U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
ŠEKA KUPI HUAWEI
E tuljane aj objasni ukratko kako ide ta trgovina na berzi kriptovaluta.
Комп за Шеку
Процесор и5 4670к -190 евра
Матична било шта до 120 евра (мси, асус, гигабајт, асрок
Графичка Радеонка Р9 280х - 270 евра (било која изведба)
Напајање 700в - 80 евра
Хард диск 1 ТБ Баракуда - 50е
ССД Самсунг 120 гб - 70 евра
Кућиште за остатак пара, зависи какав изглед преферираш
Процесор има откључан множилац тако да ћеш моћи да га оверклокујеш лагано у будућности уз неких 30 евра које ћеш уложити у кулер попут Кулер Мастера 212. По слободној прогнози ова конфигурација би ти терала игре све на фулхаде сигурно 3 године божда би типа једино од 3-5 морао да обориш детаље на медиум.
Арловски јебемли га како да ти објасним, уплатиш прво доларе и за њих купујеш биткоине, лајткоине, блеккоине и надаш се да ће скочити и да ћеш продати то све за пет пута више. Нпр ја сам сада уложио у лајткоин, то је други најпопуларнији новчић после биткоина. Сада кошта око 10 долара а била му је једно време вредност 50, тако да се ми сад надамо да ће опет скочити још више и да ћемо то масно наплатити :)
ЕДИТ: Заборавих потпуно рам дубацим, 8гб кошта око 70 евра. Ајд кад се вратим гајби направићу ти све унутар 800 еврића да буде
Pročito sam da je "rudarenje ", rešavanje nekih zmaj jednačina. Em aj rajt ? I kako to radi grafička jebottotac ???
Pa koristi se snaga grafickog cipa, koja je za takve stvari bolje iskoriscena od snage procesora. Nije bas najjasnije ko je krajnji korisnik tih resursa, neki kazu da se koriste i za brute-force razbijanje sifri.
Kulj.
Ко зна шта ти компови рачунају, можда врше калкулације неких једначина које помажу Ахмадинеџаду да направи атомску бомбу. То нико незна. Оно што знам је да се за то добијају јако добре паре
да вас питам, будите љубазни, шта значи на овом релативно новом јућуб систему у комбинацији са гугл плусом када вас неко ,,дода у кругове"? рецимо то ми се дешава а већина су неки странци за које први пут чујем а немам ни један једини видео аплоудован на свој јт канал, а додала ме и једна другарица немам појма како је знала уопште да сам ја.
Zele tvoje telo.
Tvoj kanal je povezan sa gugl+ profilom tako da kada te neko doda u krugove, kao na fb-u u prijatelje, izađe ti notifikacija na jućubu.
али зашто ме додају и како уопште дођу до мене, притом ја ни не знам да имам гугл + налог као налог. имам само то колко мора за јућуб.
Davide, laže Džeriko, tijelo je beznačajno, oće uzmu dušu. Evo:
https://www.youtube.com/watch?v=Z8y0e-Ogpzo
Nešto mi fino izgleda to, samo da ja pitam tuljana, čemu služe ti kuleri ? Pošto vidim da si ih naveo nakon klokovanja kompjutera
Ољољољљ јел ме тролујеш или?
Хлади процесор много боље него што то ради фабрички кулер који дође уз њега. А што је хладнији процесор биће му дужи животни век. Иначе цела конфигурација је брутална, ја би је узео себи сигурно за те паре, али сам одлучио да шверцујем из мађарске јер за исте паре овде и тамо добијам доста бољи комп
Pa okle ja znam, umijem prevest kuler jebogati, znam da ladi, nego si ga ti posebno naveo pa ja mislio da je to neka jebenica stvar koju samo rijetki imaju lolol
Па добар је ибкорисна је ствар јер није буља као онај фабрички и зна баш доста да обори температуру. Један од најбољих је тај Кулер Мастеров 212 а кошта три иљади динара што је смешно наспрам тога да добијаш ем боље перформансе ем дужи радни век
A kako ja da sklepam nešto za 450 evara ?!?!?! Da li je i3 minimum za solidno igranje i postoji li mogućnost da se ok igračka konfiguracija postigne i bez takvog procesora? Da li prihvatljiva grafička može da se nabije u taj cenovni opseg i kako to da izvedem ako je moguće ?
Tuljane ako odgovoriš na ovo rešio si probleme 80% ljudi koji žele nov računar.
EDIT: Srba koji žele nov računar.
AMD APU i vozi! Moze za mnogo manje para da se igra.
Ако већ оћеш за те паре бежи од и3, превише је слаб наспрам АМД. Код АМД можеш узети процесор који је еквивалентан и5. Углавном овако нешто можеш узети
Амд ФХ-8320 ~ 120 евра
Било која плоча ~ 80-90евра
РАМ 8ГБ ~ 70 евра
Графичка Радеонка р9 270х - 130 евра
Напајање око 550-600в - 60 евра
Једино ти кућиште пробија лома буџет, неам појма за колико се може наћи неко најобичније кућиште капирам два три сома. Ако ти је то много онда можеш ићи на комбинацију ФХ-6300 и неки бољи кулер, са лаганим клоковањем ради као 8320
E,uzeo sam Raidmax Kobru 120mm vent i stavio da izduvava iz kucista i uzeo sam Xilence od 92mm da uduvava. Raidmax se ne cuje ic,a ni xilence dok ga ne stavim na stranicu kompa (duva u graficku,ona taman vuce u nju,odmah iznad proc. i ram i taman kad se toplota popne gore raidmax izvuce sve tako da je fin airflow), ali cim ga stavim na stranicu zuji kao lud i sto je najgore,nije od vibracija! Pretpostavljam da je od strujanja vazduha od peraja u sklopu sa tim rupicama na stranici pa zato. Kako da resim to? Bas mi treba na toj poziciji jedan od 92,nemam drugu opciju...
Inace,na oba cu sutra da namestim prekidace tako da mogu da ih palim samo kad igram igrice,ovako nema potrebe.Cuje se strujanje vazduha nocu kad gledam filmove...