IT Kutak - raznorazno pitanje

1. Jesi li probao da uđeš u safe mode i onda skeniraš malwarebytesom i avastom?

2. E, nisam iz sejf moda. A što, pravi neku razliku?

3. Naravno. Isključuje se gomila servisa i velika je mogućnost da se virus uopšte ne pokrene u sejf modu i mnogo ga je lakše očistiti.

4. A naravno, ne bi trebalo da budem na netu dok to radim?

5. U sejf modu ne možeš pokrenuti mrežnu karticu osim posebnom naredbom. tako da će skeniranje ići bez interneta.

6. Ali odabrao sam Safe mode with Networking... Da se zezam po netu dok skenira...

7. Nema veze. Može i tako. Ne pravi neku razliku sejf mod ako ima net ili ne.

8. Hvala, Rade, ubilo ga ko zeca :)

9. Aj' da probam opet, prošli put me iskuliraše svi.

Imam Win 7 Ultimate.

Problem kaže sledeće:

Moram da izdrkam komp 5-10x kad god ga palim dok ne dođe sebi, jer mi za to vreme lupa plavi ekran sa memory management, bad pool area, irql not less of equal, ima još par, ali ne pamtim više. Tako se izdrkava jedno 15 minuta sa time, i onda kad se konačno jednom normalno upali, to bude okej, do sledećeg paljenja.

E sad, čitao sam milion postova da je nešto do hardvera verovatno, ali ne mogu da pinpointujem šta tačno. Moj pik bi možda bila zvučna kartica, ona potencijalno jebe, ali me zaista mrzi da je čupam napolje, bez neke preke potrebe i sigurnosti da je ona krivac. Ovo mi ekstremno ide na kurac, pa ako neko ima kakav savet kako rešiti problem, bio bih krajnje zahvalan.

10. Prikupi tačno te greške koje su, svaka od njih ima bar okvirno koji je uzrok.
    Hardver, odnosno drajveri budu u principu najčešći tu, to je jasno.

In d minvajl, baci pogled na ovo: http://www.optimizemswindows.com/common-solutions-to-fix-blue-screen-of-death-bsods-in-windows-7/

11. Dobio sam ponudu za ovo svoje sokoćalo (Lenovo G770, 17,3", Intel i5 @2.5GHz, SSD Kingston v+200 120GB, Radeon 6650m 1GB, 4GB RAM) za 350 €. Kontam dodati još para i uzeti kvalitetan 15.6" laptop. Ne trebam baš workstation, ali nešto sprat niže od toga bi bilo idealno. Preporuke?
    P.S. Ne dolaze u obzir AMD procesori, Acer, Toshiba, HP ;-)

12. Za te pare nema bolje. :) Jedino mi se ne svidja sto je 17.3 inca, to je ogromno za laptop... A AMD i Acer jesu govna, dok su Toshiba i HP precenjeni.
    Elem, ima li neko ideju zasto ne mogu da instaliram prokleti DirectX na kompu, na pocetku instalacije izbaci iz nje. Nije mi prvi put da mi se to desava, ponekad hoce, ponekad nece da instalira???

13. imam Asus x55u

i obrisao sam mreznu karticu, ili mrezne drajvere, kako god se vec to zove...pravio sam se nesto pametan pa sam ceprkao i sad nemam net....gde mogu da nadjem te drajvere za ovaj moj?

14. Šta li si tačno uradio? Je li sad nema te kartice u "Network connections" uopšte?

Drajvere bi trebalo da imaš ovde: https://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/X55U/#support
    (pod Drivers and Tools)

15. da, milodarka mi rekla da obrisem drajvere pa da posle skinem druge i instaliram, al jbg nisam mogao posle da ih nadjem...
    evo sad gledam ovo...imam 5 nekih drajvera za vajrles, koji treba od njih da skinem?

16. Treba da proveriš koji je kod tebe čip. To valjda piše na nekoj nalepnici: Atheros ili Ralink ili Foxconn.
    Kapiram da ti je Win 7 64-bit
    Tamo ima i neki Foxconn nešto drajver i applications, to ti ne treba, znači 4 opcije, pa možeš i da isprobaš jedan po jedan, ako ništa.
    Alternativno, možeš da skineš neki programčić koji detektuje hardver (tipa Everest ili PC Wizzard, koji će ti reći koji je čip), ali kapiram da ti je lakše da isprobaš drajvere.

17. jeste 7 64bit, sta god to znacilo lol

sad cu da vidim sta se nudi

18. Drug mi poslao

neke rijeci na sajtove su mi ispisane zelenom bojom i kad predjes misem preko njih pise kao klikni da osvojis ipod,,,jesi li se srijeca kad sa ovim neki awardhotspot virus

kaže da je malver, šta da radi, kako da ga makne? Ima garanciju na laptop, za to mu ne važi ne?

19. како да набуџим резолуцију кака мени треба? ако то може уопште

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.