Сатанисти - овде и сада

1. Iznenadićete se koliko ima satanista, ili bar okultista među muzičarima, i to ne samo u metalu. Bitlsi su sa tim koketirali i to je jedan od razloga što sam se u njih razočarao iako mi se njihova muzika jako sviđa. Isto važi i za Led Zeppelin, Stonse, Red Hot Chilli Peppers, pa čak i za Rijanu i Džej Zija. I Lejdi Gaga je takođe po nekim pričama povezana sa okultnim krugovima.

За већину извођача одавде ме боли туки, али као велики поштовалац и познавалац прошлости и рада Целелина и Пеперса, могу само да кажем да је ово глупост.

2. Pazi ovo - analiza okultnih elemenata u pjesmi Ubmrella od Rijane:
    http://vigilantcitizen.com/?p=175

Ovo je tako nebulozno, da ja to ne mogu opisati...

3. Izjava "paganski bogovi su demoni" nije naučni već religijski stav koji potiče iz hrišćanske teologije. Dakle, s naučnog stanovišta imaš razne religije, kultove i sl. i većina njih su besmisleni. Neko će i za hrišćanstvo reći da je besmisleno.

Međutim, teološki stav hrišćanstva je da su svi paganski bogovi, uključujući i grčke i rimske i slovenske ustvari demoni. Dakle, po hrišćanskoj teologiji, magija je moguća, čuda su moguća, čak i iscjeljenja i mnoge dobre stvari i van hrišćanstva. Međutim sva ta čudesa, čak i kada donose dobro ustvari su obmana nečastivog i služe tome da ljude odvoje od hrišćanstva. Oko nekog čuda se stori kult i onda se klanja nekome bogu, a u stvari se klanja nekom demonu koga je đavo poslao da obmane ljude. Tako se to u hrišćanstvu shvata.

Dakle možeš u to vjerovati ili ne vjerovati. Nije stvar nauke nego religije.

Što se tiče slovenskih bogova i hrišćanskih svetaca tu postoji samo analogija, a nikako jednakost. Perun je Perun, a sveti Ilija je sveti Ilija. I dok postoje neke sličnosti u narodnim običajima vezanim za njih, vjerska, teološka pozadina je totalno drugačija. Veze blage jedno s drugim nema.

Što se tiče narodinih običaja paganskog porijekla to su samo narodni običaji, a ne vjerski rituali. Kad se radi neki ritual, nije bitno šta se radi već zašto se radi. E to ZAŠTO, je u hrišćanstvu totalno drugačije u odnosu na paganizam i jedno s drugim nema nikakve veze.

4. Ajd ti meni nešto objasni.

Ja lično mislim da je nemoguće napraviti pjesmu koja i unapred i unazad ima smislen tekst. Ako je i moguće, za to je potrebna ekstremna inteligencija. Tako da smatram da "Led Zeppelin" nisu namjerno ubacivali nikakve satanističke poruke u Stairway to Heaven, jer tako sofisticirano nešto napraviti skoro je nemoguće. Dakle, ja mislim da su oni bili pod podsvjesnim uticajem demonskih sila dok su tu pjesmu pravili. Nisu oni htjeli ubaciti nikakve satanističke poruke u pjesmu. Oni nisu bili satanisti niti su se deklarisali kao satanisti. Međutim koketirali su sa okultizmom. A sav okultizam je posredno ili neposredno povezan sa đavolom. Tako da, po mom mišljenju porijeklo satanističkih poruka koje se mogu čuti kad se Stairway to Heaven pusti unazad dolazi od podsvjesnog uticaja demonskih sila na Cepeline dok su pravili tu pjesmu. A vrata ka tom podsvjesnom uticaju su otvorili kroz razne vrste okultizma kojim su se bavili, kao i kroz drogu, jer u izmjenjenom stanju svjesti čovjek je podložniji raznim uticajima.

Eto, zato mislim da ipak ima tu nešto. Uostalom, da tu nema nečega ne bi se toliki inteligentni ljudi bavili okultizmom. Neki od njih su svjesno sklopili "pakt sa đavolom" zarad ovozemaljskog uspijeha, znajući kakve to poslijedice ima, a drugi su podsvjesno potpali pod uticaj raznih okultnih grupa.

A što se pravoslavlja i katoličanstva tiče, slažem se da su oni podosta koketirali sa paganizmom i da su čak iznevjerili neke teološke istine. Odstupili su od fundamentalnog hrišćanstva da bi se dodvorili masama. I dalje to rade. Čak mislim da su protestanti bliži izvornom hrišćanstvu i od katolika i od pravoslavaca. Nije džabe bila reformacija.

