IT Kutak - raznorazno pitanje

1. koristi internet explorer 8 bre!

2. Troše puno memorije i hrom i mozila pa možda nemaš dovoljno. Mozila čak i više troši.

3. @ Makaron Master - nađi drugi program za rezanje, Ashampoo na primer. Nemoj otvarati DVD Rom, radi čišćenja, već nabavi CD za čišćenje lasera. Mada, možda je nešto u rezaču otišlo, pa brljavi.

@ Yeahbatch - kada deinstaliraš Hrom, to nije ponekad dovoljno, nego moraš da i u registriju pobrišeš sve što ima veze sa njim. Instaliraj Firefox ili Waterfox (ako ti je OS 64-bitni).

4. Хроме за сваку отворену картицу направи нови таск у таск менаџеру и онда поједе меморију. А пошто контам да јебач има отворених по 20 картица као и ја, нормално да крешује лоло.

5. Važi Ciklon, isprobaću pa javim. Hvala

6. Mislim baš tu vrstu diskova, dvd+, dvd-, princo, verbatim. Nije zajebano rasklopiti ga al retko ima trajnog poboljšanja, ako se laser istrošio ili mehanizam razdrndao nema mu pomoći, al probaj, ništa te ne košta. Nego probaj prvo još s nekim diskovima ako te nikad ranije nisi koristio, pozajmi od komšinice.

Ustvari probaj i rezač negde drugo ako imaš gde, ima i u vindojsu dosta stvari koje mogu da te zajebavaju pa bar to da eliminišeš, viđao sam da ljudi kupe novi rezač a da stari volšebno proradi nakon reinstalacije.

7. ama bre ie8. moze cak i 7.
    sta se zajebavate sa tim hromovima?

8. Јебига, експлорер оставио трауме из ранијих верзија.

9. Ovi su mi neki MediaRange diskovi pa možda su oni krš a ne rezač :) Važi Grujane, videću da nešto iskombinujem pa javim. Hvala

10. Nije ni tako loš ovaj pošljednji IE kakvo su govno znali da budu prethodni, lepo je videti da su napokon progutali ponos i valjano iskopirali popularnije od sebe. Ipak, držim se ljisice zbog par plaginova što ne rade dobro na hromu, a i što hrom ume malo da me iznervira.

11. Meni se nešto sjebali Hrom i Mozila a IE mađija radi k'o sat. Nisam verovao da tako nešto može da se desi.

12. Ма нема везе колико је табова отворено и колико меморије заузима, крешује у сваком случају и то се никад пре није дешавало. Очистио сам реџистри, исти курац.

13. YeahBatch
    Крешује ми Хром дез пута на дан, избрисо сам говно па опет инсталиро, чистио кукије и кеш и ништа. Шта да раим?

Moraš nekim programom obrisati sve što je ostalo iza Hroma, ja konzumiram RevoUninstaller.

Makaronče, probaj CdBurnerXP

14. Aninstaliraj pa pobriši sve njegove foldere s kompa, i one iz program data i ostalih kurton lokacija, ti su glavni. To pomaže garant.

c:\Users\<tvoj user>\AppData\Local\google

15. trebace mi neki junak...da,junak...jer stvarno je juneci posao meni ovo objasniti...pokusavao sam vec pre neki dan i bilo mi je ko da upravljam ovom http://www.theblaze.com/wp-content/uploads/2012/09/Long-Exposure-Knex-machine_imagur-Austin-Granger-620x342.jpg masinom...ako ima neko sa govedjim zivcima da mi objasni SVE sta treba da uradim kad skinem igricu s neta,to bi bilo fino

16. Aj, probaćemo i to, nisam nešto sa živcima al pisaću baš detaljno

- nađeš igru koja te zanima kod pirata u zalivu, za primer koristimo far cry 3, on tu izbaci neki pun kurac rezultata, poređaš ih po broju seedera i uzmeš prvi torent odozgo, najbrže će da se skine i najveća šansa da će da radi bez problema, u ovom slučaju to je "Far Cry 3-RELOADED"

- kad se skine odeš tamo gde si namestio da trpa torente i biće folder "Far.Cry.3-RELOADED" a u njemu neki pun kurac ZIP ili RAR fajlova. Verovatno imaš instaliran kakav arhiver na kompu jer zip podrškom iz windowsa ništa ne možeš da uradiš, ako nemaš instaliraj, po mogućnosti winrar.

- ti fajlovi će da imaju ekstenzije .r01 .r02 i tako dalje, ili .001 .002 i tome slično, uglavnom jedn od njih će da ima ekstenziju .rar ili .zip ili je neće imati uopšte ako si ostavio default da u eksploreru ne pokazuje poznate ekstenzije. Uglavnom, ideš na njega i raspakuješ sve u novi folder da ti se ne pomeša s tim rar fajlovima

- u tom novom folderu koji je napravljen biće jedan ili više .ISO fajlova, zavisi kolika je igra i kako su je podelili, u ovom slučaju rld-fc3a.iso (disk1) i rld-fc3b.iso (disk2). Ti iso fajlovi su aj da se tako izrazim slike dvd-jeva, možeš da ih narežeš na dvd omiljenim programčetom za rezanje i dobiješ identične kopije originalnih dvd-jeva minus zaštita međutim nema svrhe to da radiš.

