http://www.gigatronshop.com/stampaci/hp_laserjet_pro_p1102_printer_ce651a-6032 Pokazao se kao izuzetan. Jeste u startu duplo skuplji od onih ink jet ali isplti ti se vec za par meseci jer ima neuporedivo veci kacitet stampe od ink jet stampaca. Tako da ako neces slike u koloru i da skenrias (Ako imas smart fon to lako nadohnadjujes) jedino ekonomicnije i efikasnije od ovoga jeste da posedujes kopirnicu. Ketridz kosta koliko i sam stampac ali kada saberes i oduzmes opet ti je jeftinije od ink jet stampaca. Racunaj sam kapacitet stampe ( isto se za oba racuna kao sto sam napisao u prethodnom postu) ink jet-a je 1.000 stranica a ovog je 10.000. Crni ketridz za ink jet je oko 2 hiljade dinara a laserskog skoro 10.000. Sto znaci da dok odstampas 10.000 stranica na ink jetu ako je cena uredjaja 5 hiljada + 10 keridza x 2.000 = 25.000 dinara. A za laserski das u startu 10.000dinara i mozes da odstampas odmah 7.000 stranica jer fabricki ketridji koje dobijes uz stampac su oko 70% puni ako se ne varam za procenat izaso sam iz toga (to pravilo o fabricki ketridzima vazi za sve proizvodjace i sve tipove stampaca). Za ink jet stapmace se zove ketridz a za laserse toner prevod i jedne i druge reci na srpskom je posuda za boju, ali se u celom setu kpriste te dve razlicite reci kako bi se izbegla zabuna medju potrosacima. Jedna rec je nemackog a druga engloskog porekla isto znace posuda za boju.
Mozes ti kupiti i dopunjavati sam ketridze ali onda imas rizik da ako nisi bas spretan sa tim unistis stampac. Kada menjas ketridz na laserskom gledajbda sve dobro zatvoris jer su oni preosetljivi na svetlo pa ako ne zatvoris lepo kada budes stampao mozes da ti se desi da imas štrafte po celom listu
E da savet za sve kakav god tip stampaca imali preporucuje se da se barem svake dve nedelje odtsampa barem jedna recenica kako ne bi doslo do zacepljenja kanala kuda ide boja.
Rastavljah skener da ga očistim i nakon sklapanja dešava se sledeće:
Prvo ga nisam mogla upaliti, pa sam opet iskopčala/skopčala one bijele pljosnate kabliće (kako li se već zovu) i proradio je. Kertridži uredno odu lijevo pa se vrate. No međutim...
Skener preciznije ode lijevo i umjesto da se vrati desno, obrne krug, šta već, on uštopa na lijevoj strani. Motor ne prestaje raditi, onaj "lanac" vibrira i čuje se nenormalno glasno tandrkanje. Nemre izgleda skontati referentnu tačku.
Ne govorite mi da nosim na popravku, jer je vjerovatno jeftiniji kupiti novi no nositi ovaj na servis. Nači, ima li mu pomoći?
Sigurno dok si cistila si poremetila odnos kako bi rekao da razumes nekog prenosnika kardana. To nije napravljeno da moze da se menja delic po delic. Ako ti vrsi posao cuti ako ne moras u servis tamo mozda mogu da ti preko nekih kompova da vrate odnos ili najgore sve da menjao sto jeste bolje da kupis nov. Ne znam bas posto se digitalna stampa kod nas ne izucava u skoli nego privatno kako se snadjes. A to vracanje odnosa kardana je ogroman posao cak i kod klasicnih masina na stapmu. Jedan nastavnik prakse u grafickoj skoli je uspeo bio da poremeti neki odnos. Par sati sam se mucio da vratim normalno i ne znam ni sada koji je odnos na srecu neku sam cackao i vratilo se.
Pa kod tih msm da ako bas hoces da se igras upali ugasi rasklopi sastavi i u krug :D nemam bolji savet za te štampace. Svaki put kad ga otvoris posto je sve plastika i dosta sklopova na tkz žabicama uvek imas sanse da nesto polomis ili iskrivis pa da zato ne funkcionise.
