IT Kutak - raznorazno pitanje

1. Ocito live Linux 100%.
    Naguglat cu pa cu pokusati, a otici cu kod ortaka i prikljuctit hard disk pa cu onda i sa sigurnoscu znati sta mu je. Meni je bitno samo da sacuvam podatke koje sam imao

2. Pa ako ti ga je očitao live linux onda samo iskopiraj podatke odatle?

Ako je u pitanju nesporazum i samo si bio u stanju da pokreneš live linux sa cd-a i ne vidiš hard disk iz linuxa, onda idi kod ortaka :D

3. OVa druga je opcija. Ne vidim hard disk iz linuxa.

4. Potreban mi je neki program koji sjedinjava avi fajl sa srt titl fajlovima... posto na tv npr nece da ucita srt fajl zasebno vec mora da se sjedini sa fajlom da bi film imao prevod uopste....

5. Probaj da stavis istti naziv avi fajla i srta. ssamo na kraju srt dodas '.srt'

6. Neke slike na forumu ne mogu da vidim.

http://vukajlija.com/forum/teme/17935-automobilizam?strana=463

Na ovoj strani npr. se vide sve, cak i ovaj bohorov gif, osim slike koju je postavio mickey993 na dnu strane.

Sta moze da bude uzrok? I ako moze neko da mi kaze koju ekstenziju ima ta slika. Druge slike, koje vidim, su uglavnom .jpg pa moguce da je zbog ekstenzije.

7. Samsung Plazma TV mi je pomanitao. Mijenja programe, zvuk snizava i povecava lud totalno . STA DA RADIM ?

8. Јел' кад користиш даљински или увек?

9. Uvek. Izvadio sam i baterije iz daljinskog, on opet sam radi.

10. Koji vindovs 7 je najbolji?

11. Ultimate odnosno Enterprize je najjača verzija, ali za 99% stvari je Profešnal sasvim OK.
    Razlika je u nekoliko naprednih opcija tipa AppLocker, Višejezičnost i sl.

12. Hvala. Ja imam ultimate na lapu i super mi je al rekoh da pitam jel ima neki bolji.

13. Imam problem sa internetom. Imam adsl, skidanje s torenta radi normalno, ali mi klipovi na jutub, uopšte s interneta, secaju i koče, kao da imam puno slabiji internet, ista stvar je i sa onlajn fleš igricama. A film skinuti kad gledam preko bs plejera ne koči, samo ponekad secne. Deinstalirao sam i opet instalirao Chrome i opet isto. Veliki znak pitanja.

14. promeni brauzera. meni hrom bagira ko nenormalan, pogotovo klipovi na JT, pa sam se vratio na mozilu, nemam problema s tim. dosta njih se žale na hrom u poslednje vreme zbog toga

15. Ја имам исти проблем к'о меша. Добар адсл, торенте скида одлично, отвара стране добро, али клипови на јутјубу и било какви клипови су очајни у последњих неколико дана. Са флеш играма нисам пробао, али БС пусти један од рецимо шест филмова, а да не сецка, остали сецкају добро, па користим влц, он још ради. А на лаптопу ради све одлично, дакле рекао бих да није до нета, него до мог компјутера. А стар је, наживео се ево готово десет година, свако јутро узлеће к'о авион, укључим га, одем да се обучем и умијем, кликнем на хром, па одем да скувам кафу, попијем кафу и запалим дуван, вратим се, и онда он почне да шљака.

16. Pentijum četvorka je najjači kompjuter, rođak mi rek'o.

17. Dobra alternativa za Chrome je Comodo Dragon. Kao i Chrome, baziran je na Chromiumu, sa gotovo preslikanim interfejsom (jedina vidna razlika je što je ono ''customize'' dugme na levoj strani), ali sa izbacenim mnogim bagovitim kurcima u kodu. Plus, tvrde da je bezbedniji od chromea, jer nema tracking mehanizma koji chrome koristi, manje više javno.
    Mogu se direktno importovati podesavanja i bookmarkovi iz chroma, tako da nema jebavanja oko toga.

Ja sam prešao na njega pre oko nedelju dana (jer mozillu ne mogu da smislim, ie da ne pominjem, opera mi je nekako ''kruta'' i ume da puca) sa chrome-a koga sam koristio godinama, za sada šljaka dobro, ne baguje fleš, ne baguje jutjub.
    Plus, naravno sve extenzije iz chrome-ovog web storea rade i na dragonu.

18. Tjub baguje svima. Nema to veze sa internetom. JEdnostavno, budze ga na svakih 6 meseci i oni nravno ocekuju da i mi menjamo kompove na svakih 6 meseci.
    Ovi noviji kompovi i ne osecaju toliko razliku,al mi sto imamo kante od 5+ godina otprilike mozemo da ga duvamo. Ja tjub mogu normalno da koristim iskljucivo u jednom tabu, da sve ostale zatvorim, i da pritom nista ne drkam onaj skrol, nego da odgledam/odslusam to sto imam pa onda menjam pesmu.

Svi ostali nacini prouzrokuju seckanje ili zabod od par sekundi.

19. Meni baguje ljapatop na tjubu, ali bukvalno kad mijenjam kvalitet, pa stavim koji ocu i onda ostane ta slika al se zvuk vrati par sekundi unazad, i kad stigne zvuk sliku onda je sve ok.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.