Football manageri

1. Turi im work ball into box.

2. Прејебено за играње. После вишечасовног размишљања и сурфовања по новом менаџеру, решио сам да водим Шефилд Јунајтед, пошто сам пре с Шефилд Вендздејом освојио ЛШ на ФМ 11, и могу да вам кажем да је игрица...или сам ја пглу па је ово претешко за мене или има нека цака коју још нисам успео да провалим.
    Тактичке инструкције су говно, не знам зашто су мењали то, оћу назад да сам подешавам онај слајд бар за дефанзивну линију или вајд и нероу играње, темпо и сличне зајебанције. И ДЕ ЈЕ ОНА ОПЦИЈА ''ПЛЕЈ ТРУ Д ДИФЕНС''???

3. Koji sam ret. Prvo put sam fix bio instalirao na pogrešnom mestu, kad sam jebeni ret. Sad tek vidim da stoji da je verzija 14.1.3.

4. Stavi svakom od njih ono shoot less often. Ono jes' da idioti i dalje znaju da šutnu bez razloga, ali ipak manje nego kad ne staviš.

5. Пробао сам и то, конкретно на Милијашу, али сивоња и даље туче по оној лопти кад год има прилику.

6. Pa Milijas i treba da ti sutira jebote, on ima preferred move da sutira iz daljine i punom, to jedino mozes da mu skines ako mu stavis na preferred move da to vise ne radi.

7. Јес курац треба да шутира, шутирао је двеста пута досад и није дао ниједан гол.

8. Meni bre on najbolji strelac, ne znam sta je to kod tebe. Ko igra sa Zvezdom moja preporuka je Davy Propper iz Vitesea, pustaju ga na pozajmicu lagano a za stopera Umaru Bangura, jeste da trazi malo vecu platu, ali bolje i to nego da igraju oni idioti.

9. Мени најбољи Стефан Михајловић, 31 текма, 29 голова.

10. Ako imaš previše igrača sa attack dužnostima dešava se da ritaju ko nenormalni umesto da dodaju jer im je velika sloboda u kreativnosti i napadački mentalitet, isto ako te zatvore i igrač nema opcija za pas onda će da šutira.
    Koju ti ulogu igra Miki Malboro?

11. Probaj sa deep lying playmaker support, onda će da sedi dublje, manje ide napred ali će da diktira tempo i gleda da da dobru loptu saigraču više napred, samim tim manje će da šutira, a i savršen je za tu ulogu jer ima kreativnost i igra duge pasove, a nije neki trkač.
    Pirlo style. :)

12. Aj' da probam opet. Dajte desnog beka, moj na samrti. Vodim Vigan, mogu da dovedem makar pristojne ljude.

13. Aj' da probam opet. Dajte desnog beka, moj na samrti. Vodim Vigan, mogu da dovedem makar pristojne ljude.

Corchia-Sošo (sovim si rešio to pitanje za 10 godina)
    Gotoku Sakai-Študgart (isto)
    Hugo Mallo-Celta
    S. Vršaljko-Genova
    S. Aurier-Tuluz
    M. Johansson- Az Alkmar
    Javi Manquillo- Atletico B.
    Constantin Nica-Atalanta
    Dja Djedje- Evian
    Garry Bocaly- Monpelje
    Marcos Caceres- Newell's

Anthony Reveillere je slobodan agent, 32 godine ali odličan. John Pantsil je isto slobodan i solidan.

14. Adam Henli, Sem Bajram (loliša prezime), Adam Metjuz (iz Seltika), Filip Koh (ili kako mu se već čita prezime, iz Ciriha). To su ti ovi mlađi, a stvarno svi imaju jako fine ocene i ne baš tolike cene. Jedino je Bajram malo lošiji defanzivno. Moj pik bi bio Henli jer mali može da igra i levog i desnog beka.

15. Mister, jel si siguran da je Corchia dobar? Skautirao sam ga i samo 3 zvezdice je dobio od skauta. U prethodnim menadzerima je bio ok po ocenama, mada nikad ga nisam imao u timu.

16. Nisam 100 % siguran, mada ima iste ocene kao i ranije, jedino ako ima manji potencijal, imao sam ga prošle godine u Bordou i predprošle u Juventusu, u svim sejvovima je postajao svetska klasa, mada su ga meni u Bordou sjebale dve povrede dosta, ipak je bio standardni reprezentativac. Sad ću da pustim Krkića da vidim šta će da kaže. Koji si ti klub i ko ti je skaut?
    Zvezdice zavise dosta od tvoje ekipe, renomea kluba i lige gde igrač igra, naravno i od samog skauta. Ako mu recimo skaut Mančestera da tri zvezdice i kaže da će da bude star right back onda je to bolje nego da mu skaut Pjaćence da 5. Zvezdice dosta osciliraju i ne treba im 100 % sem ako nemaš skauta sa 20/20 judging ability i pontential, a i tada imaj na umu da je to na osnovu poređenja sa drugim igračima u klubu.

17. Pa da, verovatno je zbog toga, vodim Arsenal. :) A ovaj skaut ima ocene judging ability i potential 17 i 15.
    Kod mene ni jedan DR od strane skauta nije ocenjen sa vise od 4 zvezdice. Cetvorica sa 4 zvezdice, i od njih jedan je De Sciglio iz Milana koga sam i kupio, i solidan je za sada. Wonderkid je i imace valjda svetlu buducnost. :)

18. De Sciglio je i na prošlom Menadžeru bio Wonderkid, ali sada sem Perucija, Karvahala i možda Wallaca iz Čelzija nema ozbiljnu konkurenciju, pošto su Corchia, Sakai i Montoya, Danilo i M. Fernandes prebacili 21 i tehnički više nisu wonderkidovi.
    Meni je Krkić JA 17 i JP 19 isto javio tri zvezdice ali u opisu stoji ''star premier league right back'' što je mnogo važnije. Ako su mu i kresali potencijal nije mnogo i ostalo je dovoljno za svetsku klasu, ali nema razloga za to, nije imao povredu, odigrao 34 utakmice prošle sezone, ima iste jake ocene, jedino što sa 22 nije baš više piletina, i ako ostane da igra u Sošou neće da se razvije sasvim, tako da ko ga želi neka ga uzme u prve dve sezone, ali mislim da je relativno sigurna investicija, nije injury prone što je najbitnije.
    Nema ga Luciano D'onorfio više kao slobodan agent imao je JA 20 i JP 20 na prošlom, u 9 od 10 slučajeva je pogađao u potpunosti. zvezdice vrlo lako mogu da te zajebu, zato što su vrlo relativne, važnije je da li je igrač decent, good, leading ili star za ligu koju igraš ;).

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.