Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
seko, daj recept!
Odlična pita, majku joj ko u filmovima.
Mmm, ona amerikanska, s čaršavom i krk cimeta.
Kako li te samo nije mrzjelo da pališ rernu po ovoj vrućini...
Potrebno za testo:
200 gr. margarina
320 gr. brašna
1/2 kašičice soli
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
3-4 kašike hladne vode
Brašno i margarin izgnječiti viljuškom, dodati sve ostalo. Umesiti glatko testo, umotati u providnu foliju i ostaviti u frižideru 20 minuta.
Voće:
1 kg jabuka ili bilo nekog drugog voća iseckanog na kockice
sok od 1/2 limuna
150 gr. šećera (odnosno manje ili malo više u zavisnosti koje voće se upotrebljava)
cimet
4 kašike palente
Ništa se ne dinsta, samo se izmešaju sastojci.
Testo podeliti na dva nejednaka dela, 2/3 za dno, 1/3 za poklopac.
Razvući testo oklagijom 2-3 cm šire od posude u kojoj se peče - trebalo bi da bude okrugao pleh. Ovo je recept za onaj veći pleh, tridesetak cm u prečniku.
Prebaciti testo u nenauljen pleh, pritisnuti uz ivice i izbušiti ga viljuškom na više mesta. Voće izmešano sa ostalim sastojcima staviti na testo. Izgledaće da ima mnogo voća, ali to će da splasne.
Od drugog dela testa napraviti poklopac, staviti preko i prstima zalepiti za višak onog donjeg testa koje viri preko tepsije.
Odseći višak testa koje viri, napraviti 3-4 proreza na poklopcu, pokriti alu folijom, staviti u rernu na 200 stepeni 25 minuta. Nakon toga skloniti foliju i peći još 15-20 minuta.
PRIJATNO :)
Bravotiga, Nato...
Mmmm, volem ja i od višnje.
Volim kolače od jabuka, ali ovaj mi se ne sviđa, to mi zovemo "lenja pita" s tim da u recept idu i jaja...
Više mi se sviđa kolač sa manje brašna, sa mlijekom i jajima, puterom, onako kao patišpanj tijesto, da je mekši, sočan od soka iz rendanih jabuka, sa grožđicama, orasima, cimetom... i kokosom koji dodajem mimo recepta da pokupi vlažnost od soka jabuka.
Ajd Međede napravi i ti tvoju pa da uporedimo.
DAJ PITE, ZNAM DA IMAŠ
http://www.mamapop.com/wp-content/uploads/2010/09/AmericanPie_humping.jpg
Rađard pitchi
Radijacijo, šta vrijedi da i vidiš kad nećeš probati :)
МОГУ МАКАР ДА МАШТАМ МАЈКУ МУ!
Oduzmi čoveku hranu, piće, slobodu, ponos, dostojanstvo, veru i nadu, ALI OSTAVI MU BAR SNOVE, majku mu staru.
Vlažne snove.
Vratila sam se sa odmora, provela ga u prirodi, skroz sam zen! :)))
Napucao auto. Odoh da se kurčim po gradu.
GTD Golf turbo dizel...
Hoćeš na crtu!??!?!
Hoćeš na crtu!??!?!
Lepo spavaj i nemoj se puno pokrivati, samo preko leđa da te ne ušćakne!
Tako sam i mislio. Golf unosi jezu u kosti
Kupio nov komp... zlo!
http://www.gigatronshop.com/gigatron_racunari/gigatron_storm-16881
E nek te služi u zdravlju i veselju.