Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Možemo li da vidimo radove autora PuppetMaster, može i u pvt
Nemam pojma, ovaj 99design radi na principu takmičenja, a bude i po sto takmičara, moraš da budeš vanserijski ilustrator i još da te usere da se klijentu svidi. Jes da se ne bavim ilustracijom, ali par puta sam namenski pravio muziku na platformama na tom principu i zakljuöio da je previše nezahvalno, pogotovu što prenosiš jedan deo prava na korišćenje intelektualne svojine na sajt na kom je takmičenje obavljeno. Onda ti to pravi problem jer ne možeš te radove sa konkursa da prodaješ na drugim pijacama, praktično sprcaš dva-tri-pet dana posla ni za šta.
Dalje, u zavisnosti od kvaliteta tvojih ilustracija, možeš da ih kačiš na stock biblioteke tipa iStock, graphicriver i tako to, tu praviš za svoju dušu, okačiš, pa ukoliko prelazi potreban prag kvaliteta, prihvate fajl i mušterije mogu da ih kupuju za potrebe svojih sajtova, juzer interfejsa u aplikacijama, video prezentacija itd. Mana je što stock grafika zarađuje preprepresmešno malo novca, pogotovu ako nisi izverziran ilustrator sa hiljadama fajlova za prodaju, ali prednost je što praviš ono što se tebi pravi, kad se tebi pravi.
Ono što preporučujem jeste frilensing. Freelancer, Upwork, gde se može naći posao za svaki mogući nivo umeća. Ako ti je baš do neke boranija kinte bez mnogo truda, traži kretenske posliće tipa, ubacite mi tekst na ovu sliku za kaver na fejsu, pojačajte kontrast na slici, ili vidiš da neko nudi tipa dvajes dolara ukupno za rad i ne očekuje neki kvalitet. Mana je što je posao neinspirativan, smarački, boriš se sa desetinama pakistanaca, indijaca i filipinaca koji će to da rade za triput manje para, ali, eto, povremeno uzmeš neki dukat, nabiješ pedesetak dolara mesečno, jebem li ga.
Ali ako smatraš da imaš dovoljno talenta da u jednom momentu možeš da ponudiš "industrijski" nivo kvaliteta svojih proizvoda, vreme ne treba da gubiš na takvo pilićarenje od poslova, nego na vežbanje. Posle nekog vremena ljudi počnu da te plaćaju desetostruko više, i to za posao koji zapravo voliš da radiš. Ako ne misliš da ćeš dostići taj nivo, onda ti preporučujem da batališ kompletno i da se baciš na MENADŽMENT, jebiga. xD
tldr
@autor Eru Ilúvatar:
poslao sam ti pvt sa ponudom kurca
daj bre fuUUUuUUj :P
Fistbampovao sam Marka Jarića noćas u klubu xD
http://i.imgur.com/wLohiMC.gif
индиректно си фистовао андријану лиму, честитам
Znaš kaki džem od krušaka sam danas napravio, uf...
ne znam, pošalji teglu.
nemam za slanje, uvek kuvam samo po tri tegle jer ne stavljam konzervanse zbog dece
ništa, onda da verujemo na reč.
auuu da vidiš kako je lep od smokve
U redu, ne moraš da nas pozoveš u goste... :)
nemam smokve, pravim od kajsija, jagoda i višanja, sad sam prvi put probao krušku - a što se tiče gostiju, mi casa su casa :)
Zaustavio sam nuklearku na 0:01 sekundi i spasio sam Balkan
nikad se to neće saznati u javnosti, ali evo ovako da kažem
nikad džem ne bi probao Brus da ti nije mene
Bravo Makaronac, te nuklearke su baš zajebane kad se uzjogune.
.
макаронац то ја радим кад користим микроталасну, само зауставим на 0:02 јер пратим тенеденције у кинематографији где су у последње време престали да заустављају на једну секунду јер је као клише па је сад заустављају на две
иначе сам баш доста одрасла особа
hahah taj rad :)
Onda spremi posluženje :)
Forget će vidim ja da umoči pogaču u so.