Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Колико ја контам, из Свете Земље, јер је тамо основао својим новцем српски манастир на рушевинама старог.
Тешко да су плакали, Мрњавчевић је имао већу војску него сва српска властела, бугарски остаци и Византија олтугедр. А Лазар није изгубио ниједну битку од Османлија, с нагласком на Плочник.
Кулен бан био је један од управника Каизенове земље, врло строг, али зато неправедан. На сумњив начин дошао на власт, опстао поред многих оптужби. Највећу забуну ствара чињеница да је постао баном упркос ранијој узурпацији читаве Каизеније. Претпоставља се да је волео чорбасту храну, пошто је стално спроводио акције уперене против сухомеснатих производа и људи који их славе. Упркос сталним нападима на његово порекло, показао се као велики борац за Уједињење Србије. Причало се да је волео да упада на мејл налоге становника Каизенове земље. Није познато какав је став врховни владар имао по питању овакве злоупотребе службеног положаја, нити да ли је био упознат са Куленовом навиком.
Fala Bogu pa da pročitam nekakvo podjebavanje na forumu koje ne izaziva znoj i plavilo oko guše, kako je do sada bio običaj ovde. :-)
Sa wikipedije
Ево занимљивости, можда не баш чињенице. Чуо сам да су оног кера СОП-а фурали још у Душаново време као ратног кера
le me subskajbing :)
Evo nama roda našega procitajte lepo je znati...
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.70.html:333254-Kasubi-su-kao-Srbi
Џаба ти то Бојане, кога још боли тукидид за Србе...
Pa kontam da ima jos ljudi koji vole Srbiju i srblje pa ako nas ima 20 nek nas je 20 jebem im mater jevrejsku
Брате они који воле Србље и Србију то у 90% случајева раде из неког личног интереса.
Pa onda brate ustvari ne vole nego se pretvaraju da vole...
aj da oživim temu malo, imam ja u pdf ako oćeš da ti pošaljem pa da lakše potkrepljuješ činjenice, lololo opušteno ne vidim kako ovaj isečak objašnjava bilo koju vezu izmedju slovena i indusa ono o čemu si ti pričao....sem da jesu povezani jer pripadaju istoj grupi naroda :/ to je kao da kažeš da su maje egipćani jer su gradili piramide.
ti si ovo napisao, a Turci i Otomani jesu isto, različite grane istog naroda :/ ali ne bih da ulazim u etničke rasprave jer su potpuno besmislene :D
e ako je sprdačina onaj fajzen o Dušanu, alala ti vera onda :D
Pročitah ponovo temu pa me je zaintrigirao podatak o bici kod Nikopolja. Da su pobedile udružene hrišćanske snage, da li bi trajno zaustavile najezdu Ezela ili bi samo odložile neizbežno?
Tačan odgovor je pod 2.
Da se upišem...
Роки, битка код Никопоља не би трајно зауставила најезду Туркоа.
6 година КАСНИЈЕ у битци код Ангоре (1402год) Езели су демолирани од стране Тимурида и сам султан Бајазит је погинуо. И шта се десило? Ништа. Најезда обрезаних се само одложила пар сезона. Вратили су се јачи него икад. Миле Китић стајл. Турци су уопште у успону цео 16-ти век, на територије јужно од Саве и Дунава су се повукли тек после Карловачког мира 1699 године па ти види какав је то замах био и да ли би та битка имала неког трајног ефекта.
Srbi nisu stoka samo u ovom veki. Bili smo to i ranije.
Веки еурокрем џД
http://www.kurir-info.rs/cakana-izvrsila-gradansku-duznost-glasala-sam-da-nam-svima-bude-bolje-clanak-1277883