Isto i kod mene. Ja sam milion puta na živo vadio i mećo.
Jes da je kod mene ova tastatura iz praistorije, koja je vjerovatno preživjela veliki prasak, ali opet nije crkla.
Skini je sa ploče noktima i tako ugašen komp bez napajanja i baterije ostavi minut, stisni jednom samo power dugme onako na prazno.
Vrati bateriju posle minut na mesto kao na slici gore pazi da + znak bude odozgo, vrati napajanje i uključi komp. To će restartovati bios i možda probuditi PS/2 port.
Good news and bad news.
PS/2 radi, tastatura ne radi. Jebav'o sam je ja kad sam je čistio i sad dugmići nisu povezani. Moram sad s njom opet da se jebavam da probam da je namestim.
Sad imam neku govnjivu tastaturu, čuje se k'o traktor kad kucam.
Kabal iz računara ide na tu pločicu a ova folija samo naleže na tu pločicu a sama pločica se šrafi na plastiku zbog kontakta.
Dakle led diode će svetleti bez problema al ako kontakti folije nisu skroz priljubljeni na pločicu neće raditi.
Namesti foliju lepo da naleže tačno jedna preko druge a pločicu stisni slobodno malo jače i proveri vizuelno da li su legli lepo. Ako vidiš da su "zinuli" i da nema kontakta sa pločicom možeš slobodno da ih priljubiš komadićem selotejpa.
To sam i pokuš'o jednom, al' je nešto retardirano. Ima 3 šrafa koja bi trebalo da zatežu foliju i da je drže spojenom sa pločicom. E, sad je fora što ta 3 šrafa uopšte nemaju nikakvu ulogu jebo ima ja mater. Preko njih može da se izvuče pločica. Aj sa' ću da vidim da zalepim ili nekako zategnem.
uzmi malo tvrđi karton ili plastiku i makazama iseckaj kockice 1x1 cma u sredini napravi rupicu pa proturi tu šraf.
Napravi kao šajbnice da ima veću površinu da možeš da je zašrafiš.
U dobrom stanju realno, malo samo ocistim od prasine i ulepljenog soka i ko novo iskreno.
Znaci za sve ukupno mogu da dobijem 7-8 iljade...
Dodam jos 5-10 i solidan mogu da uzmem.
Ne treba da mi tera na maksimum, al bar neke bolje da moze da potera..
ako prodaješ kao kompletnu konfiguraciju onda oko 5000-6000 isplativije je da ga raskupusaš i prodaješ komponentu po komponentu dobićeš više para.
prodaj ih sledećim redosledom:
-Matičnu i procesor u kompletu i tu traži 3000
-Memoriju traži 500
- Grafičku kartu traži 2000
- hard disk traži 1700
- Napajanje prodaj zajedno sa kućištem i tu traži 1500
A graficka ne znam da li izasla iz garancije.
Pa videcu rade, ako mi daju dobru cenu za ovako celo. Onda cu tako.
Ako ne, ovako kako si ti rekao cu da utopim i kraj.
Isto i kod mene. Ja sam milion puta na živo vadio i mećo.
Jes da je kod mene ova tastatura iz praistorije, koja je vjerovatno preživjela veliki prasak, ali opet nije crkla.
Desilo se meni jednom takva situacija jbg spalio sam ploču. Retko je.
Ronine ugasi komp izvuci kabal za struju i otvori stranicu.
Na matičnoj ploči ćeš videti ovakvu bateriju
http://pctechnotes.com/wp-content/uploads/2009/09/remove-battery.jpg
Skini je sa ploče noktima i tako ugašen komp bez napajanja i baterije ostavi minut, stisni jednom samo power dugme onako na prazno.
Vrati bateriju posle minut na mesto kao na slici gore pazi da + znak bude odozgo, vrati napajanje i uključi komp. To će restartovati bios i možda probuditi PS/2 port.
Vidi da li tastatura sad radi.
Da neće možda prime u servisu da srede, pošto je u garanciji matična, mada sumnjam da to popravljaju.
Probaću sutra ovo s baterrijom.
Ako je u garanciji, srediće ti.