5. Dakle, ja mislim da su oni bili pod podsvjesnim uticajem demonskih sila dok su tu pjesmu pravili. Nisu oni htjeli ubaciti nikakve satanističke poruke u pjesmu. Oni nisu bili satanisti niti su se deklarisali kao satanisti. Međutim koketirali su sa okultizmom. A sav okultizam je posredno ili neposredno povezan sa đavolom. Tako da, po mom mišljenju porijeklo satanističkih poruka koje se mogu čuti kad se Stairway to Heaven pusti unazad dolazi od podsvjesnog uticaja demonskih sila na Cepeline dok su pravili tu pjesmu. A vrata ka tom podsvjesnom uticaju su otvorili kroz razne vrste okultizma kojim su se bavili, kao i kroz drogu, jer u izmjenjenom stanju svjesti čovjek je podložniji raznim uticajima.

:umire od smeha:

Zyclone, oduševljavaš me.

6. OK, možemo raspravljati o nečemu drugom? Religija je ipak stvar vjere. Ili što bi Englezi rekli "let's just agree to disagree".

Moj stav je da "ima tu nečega" tvoj je da tu nema ničega. Moja paradigma je hrišćanska, tvoja vjerovatno ateistička, i te dvije paradigme će uvijek davati različite stavove po vjerskim pitanjima. Jedini način da se složimo je da neko napusti svoju paradigmu. Pošto ja to ne želim a pretpostavljam ni ti, let's agree to disagree.

Najviše što ja mogu da kažem jeste da se slažem da su hrišćanski fundamentalisti možda neke stvari naduvali i da su nalazili đavola i tamo gdje ga nema. Međutim, i dalje mislim da u nekim slučajevima stvari i nisu tako naivne kao što ljudi ŽELE da vjeruju. A zašto žele? Zato što je mnogo lakše emocionalno prihvatiti da su svi rokeri samo kul i da se samo zajebavaju i da koketiraju sa okultizmom samo iz senzacionalističkih razloga i da nema nikakvih satanističkih poruka u pjesmama itd. Mnogo je teže i potresnije ozniljno se zamisliti o stvarnom uticaju okultizma i satanizma na rok i ostale žanrove muzike.

7. Gamby, zašto se ti praviš lud? Rok je samo utabao staze za blek metal. Jel ti stvarno misliš da je svo to silno veličanje đavola koje blek metalci furaju samo stvar marketinga i senzacionalizma? Pa čovječe to im može donijeti više neprijatelja nego fanova. A i mnogi kojima bi se ta muzika svidjela neće da je slušaju jer je satanistička.

Moj je stav - gdje ima dima ima i vatre. Dakle, postoje mnogo dublji razlozi zašto su blek metalci fascinirani svim što ima veze sa satanizmom i okultizmom.

8. Gamby, zašto se ti praviš lud?

Ne pravim se lud, nego se namerno distanciram od ozbiljnije diskusije zato što se držiš tvoje spike kao pijan plota, pa nema svrhe ni da se trudim.

Jel ti stvarno misliš da je svo to silno veličanje đavola koje blek metalci furaju samo stvar marketinga i senzacionalizma?

Aha.

A i mnogi kojima bi se ta muzika svidjela neće da je slušaju jer je satanistička.

Brate... Kao ko na primer? Sundjer Bob?

9. Dakle, ja mislim da su oni bili pod podsvjesnim uticajem demonskih sila dok su tu pjesmu pravili. Nisu oni htjeli ubaciti nikakve satanističke poruke u pjesmu. Oni nisu bili satanisti niti su se deklarisali kao satanisti. Međutim koketirali su sa okultizmom. A sav okultizam je posredno ili neposredno povezan sa đavolom. Tako da, po mom mišljenju porijeklo satanističkih poruka koje se mogu čuti kad se Stairway to Heaven pusti unazad dolazi od podsvjesnog uticaja demonskih sila na Cepeline dok su pravili tu pjesmu. A vrata ka tom podsvjesnom uticaju su otvorili kroz razne vrste okultizma kojim su se bavili, kao i kroz drogu, jer u izmjenjenom stanju svjesti čovjek je podložniji raznim uticajima.

Брате, Јовичићу, ако ти верујеш у ово, много си ме разочарао... Па ја први ред кад прочитам, не могу да верујем да га је написао један одличан члан сајта као што је Вукајлија.

10. E pa jebi ga Peki. Biti inteligentan i dobro informisan o raznim stvarima ne spriječava čovjeka da ima neke vjerske stavove s kojima se ti, recimo, nećeš složiti. Jedno je razum, a drugo je vjera. Čovjek kad vjeruje, racionalno rezonovanje mu je donekle sputano. Ali ipak, postoje razlozi zašto neko vjeruje. Neki od njih su sasvim logični, drugi su više vezani za emocije. A kad se vjera podsvjesno prihvati ona stvara određenu paradigmu iz koje kad posmatraš stvari, sve to gore što sam napisao izgleda sasvim logično.

Mnogi ljudi misle da su veoma inteligentni i obrazovani ako prihvate ateizam i odbace svaki pomen bilo čega natprirodnog. Postoje mnogi neispitani fenomeni i mnogo lakše je odmahnuti rukom i nasmijati se nego se ozbiljno uputiti u njihovo proučavanje. A to proučavanje često može da bude potresno i da totalno poremeti našu sliku svijeta. Zato ljudi žele da ostanu na bezbednom terenu, a najlakše im je ako prihvate ateizam i samo odmahnu rukom na sve te zajebane priče.

