Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Kako na windovs 7 na hrom kad odem da iskljucim da mi otvori websearch.search ?
Ocu da mi otvori gugl. Gde se brise ili iskljucuje to sranje?
Samo otvoris podesavanja u hromu, odmah ce da ti izbaci izmedju ostalih opcija koju stranicu da pokrene kad se pali
To ti se instalirao adware, treba da ga ukloniš inače
http://malwaretips.com/blogs/websearch-virus-removal/
ok..napravljeno
kako da napravim win7 butabilan disk sa drajverima da makar mogu sa tog diska da instaliram i drajvere za internet.instalirao sam wind7 ortaku i kad sam to odradio nije imao net.on je izgubio disk sa drajverima koji se dobija uz komp.valjda moze sve to da bude na jednom disku.nisam znao ni kako da napravim butabilan cd preko nero, pratio sam sva uputstva koja sam nasao na netu i na kraju kad sam ubacivaoo fajlove koji se rezu, tu sam ubacio i drajvere ali kad sam ubacio iso fajl od win7 izaslo mi je obavestenje da je fajl veci od 2 gb i da moram da promenim opciju za rezanje a sa nekom drugom opciom ne mogu da napravim butabilan disk.na kraju sam koristio neki program win7-dvd/usb tako nesto ali pomocu njega sam mogao samo da narezem taj iso fajl od win7 nisam mogao da ubacim i drajvere na tom disku.jeste da je potrebno opsirno objasnjavanje ali ako neko moze da objasni...
Vidi ovako: sam Win7 zauzima oko 4 GB, što je oko 96 posto običnog DVD-ja. Drajveri zauzimaju minimum 1 GB, tako da ti treba dual layer DVD da bi ti uopšte i narezao drajvere i Windows na jednom CD-u. Bolje da imaš butabilan disk sa operativnim sistemom i poseban disk sa drajverima.
Najbolje rešenje, ako nećeš da se mučiš, jeste da instaliraš OS, potom sve drajvere i sve programe koji su ti potrebni i da napraviš ghost imidž celokupne particije na kojoj ti je instaliran operativni sistem. Za to se koristi, na primer, Norton Ghost. Potraži na The Pirate Bay-u instalaciju i po netu uputstvo za korišćenje.
Ako si već zaludan da praviš butabilan disk sa drajverima i 'oćeš da se jebavaš sa Dual Layer diskom, onda uradiš sledeće:
- skineš Win7 ISO fajl i posle skidanja ga raspakuješ u jedan folder;
- skineš drajvere i svaki drajver staviš u zaseban folder, a posle toga sve te foldere prebaciš u folder gde ti stoji Windows;
- skineš ISO Burner (besplatan program, samo kucaj u Guglu) i među opcijama nađeš kako se pravi butabilni ISO imidž ili disk.
Tako bi, u teoriji, to trebalo da izgleda. Sad, da li će šljakati, to ne mogu da garantujem. Najbolje je da imaš poseban disk sa OS-om i poseban sa drajverima. Plus, uvek je dobro odvojiti par gigabajta na particiji na kojoj nije OS i tu, u posebnom folderu, čuvati drajvere i programe. To nije ni 10 GB.
Ciklo, Windows ne zauzima toliko.
EDIT: Verovatno si mislio na veličinu kada se instalira, ali ako dodaje drajvere, oni idu u komprimovanu verziju - na DVD.
Za dodavanje drajvera ima alata, nLite je služio za slipstrimovanje (a to je dodavanje i budženje početnog Windowsa), a sad ima ovaj: http://www.ntlite.com
Nisam isprobao, ali valjda ima i integraciju drajvera u ovoj fri varijanti.
Naravno, da ne bi dolazio u situaciju da se "isečeš", možeš pripremiti i disk obaška sa drajverima ili napraviti klon.
EDIT: Verovatno si mislio na veličinu kada se instalira, ali ako dodaje drajvere, oni idu u komprimovanu verziju - na DVD.
Instalaciona verzija Win7 zauzima, kao ISO, do 3,5 GB. Svi drajveri ne zauzimaju manje od 1 GB. Da, mozes ti da "sabijes" podatke, sve to stoji, ali onda bolje da napravis kokretan butabilni ISO, makar i veçi od 4,2 GB, koliko ima obican DVD.
Nisam isprobao, ali valjda ima i integraciju drajvera u ovoj fri varijanti.
Naravno, da ne bi dolazio u situaciju da se "isečeš", možeš pripremiti i disk obaška sa drajverima ili napraviti klon.
Igrao se ja s tim nekad, istina više sam skidao nego dodavao al moglo je i drajvere i servis pakove, autoinstalacije raznih programa, trtemrte. Dobra alatka, samo malo pipava i moraš da sa akaš malo da provališ kako i šta. Detaljan tutorial teško da bi sad mogao da ispišem, em se i ne sećam nešto, em sam koristio matoru verziju nlajta, em me iskreno malo mrzi da pišem toliki tekst. Samo ideš polako i nema frke, nije pravljeno za vanzemaljce.
Ne znam ima li previše smisla zezati se sa tim, sigurno je lakše imati drajvere spremne na cd-u posebno: ja sam komšiji skoro pravio butabilni XP sa nLite-om, ali je bila fora da bude što više unattended, tj. da ga što manje zapitkuje: za serijski broj, za korisnike, zone itd. Mogao sam i da ubacim drajvere, ali nisam znao koji mu trebaju, a i on posle može to da uradi. Glavno je bilo da što "automatskije" prođe instalacija.
Što se tiče veličina ISO-a Windowsa, evo ilustracije koliko šta zauzima:
http://www.dodaj.rs/f/3c/13v/174JNT89/windowse.png
Deder, Lorde, skokni do TPB-a i vidi koliko zauzima ISO za sedmicu.
Što, bre, evo mi ih na kompu - skrinšot je sa kompa :)
Ali, evo, npr;
http://i.imgur.com/IXTO56M.png
http://i.imgur.com/D4D2p6a.png
32-bitni manje, naravno:
http://i.imgur.com/Bl8JqZH.png
Nači slipstriming nije da nema smisla i sa standardnim diskom, naročito, jer možeš da ukloniš masu stvari - kad si već u programu.
E, mnogo fina jedna devojcxica što mi je pokazivala Windows na pajratbeju!1
Ljudi, neće da mi se puštaju videi na Jućubu. Ni da se učitaju komentari. E, a najjača fora je što kad neko izbaci pesmu na fejz, tamo hoće da se pusti. Aj ako umete, pomagajte...
za početak, opsuj mu mater
Jesam. Repetitivno.
dobro je. Jedna stvar manje.
ma moze da stane ja sam mislio da imam na disku samo instalaciju win7 i drajvere za internet, to su valjda lan drajveri i oni zauzimaju 100 mb.koji program preporucujete za pravljenje butabilnog cd
peri to ti je neki virus reinstaliraj win.sumnjam da to moze da se resi drugacije
Moguće, koči se stalno u zadnje vreme i radi jedno 3 puta sporije nego ranije, ali me mnoogo mrzi da bekapujem stvari..propustiću ga kroz Avast, ega se sredi...
Je l' se desilo nekome od vas da statickim elektricitetom pokvari neku komponentu kompjutera?