Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Rješenje koje je pomoglo mom kumu: NE IGRAJ IGRE NA RAČUNARU!
Jebomater, mense to dešavalo sa nekim programom/igricom, al se nemrem sjetim šta uradih da proradi. Ajd kad skontaš javi.
Hm, eventualno čačni u šortkatu i stavi neki stariji kompatibiliti. Sumljam da je to, ali probaj.
Apgrejdovao sam drajver za grafičku. Mučio sam se da nađem odgovarajaći jer je na lapu bio instaliran originalan windows 8.1.
Ako ti je Nvidia, sama ti nađe na njihovom sajtu.
Piše da je Intel hd graphics 4000, jebem li ga.
Umeju drajveri za osmicu da rade ok sa Win 7, treba probati. Znači, tipa za taj lap-top imaju samo za Windows 8 na sajtu proizvođača samog kompa, skineš te i fercera. Pre mi se desilo tako nešto.
Hm, nisam to pokušavao. Hvala na savetu, da znam za drugi put. ;)
Laptop mi ne vidi bateriju. Kad je samo na njoj, piše '0% remaining', kad uključim punjač, piše '0% remaining (plugged in, charging)'. Je li baterija riknula, pa da je zgazim nogama ili je nešto jebenije?
Crkla elektronika baterije.
Fala, Rade. A to znači da tražim novu?
Ne mora da znači da su crkle ćelije ali kako stvari stoje sve češće u zadnje vreme viđam laptopove sa umrlim baterijama koji nisu stari ni godinu dana tako da nije isključeno da je umrla.
Imaš tri rešenja:
1)Kupiti novu bateriju. Vrlo neisplativo cene se kreću od modela do modela i idu od 6000 pa naviše. Ali originali su.
2)Zamena svih ćelija i elektronike. Postoje servisi koji samo ovo rade i cene se kreću od 600 do 900 dinara po ćeliji (ima ih 6 standardno) a sama elektronika je oko 500 dinara. Ovo je dobro rešenje zato što se na zamenu ćelija daje garancija godinu dana.
3)Poručiti novu ćeliju iz kine koja košta oko 27$ ALI nisu originalne i bez garancije su
http://www.aliexpress.com/wholesale?SearchText=laptop+battery&catId=0&initiative_id=
Opet fala, Rade. Komšija mi često ide u Zagreb, pa će mi u Lenovo shopu uzeti original, da se ne jebem sa improvizacijama. Javiću šta sam napravio.
http://vukajlija.com/forum/teme/20334-raznorazno-pitanje?strana=2051#post_2631720
evo mi ga problem jako veliki za mene i moje kuci
LJUDI NE MOGU DA DRKAM NA OVOM OBICNOM KOMPU, POTREBAN MI JE LAP TOP!
Pezose, prodaću ti ja svoj Lenovo naveden par postova iznad LOL
Ocu dutopim ovaj komp...
e..
Sta da radim sa podacima sa D diska?
Slikama, muzikom, filmovima?
pa prebaci negde ako ti trebaju,ako ti ne trebaju formatiraj D disk pre prodaje
Pa naravno da mi trebaju, da mi ne trebaju bolo bi me kurac..
Videcu kod brata na komp nekako..
ma briši
edit: obavezno ga usisaj pre prodaje
To pitaš sebe, a ne nas. :)