Al onda se spremi da budeš bez kompa nedelju-dve dana.
Nisam spreman za toliko lolo, al' razmotriću.
Good news and bad news.
PS/2 radi, tastatura ne radi. Jebav'o sam je ja kad sam je čistio i sad dugmići nisu povezani. Moram sad s njom opet da se jebavam da probam da je namestim.
Sad imam neku govnjivu tastaturu, čuje se k'o traktor kad kucam.
Bolje i to nego ništa.
Kako misliš dugmići nisu povezani?
Vidiš ovo skroz dole
http://hackedgadgets.com/wp-content/uploads/2010/05/computer_keyboard_open_and_clean_7006.jpg
E to kontam da nije povezano sa ovom pločicom lepo. Pošto led diode svetle, znači ima tu struje, al' nema kroz dugmiće.
edit: ovo nije moja tastatura btw
Kabal iz računara ide na tu pločicu a ova folija samo naleže na tu pločicu a sama pločica se šrafi na plastiku zbog kontakta.
Dakle led diode će svetleti bez problema al ako kontakti folije nisu skroz priljubljeni na pločicu neće raditi.
Namesti foliju lepo da naleže tačno jedna preko druge a pločicu stisni slobodno malo jače i proveri vizuelno da li su legli lepo. Ako vidiš da su "zinuli" i da nema kontakta sa pločicom možeš slobodno da ih priljubiš komadićem selotejpa.
To sam i pokuš'o jednom, al' je nešto retardirano. Ima 3 šrafa koja bi trebalo da zatežu foliju i da je drže spojenom sa pločicom. E, sad je fora što ta 3 šrafa uopšte nemaju nikakvu ulogu jebo ima ja mater. Preko njih može da se izvuče pločica. Aj sa' ću da vidim da zalepim ili nekako zategnem.
Ima i za to leka.
uzmi malo tvrđi karton ili plastiku i makazama iseckaj kockice 1x1 cma u sredini napravi rupicu pa proturi tu šraf.
Napravi kao šajbnice da ima veću površinu da možeš da je zašrafiš.
Sta mislite za kolko moze da se utopi.
Procesor: Amd athlon 64 3000+ 1.8 ghz
RAM: 512mb
Graficka: nVidia GeForce 210 1024MB
HDD: 160GB SATAII
?
Procesor: Amd athlon 64 3000+ 1.8 ghz -1000 din
RAM: 512mb -400 din
Graficka: nVidia GeForce 210 1024MB -2000 din
HDD: 160GB SATAII -1500 dinara
U to uracunaj..
Maticna: MSI MS-7369 1.1
Napajanje 500-600 W nisam siguran
I kuciste.
Ocu da utopim negde i da uzmem polovan.
Za nov ne'am para.
Maticna: MSI MS-7369 1.1 -1500 dinara
Napajanje 500-600 W nisam siguran -500 dinara
I kuciste. -zavisi kakvo je i u kom stanju od 500 dinara do 1000
U dobrom stanju realno, malo samo ocistim od prasine i ulepljenog soka i ko novo iskreno.
Znaci za sve ukupno mogu da dobijem 7-8 iljade...
Dodam jos 5-10 i solidan mogu da uzmem.
Ne treba da mi tera na maksimum, al bar neke bolje da moze da potera..
ako prodaješ kao kompletnu konfiguraciju onda oko 5000-6000 isplativije je da ga raskupusaš i prodaješ komponentu po komponentu dobićeš više para.
prodaj ih sledećim redosledom:
-Matičnu i procesor u kompletu i tu traži 3000
-Memoriju traži 500
- Grafičku kartu traži 2000
- hard disk traži 1700
- Napajanje prodaj zajedno sa kućištem i tu traži 1500
A graficka ne znam da li izasla iz garancije.
Pa videcu rade, ako mi daju dobru cenu za ovako celo. Onda cu tako.
Ako ne, ovako kako si ti rekao cu da utopim i kraj.
EDIT: Graficku sam uzeo 25.1.2013. godine.
Pod garancijom je, toe dobro. Lakše će se proda
godinu dana nema grafa coece.