreta.

Postoji vise faza. Barrett, zatim PF pre TDSOTM, Watersovi koncepti i na kraju Gilmour faza. To ti dodje 4. S tim sto period od TDSOTM-a do FC-a mozes da podelis dodatno.

Sto se tice gandze, nije neophodna, ali je pozeljna. Jer... To ne moze da se objasni, to je osecaj.

9. Carefull with that comment, Judžin!

хахахаха

Реме, нема шансе да ми оне силне реченице задрже мисли ако је у позадини нека музика кад учим, било да је то Флојд или Металика мисли ми одлутају у три пичке материне.Али по питању тог зурења у плафон Флојд те одведе у ко зна које ружичасте димензије док их тако слушаш, и не зајебавам се.

Dakle, postoje dve struje i Floyd pre i posle Barreta.

Па наравно, ја лично много више готивим ову другу струју, од како се Вотерс дочепао главне ријечи бенд је почо да јебе на шурнајес нивоа, а и читава та ситуација са Сидом је много утицала на даљи рад бенда, пјесме су поезија ума, нису продукти неких рендом дрога и јесу за анализирање, ал ко што Реме рече, ко зна шта је било у њиховој глави док су их стварали.

S druge strane, niti je droga presudna za dublji dozivljaj bilo cega, niti je svaka droga za svaku muziku. Ako si se docepao neke kiseline, odvrnuo Ekos na dvaestrojku i izrezbario sebi podlaktice nozem kojim su tvoji na svadbi isekli prvo parce torte, uzrok tome verovatno nije psihodelicna muzika vec psihodelicna podsvest koju si zapatio usled raznoraznih uzroka i dozivljaja u svojih dvaes i kusur godina.

Е несам школовала, не конзумирам ни гудру тако да се повлачим из овог дијела расправе :)

10. A nisu mi nešto ni psihodelični k'o što se ljudi kunu, jebem li ga, valjda sam u mladosti slušao mnogo prave psihodelije pa mi se Flojd uopšte ne uklapa u to. Pink Flojd je Bajaga Zapada...

11. Ба ба бајага увек је у моди, е мој побро то цурама годи !

12. Skocimis zna sta je prava psihodelija. Odoh s teme. Ako ne i sa sajta.

13. Znate, velikom broju ljudi su i Jonas Brothersi najbolji bend.

14. То нису људи Меśане.

15. Ljude od religije izuzetno zanima šta je Isus Hrist radio nekih 17 godina koji se u spisima nigde ne navode. Mene lično zanima i šta je Sid radio od trenutka napuštanja benda do njegove smrti, veoma malo se o tome govori i uopšte zna, a jedan genijalni um nikada ne sedi besposlen. Ko zna, možda jednog dana isplivaju neka nova životna otkrovenja iz ruke ovog autora, čime će i posthumno uticati na globalnu misao i ponašanje.

Ako za trenutak skloniš u stranu sve tehnikalije, virtuoznost i muzičku potkovanost članova benda, vizuelne efekte i naboj u tekstovima, možeš li bar donekle da sagledaš uticaj koji je taj čovek kanalisao u muziku, i šta je sve iz toga do danas proizašlo? Ideja muzike Floyda je isključivo Beretova, njegova senka prati tekstove dugo nakon što je prekinuo vezu sa grupom - Wish You were here, Shine on..

U ovom trenutku kada tvoj život kreće ka izlazu i kada si u svojim najboljim godinama, sediš i razglabaš o Floydu na internetu pored svih drugih stvari koje za 30 godina nećeš moći da radiš ili za koje ćeš izgubiti interesovanje. To je uticaj izvršen na tebe, a koliki su tek uticaj imali na pisce, moderne filozofe i pesnike, muzičare - pa i sam pop art? I sve to potiče od poimanja sveta i života jednog jedinog čoveka. Da se malo manje pržio raznoraznim esidima, danas bi ga možda uvažavali kao Seneku, Brojgela, Verdija ili ko zna koga.

16. Па бураз, Флојди се не слушају ко остале групе и остали извођачи, ко не умије да их слуша и поред стрпљења му недостаје појам о музици може само да пребаци на гранд.

A ni ekv, nije to za svakoga... eo meni se svidja ova isto, bas je cesto slusam. ona krije u sebi nesto dublje nego sto ja to mogu da razumijem, ali mi se opet svidja, svega mi, nije samo da ocu faca da ispadnem http://www.youtube.com/watch?v=1p2mvvxY9vc

17. http://www.youtube.com/watch?v=SelYfLtLi_Q Danas se ljudi više ovako ne zajebavaju ni na silu.

18. Ko zna, možda jednog dana isplivaju neka nova životna otkrovenja iz ruke ovog autora, čime će i posthumno uticati na globalnu misao i ponašanje.

http://www.streamingoldies.com/content-images/pso7/0404-syd-barrett-studio.jpg

Па нешто ми и не изгледа као неко ко је способан да ствара генијалности које ће једног дата бити откривене и коване у звијезде.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.