ZAZ
  • S

http://www.youtube.com/watch?v=AQ9zeDd0mpg

Francuska pevačica koja je svojom nesvakidašnjim glasom i izgledom osvojila srca velikom delu Srbije u pesmi "Je veux".

http://www.prekoramena.com/uploads/img4d6e658531b8f.jpg

Zaz je umetničko ime pevačice Izabel Žofrua (Isabelle Geffroy) koja u svojim nastupima kombinuje džez i francuske šansone. Njen glas podseća na Edit Pjaf i srodne pevačice francuske gradske muzike (šansona).

Karijeru je započela kao pevačica bluz benda „Fifty Fingers“ 2001. godine, ali svoj rad nastavlja u mnogobrojnim džez kvintetima. Karijeru dalje nastavlja u bendu „Don Diego“ odakle nadimak „Zaz“ i potiče. Potom je godinu i po dana u kabereu „Aux 3 Mailletz“ pevala bez mikrofona što joj je dalo podsticaj da iskoristi slobodu i postane ulična umetnica.

Pevala je na ulicama Monmartra i po njenim rečima „rekordna zarada je bila 450 evra za sat vremena“. Prosek je bio 20-30 evra po osobi za sat vremena. Takođe se oprobala i u rep bendu „4P“ koji je izbacio uspešne singlove „L'Aveyron“ i „Rugby Amateur“.

2007. godine videla je oglas na Internetu u kom je producent i tekstopisac Keredin Soltani tražio umetnicu sa glasom koji je „promukao“ i „malo slomljen“. Saradnja se realizovala i on pronalazi izdavača. Nasuprot tome, Zaz nastavlja da traži nove poslove. Pridružuje se grupi „Sweet Air“ i sa njima snima uspešan album.

U decembru 2008. u organizaciji Francuske alijanse u Vladivostoku peva po Rusiji. Za 15 dana je izvela 13 koncerata sa pijanistkinjom Žilijen Lifzic.

U januaru 2009. godine osvaja treće mesto na prestižnom takmičenju mladih talenata „Le Tremplin Génération France Bleu/Réservoir" u Parizu. Nakon toga usledila je turneja po Egiptu sa igračkom grupom, a u leto 2009. Zaz učestvuje na Fuji Rock Festivalu u Japanu. Potom se vraća na ulice Monmartra, gde se najbolje oseća.

U maju 2010. Telerama Pariz piše: „Priča se sve više poslednjih nedelja: Zaz je sveti glas i to će biti otkrovenje leta!“

Konačno Zaz objavljuje svoj prvi album 10. maja 2010. Sama potpisuje pola albuma i pesme: „Trop sensible“, „Les Passants“, „Le Long de la route“, „Prends garde à ta langue“ i „J'aime à nouveau“. Pesme „Je veux“ i „Ni oui ni non“ napisao je producent albuma Soltani Keredin („Ni oui ni non“ napisao je zajedno sa pijanistkinjom Vivijen Rost). Rafael je napisao tri pesme „Éblouie par la nuit“, „Cotton“ i „La Fée“. Album je izdat za etiketu Play On.

Iste godine Zaz potpisuje ugovor za turneju sa kompanijom „Caramba“ i izdavačem „Sony ATV“. Singl „Je veux“ čiji je tekst izraz prezira prema potrošačkom društvu izabran je za letnji hit na TF1, a album ne silazi sa francuskih top lista.

Iako popularnost Zaz raste, ona i dalje preferira male prostore za nastup. Po komentarima na sajtu YouTube možemo videti da Zaz ima dosta poklonika na ovim prostorima, gde pored komentara, postoji i prevod za poneku njenu pesmu.

Ovo je tema za sve ljubitelje lika i dela Zaz-a.

• kilervgmmm

Moja omiljena je eblouie par la nuit, dobrovoljno se prijavljujem da prevodim pesme ciji prevod nema, samo potrazite prvo mrzi me sve da prevodim. Zna li neko nesto o mitu da ima nase krvi?

• marcipan

Juče sam tek prvi put preslušala neke pesme na neku preporuku. U vezi nje začkoljica nije u muzici samo, već što je neki fenomen, šta li. Nemam još uvek nikakav sud. Simpatična boja glasa. Nije mi jasno ovo "osvajanje nesvakidašnjim izgledom", sasvim normalno izgleda. :) Valjda zbog osećaja da takve likove često viđamo u svojoj blizini, mada opet ne znam šta je tu čudno. Kao i kod svake atrakcije, mnogo su čudniji ti "instant ložači", zasićeni nekom komercijalom od koje ne mogu da se mrdnu, pa im se ovo nametnulo kao još nešto u nizu "osveženja". Ko zna...