Samo u startu ne videh racinalni razlog da ga otvaras zbkg ciscenja.
Kod mašina to se radi tako što pustiš mašinu vidiš šta kasni zaustaviš pa ako nemaš negde zapisan tačan odnos ideš na osećaj. To jest nešto malo zategneš, nešto otpustiš, neki zupcanik izvadiš omreneš nezavisno od drugog i te neke forice.
Ma počele se pojavljivati neke linije kad skeniram fotografije, kojih prije nije bilo. A jedared se bilo prosulo neko pivo po njemu pa sam kontala da nije nekako našlo put ka unutra :)
Evo kakve su bile, još je ovdje i dobro kako zna biti...
http://www.dodaj.rs/f/1k/LC/2Ntr9cTW/img006.jpg
Ako je posle piva radio imala si srece. Ako si dosta skenirala linije ne bi trebalo da imaju sa cistocom vec sa kablom koje je povezan sa el. motorom pa je koguce da se taj kabl izlizao (on nije gltak vec po sebi ima sitne zareze sa kojim se okrece od el motor) onda je pola preskako ondnosno isao malo napred nazad. Vidis kako su sve te linije sa slike samo malo izmesane, pa se taj kabl samo prosto zameni. Sada dok si otvarala moze svasta da se desi. Elektronika je to najvise zasluzna ja to nije moj fah. Nadam se da sam bio jasan jer uporedo sa odgovorom spremam ispit :D
Treba mi pomoć. Skinuo sam mlađem bratu nekoliko crtanih filmova. E sad pošto su bili u .mp4 formatu prekonvertovao sam ih u .avi jer su mi svi filmovi i serije u .avi formatu i znam da moj kućni DVD plejer to čita. Ubacio sam to na disk pa onda u DVD i on otvori listu s fajlovima ali neće da pokrene ni jedan crtani film.
Nije mi jasno zašto, kad sam ga konvertovao podesio sam kodek na MPEG4 jer na DVD piše da čita taj kodek.
Zna li neko šta bi ovo moglo biti?!?
У брошури коју сам добио уз веб камеру пише да прво инсталирам драјвер па онда укључим камеру. Када радим тако инсталација дође до краја и онда ми избаци да то није усб камера.
Када инсталирам са укљученом камером онда избаци
http://img43.imageshack.us/img43/7245/rqq7.png ???
Едит: Камера ради, али неће на скајпу, ова порука
http://i.imgur.com/f1vB7xN.png Едит: Ријешио проблем
Dobar je Frimejk, i ja ga koristim, preporuka. Evo isto jedne dobre, malo komplikovanije alternative, al' više i mogućnosti: http://avidemux.sourceforge.net/
@celtic: Konvertovao u avi xvid ali ga DVD pler sada uopšte ne vidi, kao da nema ništa na disku. Vjerovatno da ne čita taj format.
Vido sam u Frimejku da ima opcija da se konvertuje i nareže kao običan DVD disk. To sam i uradio i napravio onaj početni meni za izbor crataća i sad radi super. Samo što je dugotrajan proces.
Malo sam prošvrljao po inernetu i naišao na tekst u kome se kaže da je to zbog nekih autorskih prava itd.. Ali mi nije jasno kako zbog tih prava jer kad i film skinem narežem ga na disk i čita normalno a ovo neće, a povrh toga su u istom formatu...
Ај препоручи неки... и рокам само текстове, не требају ми слике.
