IT Kutak - raznorazno pitanje

1. Mozda i nije pitanje za ovu temu, al' bolje ovde nego da otvaram novu:

Naime, pre par meseci mi je ukraden mob. Broj se vodi na mog caleta. Odem odmah u telenor, kazem im da mi je ukraden mob, oni mi predloze da ukinu taj broj i da mi daju karticu sa ISTIM brojem. Rekli su mi da to znaci da je kartica u ukradenom mobilnom prakticno nevazeca i da radi samo ova moja nova koju cu ja, naravno, staviti u neki drugi aparat. Uvedena je, dakle, nova kartica sa istim brojem, s tim sto je stara ukinuta. Ja se slozim s tim, odgovaralo mi je da ne menjam broj. Sve je bilo u redu dok drugarici pre nedelju dana nije stigla neka bezvezna poruka sa mog broja za koju je apsolutno nemoguce da sam joj ja poslao. U to sam 1000% siguran. Pokazala mi je poruku, zaista moj broj, vreme kada je poslata odgovara vremenu kada sam bio kuci a mobilni mi bio u dzepu (i ako je menjala vreme, siguran sam da nisam poslao poruku tog sadrzaja (nista bezobrazno, ali nelogicno i bezvezno) i siguran sam da nikome nisam pozajmljivao mob u skorije vreme da bi taj neko mogao poslati poruku), a takodje u ''poslatim porukama'' nije bilo te koja je njoj stigla. Uzgred, telefon je pod sifrom, dakle, apsolutno sam siguran da sa mog mobilnog telefona nije poslata ta poruka i da nisam vadio karticu. Ipak, moj broj. Jedino sto mi je u tom trenutku sinulo kao moguce resenje, jeste da je poruka poslata sa starog mobilnog. Njen broj mi je bio u imeniku i moguce da je neko odlucio da se sprda. Odem u telenor, kazem im za situaciju, oni me ubedjuju da je to nemoguce, kazu da nema teorije da postoje dve kartice sa identicnim brojem, tj. da je prva ukinuta i da je jedina aktivna ona koja se vodi na mog caleta. Ja im kazem da nisam lud, da sam siguran u ono sto govorim i da se i prethodna kartica vodila na mog caleta. Ja progutam to, izadjem i sve bude ok do sinoc kada istoj drugarici stize poruka slicnog sadrzaja. Zove me i kaze mi to. Nije mi pokazala, ali ne verujem da se sprda. Tako da, pre nego sto opet odem u telenor, zatrazim listing i najebem im se keve, moze li mi neko pomoci, tj. jel imao neko slicnog iskustva ili naslucuje o cemu se radi i kako da resim problem. Uskoro mi taj ugovor istice, za par nedelja uzecu novi aparat i novi broj, ali problem nece biti resen jer ce neko i dalje sa ovog broja moci da salje poruke i zajebava ljude koji znaju da je to trenutno moj broj. Takodje, taj neko moze eventualno cak i da napravi neki bolesni racun ( u tom slucaju sam spreman i da tuzim kompaniju).

2. Mozda te telenor zaebava. :)

3. Stvarno mi je neprijatno, sreca pa drugarica nije neka debilka inace bih bio u problemu, ako i sad pokusaju da me oteraju pricama kako serem, najebacu im se keve.

4. Pa ako te svarno jebu u mozak onda ih tuzi, sta drugo da ti kazem.

5. Pa ako te svarno jebu u mozak onda ih tuzi, sta drugo da ti kazem.

6. znam sve to, samo sam se ponadao da je neko slucajno imao slicna iskustva ili ima predstavu sta treba raditi

7. Jok brate. Idi u neku drugu radnju pa se njima zali i vidi sta ce ispasti. Objasni sve.

8. Na mreži ne mogu biti dva apsolutno ista mobilna broja. Tako nešto je apsurdno.

9. Ama brate...Iluminati! Ili to ili greska u Matriksu!

10. Na mreži ne mogu biti dva apsolutno ista mobilna broja. Tako nešto je apsurdno.

Ti smatras da je jedino moguce objasnjenje da je ta poruka stigla sa mog broja?

11. Можда си покупио неки вирус који сам шаље поруке ? Има тога.

12. Раде, имам проблем.. Нет ми је брз. Чим укључим торент скида ми до 150 кб/с, иако нисам на њему тад.. Намештавао сам тамо у опцијама на битторенту да ми брзина пријема буде неограничена, а брзина слања на 1 кб/с..
    иначе док сам на фејсу, игрицама на сајтовима, вукајлији, јутјубу, итд, ради ми као швајцарски сат, а кад нешто треба да ми скида, иде као баба на штакама.

мој друг има дрвени компјутер и кад укључи хром (било који прегледач) иде му споро, али кад нешто скида иде му и мб/с

13. Јамајка, нека проба Линукс (било који Убунту) да скида са торента.
    Ако иде пуном брзином, онда је све у реду.

14. Намештавао сам тамо у опцијама на битторенту да ми брзина пријема буде неограничена, а брзина слања на 1 кб/с..

Stavi i jedno i drugo na unlimited i javi šta se dešava onda, nešto si pojebo kad si to čačko.

15. скоро исто, само што ми брзина слања порасте за 20-так кб/с..

16. А реци која ти је конекција, тј пакет.
    Контам да је СББ-ов од 1 МБ/с али опет да питам
    ЕДИТ: Може да се деси да провајдер блокира п2п
    ЕДИТ2: Користи уТорент, увек најновији

17. ша знам.. мој ћале је пре годину-две узео опен иптв, па је добио као и нет уз то, мењали смо једанпут рутер, тако да..
    сад ћу да пробам да нађем слику рутера и остало

18. Аха, Телеком. Чудно, код мене торент иде баш савршено.

19. zavisi, nekad je moguce da je torent los...

to primetis tek kad ti je brz internet, retko kad neki torent postigne punu brzinu, i to koji postigne je onaj koj ima puno seeds.

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.