• Шоми 

" Njen glas podseća na Edit Pjaf " јел ме ви зајебавате?!
    http://www.youtube.com/watch?v=Q3Kvu6Kgp88

• Burzum

Кења ми се од француског језика и распалих Француза, тако да ово никако не може бити кул.

• l

ja mnogo volim francuski jezik i francusku, ali moram priznati da NE JEBU...

• kilervgmmm

Кења ми се од француског језика и распалих Француза, тако да ово никако не може бити кул.

• kilervgmmm

" Njen glas podseća na Edit Pjaf " јел ме ви зајебавате?!

Somi nije to on rekao imas na wikipediji

• Шоми 

ма ужас који фејл... и мој глас подсећа на Брус Дикинсонов - Рааан ту д хиииилссс, раааан фооор јор лааааАаАаАаајвс! покидо сам.

• Skočimiš

Niđe veze, ni blizu Edit Pjaf, al' riba sabija, odlična kontrola, boja, visina, simpatično.
    I nije me osvojila s ŽVU, u suštini je to debilna pjesmica, već sa 'Dans ma rue'. Tu je najbolje otpjevala, totalno emotivno (poput Edit Pjaf, ako ne i bolje), i ona 'Les passants' je odlična, svidža mi se. Ovo ostalo je - njah, simpatično, ništa više...

• kilervgmmm

Primetio sam da si mi odnekle poznat.

• kilervgmmm

Skocimise daj joj fore :)

• kilervgmmm

Koliko ja pratim mislim da nema 15 pesama.

• V

Ima glas kao tinejdžer koji mutira.

• kilervgmmm

Ima glas kao tinejdžer koji mutira.

Hor beckih decaka.

• СМарко

Ja sam metalac pa mi se jako dopada Zaz....

http://www.youtube.com/watch?v=GYVSNidNar8

http://www.youtube.com/watch?v=Pm5X17z8O7Y

Francuski mi je baš šmekerski jezik....... Ove pjesmice njene su jako lijepe, opuštajuće nekako..

• Ritchie ♣ B

Zasto bas Srbi tolko vole nju?

• Шандорка Милеуснић

Je voux

Je veux

Njen glas podseća na Edit Pjaf

Hm, pre kao da Edith Piaf stavlja klikere u đuser doktora Lalejna i pravi sok od toga. Eto toliko sličnosti ima sa njom.

osvojila srca velikom delu Srbije u pesmi "Je voux".

A inače je ono što većina voli uvek dobro.

Pevala je na ulicama Monmartra i po njenim rečima „rekordna zarada je bila 450 evra za sat vremena“. Prosek je bio 20-30 evra po osobi za sat vremena.

Da se kurvala u nekim drugim pariskim četvrtima sa oženjenim muškarcima, dobila bi više novca za manje vremena.

Takođe se oprobala i u rep bendu „4P“

Rep takođe valja.

umetnicu sa glasom koji je „promukao“ i „malo slomljen“.

To je posle Billie Holiday tako pase.

U decembru 2008. u organizaciji Francuske alijanse u Vladivostoku peva po Rusiji. Za 15 dana je izvela 13 koncerata sa pijanistkinjom Žilijen Lifzic.

Jesu li svirale penisima kao oni Grci?

U maju 2010. Telerama Pariz piše: „Priča se sve više poslednjih nedelja: Zaz je sveti glas i to će biti otkrovenje leta!“

Jesi li siguran da to nisu prorekle Maje i da nema neke veze sa 2012?

Iako popularnost Zaz raste, ona i dalje preferira male prostore za nastup. Po komentarima na sajtu YouTube možemo videti da Zaz ima dosta poklonika na ovim prostorima, gde pored komentara, postoji i prevod za poneku njenu pesmu.

Po tim istim ljudima ima i Karleuša.

A ako slučajno nismo, znači li to da ćeš reći da smo debeli i ljubomorni i slikati se u provokativnoj pozi, staviti slike na vukajliju, a onda jesti kofu sladoleda u ekscitaciji? Da znam da se otkrijem Pekiju da me odmah banuju.

• Cara™

Шандорка Милеуснић

ahahhahahahahahhahaahaa

• D

Šandorka, ko ti je mogao biti kum u pičku materinu...