http://www.gigatronshop.com/stampaci/hp_laserjet_pro_p1102_printer_ce651a-6032
Pokazao se kao izuzetan. Jeste u startu duplo skuplji od onih ink jet ali isplti ti se vec za par meseci jer ima neuporedivo veci kacitet stampe od ink jet stampaca. Tako da ako neces slike u koloru i da skenrias (Ako imas smart fon to lako nadohnadjujes) jedino ekonomicnije i efikasnije od ovoga jeste da posedujes kopirnicu. Ketridz kosta koliko i sam stampac ali kada saberes i oduzmes opet ti je jeftinije od ink jet stampaca. Racunaj sam kapacitet stampe ( isto se za oba racuna kao sto sam napisao u prethodnom postu) ink jet-a je 1.000 stranica a ovog je 10.000. Crni ketridz za ink jet je oko 2 hiljade dinara a laserskog skoro 10.000. Sto znaci da dok odstampas 10.000 stranica na ink jetu ako je cena uredjaja 5 hiljada + 10 keridza x 2.000 = 25.000 dinara. A za laserski das u startu 10.000dinara i mozes da odstampas odmah 7.000 stranica jer fabricki ketridji koje dobijes uz stampac su oko 70% puni ako se ne varam za procenat izaso sam iz toga (to pravilo o fabricki ketridzima vazi za sve proizvodjace i sve tipove stampaca). Za ink jet stapmace se zove ketridz a za laserse toner prevod i jedne i druge reci na srpskom je posuda za boju, ali se u celom setu kpriste te dve razlicite reci kako bi se izbegla zabuna medju potrosacima. Jedna rec je nemackog a druga engloskog porekla isto znace posuda za boju.
Mozes ti kupiti i dopunjavati sam ketridze ali onda imas rizik da ako nisi bas spretan sa tim unistis stampac. Kada menjas ketridz na laserskom gledajbda sve dobro zatvoris jer su oni preosetljivi na svetlo pa ako ne zatvoris lepo kada budes stampao mozes da ti se desi da imas štrafte po celom listu
E da savet za sve kakav god tip stampaca imali preporucuje se da se barem svake dve nedelje odtsampa barem jedna recenica kako ne bi doslo do zacepljenja kanala kuda ide boja.
E vako:
Rastavljah skener da ga očistim i nakon sklapanja dešava se sledeće:
Prvo ga nisam mogla upaliti, pa sam opet iskopčala/skopčala one bijele pljosnate kabliće (kako li se već zovu) i proradio je. Kertridži uredno odu lijevo pa se vrate. No međutim...
Skener preciznije ode lijevo i umjesto da se vrati desno, obrne krug, šta već, on uštopa na lijevoj strani. Motor ne prestaje raditi, onaj "lanac" vibrira i čuje se nenormalno glasno tandrkanje. Nemre izgleda skontati referentnu tačku.
Ne govorite mi da nosim na popravku, jer je vjerovatno jeftiniji kupiti novi no nositi ovaj na servis. Nači, ima li mu pomoći?
Ah da, skeneroštampač je Epson sx125.
Sigurno dok si cistila si poremetila odnos kako bi rekao da razumes nekog prenosnika kardana. To nije napravljeno da moze da se menja delic po delic. Ako ti vrsi posao cuti ako ne moras u servis tamo mozda mogu da ti preko nekih kompova da vrate odnos ili najgore sve da menjao sto jeste bolje da kupis nov. Ne znam bas posto se digitalna stampa kod nas ne izucava u skoli nego privatno kako se snadjes. A to vracanje odnosa kardana je ogroman posao cak i kod klasicnih masina na stapmu. Jedan nastavnik prakse u grafickoj skoli je uspeo bio da poremeti neki odnos. Par sati sam se mucio da vratim normalno i ne znam ni sada koji je odnos na srecu neku sam cackao i vratilo se.
Postoji stara izreka koja glasi:
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
Ne vrši, u tome je i problem. Štampač mi i nije bitan, već skener.
A kako se to radi? Ionako sam besposlena, možda i uspijem :)
Pa kod tih msm da ako bas hoces da se igras upali ugasi rasklopi sastavi i u krug :D nemam bolji savet za te štampace. Svaki put kad ga otvoris posto je sve plastika i dosta sklopova na tkz žabicama uvek imas sanse da nesto polomis ili iskrivis pa da zato ne funkcionise.
Samo u startu ne videh racinalni razlog da ga otvaras zbkg ciscenja.
Kod mašina to se radi tako što pustiš mašinu vidiš šta kasni zaustaviš pa ako nemaš negde zapisan tačan odnos ideš na osećaj. To jest nešto malo zategneš, nešto otpustiš, neki zupcanik izvadiš omreneš nezavisno od drugog i te neke forice.
