IT Kutak - raznorazno pitanje

1. Marvellous, debelo si precenio svoje 3 godine staro napajanje marke Xilence. Ako ti neko 2 hiljade ponudi, da gadjas sebe nogama u dupe od srece.

2. Tidro, prikljucis ruter kablom na modem, pa probaj da odes na 192.168.1.1 (kucas u address bar - tamo gde kucas www.anaforum.rs), nadjes wireless u meniju i podesis sifru. Ostalo nista ne diraj.

3. @Jericho

Nemam pojma bre brate,moja keva zapela za to jer je zena popizdela iz razloga sto je sad vecina filmova koje skidam mp4 i HD i nece da joj pusta dvd koji imamo i onda hoce neki koji pusta sve. Ovi jebeni retardi po prodavnicama pisu u deklaracijama da neki odredjeni dvd pusta mp4 jer na njemu ima znakic MPEG4,a ne znaju da to ne znaci da pusta mp4...

Inace,na kompu ne voli da gleda jer se moj mladji brat retko kad skida sa istog,haha.

4. Šteta dati pare za blurej plejer kad imaš Vox TV. Je l' si probao da ubaciš neke kodeke u plejer taj što imaš? Ova moja krntija pušta skoro sve, samo se sa .mkv muči čini mi se.

5. Nisam jer ja retko kad njega koristim,ali i on je Orion,domaci,tako da nema nista od toga. I ja kazem da se ne isplati ovo... Kako bese,ima neka fora sa nekim kutijicama? Nesto isto tako oko 10k,kao fora valjda ima usb slot i pusta koji god hoces format itd,kao kupis to i ne razmisljas.Ne znam kako se zove bese.

6. Ispostavilo se da imam 2 HDMI ulaza kao i DVI i VGA.Tv je nakacen na zid,a ti ulazi su izmedju nosaca i jedva se vide,uvuceni su.Tek kad sam skinuo tv video sam...

7. Imam ton, nemam sliku na Youtubeu. Zašto?

8. Jebe me video na jutjubu, upalim sve lepo, pustim klip, slika se zamrzne, zvuk ide odlicno? Jel zna neko u cemu je problem?
    p.s izbrisao sam sve kukije, reinstalirao chrome, skeirao 3 puta windows sa nod32, pobrisao sve sto je bilo oznaceno kao "threat", restartovao racunar, i idalje me govno zajebava...

9. Mislim da niko nema odgovor na naš zajednički problem.

10. Mene je to isto zajebavalo i mrsko mi bilo da tražim rešenje, al otkrio sam kako privremeno rešiti problem... Kad ti tako ubaguje, zatvoriš taj tab i onda desni klik na bilo koji drugi tab i ideš na 'reopen closed tab' iliti 'ponovo otvori zatvorenu karticu' i radiće.

11. Mislim da ipak ovo nije do youtube-a vec sam zapatio neku opasnu viruscinu jer mi se ceo racunar pokocio... deluje mi kao da mi nesto besomucno puni RAM, neki background process, koji ne mogu da prekinem, pa mi i ovo kuckanje zahteva dosta vremena, otkucam slovo pa sekund pauze, samo sto mi Minolovac ne ukoci. Jedini problem je u tome sto mi antivirus javlja da mi je sistem cist, jebem mu mamicu ja bas... Izgleda da cu morati da re-instaliram windows, samo sto ne znam gde cu sa 50 i kusur GB podataka...

12. Cloud.

www.mega.co.nz daje 50GB po akauntu. Napraviš dva naloga, metneš uveče da se aplouduje i ujutru kad ustaneš - gotovo. Ili da kupiš 12 dividija pa da se jebeš sa narezivanjem

13. Hvala za ovaj link :)

14. Evo coveka, pa probaj drugi browser za pocetak. Reinstaliraj fles. Reinstaliraj javu.
    Inace je od mege jos bolji cloud.mail.ru, koji daje 100GB, a pametnim ljudima koji su iskoristili promociju cak 1TB.

15. Pre nekog vremena sam radio system restore. Od tada mi se ovo stalno pojavljuje u D particiji (Inače imam C i D). Zauzima mi dosta mesta. Izbrišem ga, oslobodim memoriju, ali se vrati posle nekih 3-4 dana. Zna li neko u čemu je problem?

http://www.dodaj.rs/f/3r/wc/4SDQ8ztY/problem.png

16. Konkretno mislim na ova dva fajla: PETAR-PC i MediaID.bin

17. Da li bi neko bio voljan da mi pomogne sa javom?
    Imam zadatak da uradim neku biblioteku u netbeans i mysql, a izgubio sam se kao burek u svemiru.

Pa ako je neko lord tog polja, nek' mi piše, bio bih zahvalan.

18. Komp mi bar jednom dnevno zamrzne i ništ ne pomaže osim prinudnog restarta. Šta bi to moglo biti? Vičite što prije, uskoro ističe garancija. Sistem svježe podinut, drajveri su ok i tak to.

19. možda ti se nešto pregreva. Tipa chipset ili grafička.
    Chipset verovatno

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.