Sve se to možda može i naučno objasniti. Na primjer Jung je govorio o kolektivnom nesvjesnom, sinhronicitetu itd. Možda je i to izvor nekog nadahnuća koje može biti okarakterisano kao demonsko. Ali nikada ne možemo biti sigurni.

11. Mnogi ljudi misle da su veoma inteligentni i obrazovani ako prihvate ateizam i odbace svaki pomen bilo čega natprirodnog. Postoje mnogi neispitani fenomeni i mnogo lakše je odmahnuti rukom i nasmijati se nego se ozbiljno uputiti u njihovo proučavanje. A to proučavanje često može da bude potresno i da totalno poremeti našu sliku svijeta. Zato ljudi žele da ostanu na bezbednom terenu, a najlakše im je ako prihvate ateizam i samo odmahnu rukom na sve te zajebane priče.

Зар ти се не чини да је управо обрнуто? Онај којег вера води пре ће одустати од истраживања било каквих појава и феномена. А онај којег води слепа вера ће само прихватити већ сварено објашњење као своје.

12. Nisi u pravu. Upravo su hrišćani najdalje otišli u proučavanju okultizma i iznošenju raznih okultističkih praksi u javnost. Ima izuzetno mnogo knjiga o okultizmu i raznim kultovima napisanih od strane hrišćana.

13. Па,могуће је,али ја опет мислим да је твоја теза мало прегруба. Јер,свако може сваку појаву протумачити на свој начин,тако да нисам сигуран ни у објективност,што ти кажеш, ,,атеиста'', ни у објективност теолошки настројених истраживача.

14. Ja nikako ne spadam u vrstu hriscana koju je Zyclon naveo, Ali samo hocu da kazem neke stvari:

1.Ovaj sajt koji je postavio Jovicic za ove okulte i ta sranja je najocivnije sranje. Za one koji imaju vremena predlazem da "prelistaju sajt" i samo da vide koliko kenjaju.

2. Ja ove u teorije zavere uopste ne verujem. Samo cu reci citirati Brajana Dzonsona iz AC/DC kada su njega isti ovi seratori pitali koje je znacenje pesama poput Highway to hell, C.O.D, Back in Black:

Boli me uvo sta oni misle o nasim pesmama. Nama nije nikakva namera da pozivamo ljude na ova anti-hriscanska sranja. Mi samo pokusavamo da nadjemo reci koje se jebeno rimuju!!!!

3.Jedni od najvecih svetskih naucnika su bili hriscani. Dave Mustaine je postao posveceni hriscanain nakon svoje povrede.

15. Мени је главна идеја хришћанства блиска, да човек треба да се труди да се води моралним начелима, а не стомаком и китом (зависно од пола, наравно), дакле да победи животињске нагоне, мада је то веома тешко, сматрам да колективно још нисмо стигли до тог ступња развитка. Е, сад, црква је то подоста изопачила, због неких својих интереса, што не значи да тамо нема веома добрих и мудрих људи.

Што се тиче линка који је Јовичић оставио, први део чланка још и има неког смисла (пад берзе и економска криза, што је очигледно намерно и вештачки изазвано). Све остало, типа да у споту плес певачице говори да се подала ђаволу, и да је "покривена семеном течношћу ђавола" (која је притом хром-сива, бајдвеј), је једноставно смешно.

16. The Wise One:Well perhaps the great Dawkins wasn't so wise. Oh, he was intelligent, but, some of the most intelligent otters I've ever known were completely lacking in common sense. Maybe, some otters do need to believe in something. Who knows? Maybe, just believing in God makes God exist.

Otter Soldier: Kill the Wise One!

Scena iz epizode South Parka Go God Go XII, koja po meni je obajsnila vise i bolje stvar oko religije nego vecina koji su pisali na ovoj temi.

17. Slažem se sa majmunolikim. Hrišćanstvo se izuzetno izopačilo u zadnje vreme, štaviše, mnogi u Srbiji ga pogrešno shvataju (ne sećam se da je ikad ikome Bog rekao da ubija, krade ili slično, očigledno je da nikad nisu čitali zapovesti) što samo dokazuje koliko smo dvolični što se tiče toga. Danas svako sebe naziva pravoslavcem, a u suštini je kilometrima daleko od toga.

Što se tiče satanizma, jeste zlo, ali nečije umetničko izražavanje se ne može reći da je satanizam (dok ne pređe neku granicu, jel).

Hm, Moby Dick? Kralj kokaina? Pa tu se kritikuje isto to, pobogu, nije ta pesma nikog navela da se drogira... Jbt, kako neke stvari ljudima ne možeš da dokažeš.

18. Црква (лат. ecclesia - заједница) представља заједницу хришћана, људи који деле исту религију и веровања.

19. Јовичић је богумил - све што нема везе са духовним је творевина ђавола...

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.