Ma počele se pojavljivati neke linije kad skeniram fotografije, kojih prije nije bilo. A jedared se bilo prosulo neko pivo po njemu pa sam kontala da nije nekako našlo put ka unutra :)
Evo kakve su bile, još je ovdje i dobro kako zna biti...
http://www.dodaj.rs/f/1k/LC/2Ntr9cTW/img006.jpg
Ako je posle piva radio imala si srece. Ako si dosta skenirala linije ne bi trebalo da imaju sa cistocom vec sa kablom koje je povezan sa el. motorom pa je koguce da se taj kabl izlizao (on nije gltak vec po sebi ima sitne zareze sa kojim se okrece od el motor) onda je pola preskako ondnosno isao malo napred nazad. Vidis kako su sve te linije sa slike samo malo izmesane, pa se taj kabl samo prosto zameni. Sada dok si otvarala moze svasta da se desi. Elektronika je to najvise zasluzna ja to nije moj fah. Nadam se da sam bio jasan jer uporedo sa odgovorom spremam ispit :D
Treba mi pomoć. Skinuo sam mlađem bratu nekoliko crtanih filmova. E sad pošto su bili u .mp4 formatu prekonvertovao sam ih u .avi jer su mi svi filmovi i serije u .avi formatu i znam da moj kućni DVD plejer to čita. Ubacio sam to na disk pa onda u DVD i on otvori listu s fajlovima ali neće da pokrene ni jedan crtani film.
Nije mi jasno zašto, kad sam ga konvertovao podesio sam kodek na MPEG4 jer na DVD piše da čita taj kodek.
Zna li neko šta bi ovo moglo biti?!?
У брошури коју сам добио уз веб камеру пише да прво инсталирам драјвер па онда укључим камеру. Када радим тако инсталација дође до краја и онда ми избаци да то није усб камера.
Када инсталирам са укљученом камером онда избаци
http://img43.imageshack.us/img43/7245/rqq7.png
???
Едит: Камера ради, али неће на скајпу, ова порука
http://i.imgur.com/f1vB7xN.png
Едит: Ријешио проблем
Sele, evo ti 2 najjeftinija/najbezbolnija rješenja:
http://biscomm.net/akcija-mfc-printer-epson-sx130printer-skenerkopir-6900km/
http://biscomm.net/printerkopirskener-canon-mp-250/
Ovaj drugi, iako skuplji, manje guta boje i slažete se po Feng-Šuiju.
@MilošGrobar: Konvertuj u avi xvid, a ne avi divx (ima velike razlike).
Koristi ovaj program:
http://www.freemake.com/free_video_converter/
Jednostavan je, a ima opcije i formate koje trebaš. Javi utiske.
@celtic: Da, znam za taj program, preko njega sam i konvertovao u .avi format. Probacu ponovo da konvertujem kao sto si mi ti rekao pa javljam :)
Dobar je Frimejk, i ja ga koristim, preporuka. Evo isto jedne dobre, malo komplikovanije alternative, al' više i mogućnosti: http://avidemux.sourceforge.net/
Lukse, jel Čampi stvarno čuva obuću ispred džamije i to za pare?
Jeste, ali tu nije sva istina. Mi smo ga potplaćivali i da im maže cipele slaninom. Jebiga, para bolja.
Čampi uzima duple pare. Vezuje pertle leve i desne cipele. Nakon što ih pomeša naravno.
@celtic: Konvertovao u avi xvid ali ga DVD pler sada uopšte ne vidi, kao da nema ništa na disku. Vjerovatno da ne čita taj format.
Vido sam u Frimejku da ima opcija da se konvertuje i nareže kao običan DVD disk. To sam i uradio i napravio onaj početni meni za izbor crataća i sad radi super. Samo što je dugotrajan proces.
Malo sam prošvrljao po inernetu i naišao na tekst u kome se kaže da je to zbog nekih autorskih prava itd.. Ali mi nije jasno kako zbog tih prava jer kad i film skinem narežem ga na disk i čita normalno a ovo neće, a povrh toga su u istom formatu...