- ako su iso fajlovi u pitanju možeš samo da ih otpakuješ i pokreneš instalaciju direktno iz foldera međutim ponekad nisu iso već .mdf/mds .cue/bin ili slično a njima to ne može da se uradi direktno, zatrebaće ti dvd emulator kad-tad.

DAEMON TOOLS SEKCIJA
    - znači, odeš na stranicu http://www.daemon-tools.cc/eng/products/dtLite i skineš lite free verziju
    - instaliraš daemon tools. Instalacija je skoro pa next-next tipa, ideš na free licence i možeš da odštikliraš windows gadget kad ti ponudi jer ti ne treba. E sad BITNO, kad ti ponudi special offer idi na advanced i otkači "install delta toolbar", to ti treba taman kao još jedan kurac a bitno je držati komp uredan. On će onda kvarno da ti izbaci pop-up u kojem ti nudi da ipak instaliraš toolbar ako klikneš ok međutim ti ideš na CANCEL i nastaviće instalaciju. Onda će da ti ponudi neki filesfrog update checker međutim i to galantno odštikliraj. Poslednja kap u čaši je kad te pita da šalješ svoju mount statistiku, ideš 'don't allow', šta ih boli kurac šta ti ubacuješ. To je sve.
    - pokreneš daemon tools pa ideš na preferences pa ideš ovako po tabovima
    general - isključi use agent, automount i check for updates (ne treba ti ništa od toga)
    integration - select all, pa uključiš mount on first empty
    To je to, sad kad ideš dupli klik u eksploreru na bilo koji disk image fajl on će da ga ubaci u virtuelni drajv a sam program više ne moraš nikad ni da upališ

- znači, kad je sve na mestu, ideš na rld-fc3a.iso, ubaciće ga u virtuelni drajv i pokrenuće instalaciju, možeš da je instaliraš na default lokaciju, najčešće u program files a možeš i negde drugo ako nemaš mesta na toj particiji, uglavnom zapamti gde si je munuo. Kad zatraži ubacićeš mu drugi disk i to je manje više to, sad da se krekuje

- pored tih iso fajlova verovatno si dobio i jedan .nfo fajl, tu su ti instrukcije u slučaju da je krekovanje malo egzotično, kod FarCry 3 i jeste bilo u početku ali posle su ga bolje krekovali i postupak je u ovom torentu standardan. Uglavnom, otvoriš taj .nfo fajl u notepadu ili ako ti je zbrčkan u word padu i proveriš ima li neka začkoljica, ovde nije bilo, osim što je napomenuto da mora prvo da se instalira peč koji se nalazi na disku 2.

- znači ovako, u slučaju da nisu napomenuli krek ti se obično nalazi na nekom od diskova ali često zna da bude i posebno i dobio si ga kad si još na početku raspakovao one rar fajlove, nalazi se obično u folderu "crack" međutim zna da bude i po folderima SKIDROW, RELOADED, RAZOR1911, THETA ili tome slično, obično piše velikim slovima.

- u ovom slučaju nalazi se u folderu crack pa ćemo tu i da ga tražimo. Prvo što su napomenuli da se uradi je da se instalira i peč 1.01 za igru koji se takođe nalazi u tom folderu, to je obično veći fajl i uglavnom izgleda kao standardan setup za softver, ako je takav pitaće te gde si instalirao igru ako nije na default lokaciji, ako si igru instalirao negde drugo pokaži gde je. Ako su bili lenji i peč je u formi nekog rar fajla sa gomilom stvari unutra to samo otpakuješ tamo gde si instalirao igru i ideš na "overwrite" kad te pita, ako te nije pitao nisi ga otpakovao gde treba.

- ostao je još samo krek, nekad se već nalazi u peču i u tom slučaju nećeš ga imati posebno ali uglavnom nije. Krek se obično nalazi upakovan i u tom slučaju samo ga otpakuješ gde si instalirao igru i to je to, ponovo, ako te ne pita za overwrite nisi ga otpakovao gde treba i nema da radi. U ovom slučaju krek nije upakovan već je dat kao nekoliko fajlova, obično bude neki farcry.exe, game exe, nešto.dll i tome slično, bitno je da ih sve selektuješ (baš sve, sećam se da bad company 2 nije hteo da radi kako treba ako se napraviš pametan i ne prebaciš i neki tekstualni fajl s nekom pesmicom unutra), i onda nađeš gde u folderu gde si instalirao igru stoje isti ti fajlovi, u ovom slučaju nalaze se u potfolderu "bin", opet, mora da te pita za overwrite.

I to je sve, srećno s krađom intelektualne svojine velikih korporacija

17. Е јеси лав Грујане, свака част иако не треба мени. :)

18. Ajde uzmagajte, uzeću jednu od ove tri grafičke, samo se nemrem odlučim koju. Od onih skupljih nema ništa, kriza ošinla, a trebam uzeti i procesor. Znači:
    1. http://infocom.ba/v3/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=109&artikl=09163
    2. http://infocom.ba/v3/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=109&artikl=09047 ili
    3. http://infocom.ba/v3/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=109&artikl=08109

Odgovor mi itno treba, idem je sad zbavljati. Da onovim, matična je Asus P5PL2.

19. мој коначан одговор је 2

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.